Арестите в Турция - докато трябва!

Не се месете в чужди работи, призова Ердоган
30 юли 2016 07:30, Александър Попов
44
Арестите в Турция - докато трябва!
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че оттегля всички съдебни искове за обида на неговата личност, предадоха информационните агенции.

Ердоган говори на събитие в Анкара, организирано в почит на убитите и ранените при неуспешния опит за преврат на 15 юли.

"Само веднъж ще простя и ще оттегля всички искове за многото случаи на неуважение и обиди, които бяха отправени към мен", каза турският президент.

По-рано тази година министърът на правосъдието съобщи, че в страната са заведени 1 845 съдебни дела за обида на президента.

Сред подсъдимите са лидери на опозиционни партии, както и хора, публикували коментари в социални медии. Ердоган вече спечели няколко подобни дела, припомня ДПА.

Турският президент също така призова страните от Запада да не се месят във вътрешните работи на Турция. "Някои ни дават съвети, твърдят, че се тревожат. Не се бъркайте в чужди работи!", призова Ердоган.

"От ЕС или други западни държави - нито един представител не дойде да поднесе съболезнования", каза Ердоган и отбеляза, че 237 цивилни и лоялни членове на силите за сигурност са загинали при опита за преврат. Той обвини критиците, че застават на страната на пучистите.

В коментар на чистката на десетки хиляди държавни служители заради предполагаеми връзки с ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, който е сочен за мозък на преврата, Ердоган каза, че Турция ще отстрани толкова хора, колкото е необходимо.

На същото събитие премиерът Бинали Йълдъръм заяви, че армията е прочистена от привърженици на Гюлен, предаде Анадолската агенция, цитирана от ДПА.

Междувременно, истанбулската прокуратура арестува 17 журналисти по подозрение във връзки с ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, който според властите стои зад опита за преврат в Турция на 15 юли.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя ако продължава така скоро ще има доста мощна радикално ислямистка армия в НАТО. Обучена и въоръжена от НАТО и американците. Това е много по-лошо от всички алкаиди, идили и тн взети заедно на квадрат. Просто не ми го побира ума как и защо продължават да го допускат.
8
16
 
1
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Азиатска ***.....ние сме балканска едно стъпало над тия ама се натам ни е обърнат погледа....господ здраве да дава на ПРЕМИЕРА че ни търпи и не ни оставя...
7
14
 
27
 
! Отговори
100%TURK преди 7 години
Американската дипломация се намира в деликатно положение. Ако не го предадат се само обявяват за поддръжници на тероризма. А 9 ти август наближава. Путин и Ердоан ще се срещнат а тази среща плаши и дразни Вашингтон. Ако са умни американците , час по скоро трябва да го предадат на Турция.
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А вчера армията на Асад изгони главорезите на ИД от Алепо, имаше видео в Блиц с празнуващи хора по улиците на града.
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повече от десет дни нито ред за майдана в Ереван. Определени сили се опитват да го раздухат, но хитрите ара си седят по къщите. Мнозинството не иска да пролива арменска кръв.
4
5
 
44
 
! Отговори
681 преди 7 години
А какви бяха Садам и Кадафи????Кажи облъчен ???След ,като бяха ликвидирани......от светски нормални държави Ирак и Либия се превърнаха в гробища!!!!България от прекрасна страна се превърна в а хората опростачени скотове!!!!Извода е че понякога е нужна и по-твърда ръка за да има свободно и правово общество.....иначе анархия и заличаване !!!!!
3
9
 
45
 
! Отговори
1912 преди 7 години
Ердоган,освен за себе си,работи и за Турция и турският народ!!!Нашите ***,мачкат българите за сметка на едни ***!!!Но народа е виновен!!!
2
11
 
31
 
! Отговори
факт преди 7 години
САДАМ И КАДАФИТО ЩЕШЕ ДА СА КАТО МАЙКА ТЕРЕЗА В СРАВНЕНИЕ С ЕРДОГАН !!!
1
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фейтулах Гюлен е майор от ДС!!!!Значи е много по- умен от Ердоган и накрая ще победи!ДС винаги печели!