Атаки, бежанци... Рейтингът на Меркел пада

Подкрепата на германския канцлер е най-ниска от 6 месеца насам
4 авг 2016 20:32,
40
Атаки, бежанци... Рейтингът на Меркел пада

Обществената подкрепа в Германия за политиката на канцлера Ангела Меркел е спаднала с 12 процента през август, сочи допитване, осъществено след кървавите нападения, които разтърсиха страната, и цитирано от ДПА.

Още по темата

Това е най-ниското равнище на подкрепа за канцлера от шест месеца насам - 47%. За сравнение през юли рейтингът на Ангела Меркел е бил 59%, според месечното допитване за нагласите "Дойчландтренд", поръчано от обществената телевизия ARD.

Поредицата шокиращи атаки, извършени в рамките само на седмица миналия месец, породиха въпроси за политиката на Меркел на отворени врати към бежанците. Три от четирите нападения бяха дело на кандидати за убежище, а за две пое отговорност екстремистката групировка "Ислямска държава".

Канцлерката твърдо защити политиката си по време на годишна пресконференция миналата седмица, настоявайки, че е било правилно миналото лято страната да приеме стотици хиляди мигранти и бежанци.

Рейтингът на Меркел се понижи в началото на годината заради опасения, че след кандидатите за убежище има престъпници, но общественото одобрение нарасна отново след референдума във Великобритания за членството в ЕС през юни и след опита за преврат в Турция миналия месец, припомня ДПА.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
оставка и межд сьд за меркел за сьсипване на европа и християнството бьлгарияза какво дава пари за оградата заради малоумието на гмо мозька меркел
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До човекГраниците ВЪВ Европа е нормално да бъдат отворени за всички граждани на съюза, на не съюза да се превръща в разграден двор и всеки мързеливец от майната си да се влачи тука, да претендира, че европееца му е длъжен да го хрантути, щото оня е некадърник и търтей!!! И за благодарност да му прави атентати!
19
2
 
6
 
! Отговори
Изперкел преди 7 години
Поръчкова телевизия е АРД. Телевизията на властта, както още няколко, като Доиче Веле например. Те са нещо, като нашето БосфорТВ.А германците е търпят, защото им разказаха играта. Повечето германци са се заробили с кредити, цените растат на всичко, осигуровки и застраховки също и едва вързват двата края. Просто ги смачкаха, като народ. От 15 г. живея в тази държава и смятам да се махам. Тук не се живее просто. Много германци също бягат в други държави, но платените медии не съобщават.
18
1
 
11
 
! Отговори
Вуте преди 7 години
Изкуфело бабе, ще ми се при следващия атентат, тя да е някъде наблизо, та да вкуси и тя малко от емигрантската любов а не да страдат невинните граждани заради нея.
17
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама тая още има някаква подкрепа? От кого??? Размаза цяла Европа с глупавата си политика и още е на власт! Тея германци били по - зле и от севернокорейците... Интересно, с какво ли я държат американците. И с какво ли държат тея, които я подкрепят. Трябва да е нещо мноого голямо.
16
21
 
9
 
! Отговори
човек преди 7 години
Хора като Меркел отвориха границите в Европа преди години.Това даде възможност на много българи да пътуват и живеят из Европа.Да видят че стществува един друг свят където хората живеят в хармония,имат готини къщи,модерни уреди,нови коли,уважават се и работят заедно в името на едно по добро бъдеще.На здраве за тези които имаха смелоста и желанието да видят този свят.Не перфектен свят,но свят на свобода и закон,който гарантира че човека е човек.
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страшно нещо са завзелите властта некадърници,престъпници и ***-дераси!Всички партийни ръководители и политици,управляващи ЕС и страните в него,са доказани номенклатурни ментално модифицирани комплексирани неудачници в професиите си!Кой от тях е управлявал продължително и признато от обществото успешно поне един производствен колектив,завод, ТКЗС ,войсково поделение ? Кой къде се е учил да управлява, кой от тях поне е прочел "12-те принципа на производителността на труда" на Емерсон?Нагли ***!
14
2
 
39
 
! Отговори
antikomunist ot brd преди 7 години
В Гфр има цензура както преди 1989 у нас.Изкривяват фактите.ARD i ZDF са слуги на меркел.
13
3
 
57
 
! Отговори
G преди 7 години
Сигурен съм,че реалнят рейтинг на Меркел е под 30%. Германските медии се оказаха изключително зависими. След меркел ще започне голяма чистка в Европа.
12
2
 
60
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Тя повика ислямистите в Европа! Всички атентати и кланета в Белгия, Франция и Великобритания са подпомогнати от нея!
11
37
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Другари, поне още един мандат ще и пада рейтинга на Меркел.
10
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъжи, дезинформации, манипулации....
9
4
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е да се махне. Стига ни толкова толерастия.
8
0
 
82
 
! Отговори
Пълен абсурд преди 7 години
47% одобрение???????Тия съвсем ни взеха за канарчета....
7
0
 
19
 
! Отговори
Т Панаров преди 7 години
И на мене ми падна! Рейтинга де ;)))
6
33
 
14
 
! Отговори
Меркел е пич преди 7 години
А Българчето долу е забравило да добави, че над нашия източно европейски съюз ще грее Путин!
5
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая още ли е на власт?! :-) :-) От отдавна трябваше да и бъдат повдигнати обвинения...
4
10
 
85
 
! Отговори
Българче преди 7 години
Българи, Поляци, Унгарци, Словенци, Украинци, Гърци, Румънци, Сърби, Хървати, Балтийци, Макета трябва да си направим наш си съюз. Да ядат дедовия всички останали. Бог да пази Източна Европа, люлката на цивилизацията.
3
4
 
59
 
! Отговори
Българче преди 7 години
Бог да пази всички източноевропейски народи. Най-добрите и талантливи хора, най-красивите жени. Май.ната им на всички останали. Русия, САЩ, Китай, Западна Европа да ядат дедовия. Да живее Източна Европа.
2
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цял казан манджа забърка .Няма изяждане .