Бокова се смъкна до пето място в предварителен вот на ООН

Антонио Гутиерес отново бе фаворит за поста
Обновена: 5 авг 2016 21:00 | 5 авг 2016 20:54,
136
Бокова се смъкна до пето място в предварителен вот на ООН
Снимка: архив, Ройтерс

Бившият министър-председател на Португалия Антонио Гутиерес запази лидерството сред кандидатите за поста генерален-секретар на ООН след второто предварително гласуване, състояло се в Съвета за сигурност на ООН, предава ТАСС.

Още по темата

"Той отново излезе победител в надпреварата, но този път имаше страни, които се изказаха против него", заяви осведомен източник от ООН, цитиран от Фокус.

Според последната информация, Гутиерес, който до 2015 г. заемаше поста на Върховен комисар на ООН по делата на бежанците, събра 11 гласа "за", два против него и още две въздържания.

Както при първото гласуване, състояло се на 21 юли, втори стана бившия президента на Словения Данило Тюрк. Трети се оказа външният министър на Аржентина Сузана Малкора.

Така генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, издигната от България, се спусна от третата на петата позиция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: ООНБоковаГутиерес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
10
 
! Отговори
Чоко Боков преди 7 години
Нищо нека се кандидатира за вицепрезидент с Ценко Чоков. Ще бъдат уникална двойка - Чоков и Бокова.
91
1
 
4
 
! Отговори
Анна Елчинова преди 7 години
До АнонименЗащо не допускате опция "Отговори"? И ЗАЩО въвеждате разни премеждия пред включването ми в мрежата? Вие Администратор ли сте, или просто премеждие?
90
5
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
До АнонименТ0ва казвам,всички са партиини членове.За облаги,т.е. постове обществено положение,ако не беше така и доносниците /не агентите/нямаше да са от ВСИЧКИ слоеве.Сила ли ги е заставила да пишат кой какво е казал .Просто нямат морал.Евгений Михайлов е техния събирателен образ.Той е от същата група,партиен "член"
89
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубава работа, ама българска. На българина му плати и ще ти свърши и най-мръсната и най-подлярска работа за пари. Едно време разнасяше фалшиви видео-касети за "танковете", сега е получил нова поръчка за Бокова.
88
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закритите гласувания в Съвета за сигурност ще продължат, докато някой от кандидатите получи подкрепата на всичките 15 членове. След това ще се състои официално, открито гласуване и името на победителя ще бъде предложено за утвърждаване в Общото събрание на ООН.
87
2
 
10
 
! Отговори
мдааа, преди 7 години
...виновна е Бокова, че е завършила в Москва. А режисьорчето къде е завършило?
86
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПрез 1925г при атентата "Света Неделя" освен над 200 невинни жени и деца са убити 13 генералаПреди това фашистките превратаджии бяха избили над 25 хил комунисти със семействата и децата им без съд и присъда.
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
nekade okolo istoriata s kasetata se poiavi razkaz kak Eveni Mihailov e pripadnal v Moskva na komsomolsko sabranie kogato mu kazali, te komsomolcite , 4e niam da mu dadat belejka za kandidatstvane v BKP. nesto ot sorta: drugari vie dopusnahte mnogo goliama greska. zagubi moskovkata DKMS, zagubi BKP-Rusia i celiat bulgarski narod.. oste ima jivi o4evidci- daite istorita
84
4
 
11
 
! Отговори
ист преди 7 години
Бокова не е представител на българския народ.Бокова представя БКП-БСП.Похарчиха милиони народни пари за неизбираема комунистка. Тя не сречели, но много другари си поживяха.Обиколката на света с народни пари приключи.
83
4
 
12
 
! Отговори
Демократ преди 7 години
Да не са луди да изберат червената БАБА ЯГА за генерален секретар!
82
4
 
3
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До поручикаТи дете се правиш на офицер,трябва и чест за поручик и да си наясно ,че за пост на офицер трябва и заслуги. Стани първо ефрейтор...Бокова не е станала от нищото шеф на УНИЦЕФ прочети някъде как ги предлагат и т.н.ООН няма нищо общо с Коминтерна и зооинтерна ви.Виж там какво работят.И какъв е този Евгений, доносник от ОФ .Заради такива и работа не можеш да си избереш и на екскурзия да отидеш. Прави характеристики и дава препоръки.Той и за вас е написал.
81
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пуснали са професионални *** наети от агенция. Коментарите са написани професионално.
80
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такъв шанс България има веднъж на 1000 години. Уви, режисьорчето завършило в Москва провали всички с жакия си донос.
79
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ада българите не ги пазят дяволи до врящите казани.
78
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Барозо беше комунист, бивш функционер на португалската компартия. Катрин Аштън също имаше връзки с комунистически протести. А сега Баросо е в Goldman Sachs. Но режисьорчето завършило в Москва не се вълнуваше кой стои начело на ЕС, a иначе сме големи евроатлантици.
77
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма радост цари сред безродниците - щом България губи, те се радват.
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1.Самите комунисти твърдяха,че националността няма значение,че те са комунисти а не българи,руснаци,англичани и т.н. Така че,тя не е българка. 2. Много е смешно твърдението,че страни като САЩ,Великобритания и т.н, ще се влияят от мнението на някакъв си Евгени.Те са я проучили и много добре знаят,какво представлява и чия политика ще прокарва. 3. Изключително неприятна и отблъскваща като визия.
75
3
 
1
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Като ви гледам писанията и Вие до един сте възпитани от БКП - да мразите от дън душа.И завистта ви ще ви удуши.А иначе ,ако сте млади сте роднинини на разни партийци.Милион бяха тези "членска карта"и още толкоз кандидати за БКП и роднините ви станахте Четири милиона. Тя е била по напред в колоната от вас и това ви трови душата.Като сте принципни защо избрахте Първанов президент.Защо не издадохте и брошурка за горяните.Защо не направихте паметници на избитите без съд,по цяла България. Гузни сте
74
1
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Докато не е късно БСП ведната да я предложи за кандидат президент.И тогава ще видим дали някой е изливал помия върху нея.Няма да оставят дружката си гладна, я! Ама тука всички драпат за кокола.
73
6
 
10
 
! Отговори
боко боков преди 7 години
Евгени Михайлов да бъде предложен за орден "Стара планина"! Той спаси България от нечуван срам и резил, въпреки че и без неговото писмо дъщерята на комунистическия ***, изверг, садист и убиец, щеше да бъде отсвирена! Само червени чугунени кратуни, без значение дали са позитански, банкянски или сарайски, подкрепят тази недостойна и срамна кандидатура!