Нападението с мачете в Шарлероа – терористична атака

Заловен е днес още един мъж с оръжие в източния град Лиеж
7 авг 2016 16:39,
12
Нападението с мачете в Шарлероа – терористична атака
Снимка: БТА

Белгийското правосъдие започна разследване на нападението от вчера, при което мъж атакува с мачете две полицайки в град Шарлероа. Разследването е за опит за убийство от терористични подбуди, което означава, че властите гледат на атаката като на терористичен акт, обяви днес белгийският премиер Шарл Мишел, цитиран от световните агенции.

Още по темата

Бяхме информирани от федералната прокуратура, че е започнато незабавно разследване за опит за убийство от терористични подбуди, предвид известен брой елементи, които са били установени незабавно, каза Мишел.

Засега не се съобщават данни за самоличността на нападателя, който викал "Аллах е велик" и който беше ликвидиран от полицията.

Шарл Мишел каза само, че нападателят все още не е идентифициран. Тези изявления премиерът направи днес след заседание на тайните служби на страната, пише БТА.

Днес пък бе заловен още един мъж с мачете в източния град Лиеж, предаде Ройтерс.

Фламандското радио и телевизия (Ве Ер Те) съобщи, че полицията в Лиеж е получила сигнал рано тази сутрин, отцепила е района и е арестувала мъжа. Според Ве Ер Те той е от турски произход, не е използвал мачетето и няма досие в полицията.

Същевременно днес властите решиха да запазят същото ниво на тревога за терористична заплаха. То е трета степен, което означава възможна и вероятна заплаха от терористична атака. Белгийската скала е четиристепенна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Депресиран и объркан, с тежко детство! Не е тероризъм, а мултикултурни различия.
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
E как пък решихте, че е терористична атака? Просто хрисимия човечец от мултикултурното блато ЕС е решил да изрази душевността си, чрез познати за неговата професионална култура средства. Поредния ден. Утре пак. Е по-евтино ли излиза на богатите и големите компании тази колониална идилия? И какво сега? Роби и войници ли ще бъде структурата?
10
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво сега? Убит от жена...Няма рай, няма девици...само позор!
9
0
 
32
 
! Отговори
BG преди 7 години
Атакиските тролчета : "Блаженни са вярващите" :)))))))
8
0
 
43
 
! Отговори
Една от Видин преди 7 години
Не е тероризъм, а ислям! Не е терористична атака ами джихад! Крайно време е господа и дами толеранти да започнем да наричаме нещата с истинските им имена, защото видно е, че чергата се подпали!!!!!
7
1
 
37
 
! Отговори
AZ преди 7 години
да си бяха наметнали по една бурка, нямаше да ги кълца полицайките.
6
22
 
41
 
! Отговори
ама ти преди 7 години
До Димовза сидеров златният пръст ли говориш ??? за този същият който подкрепяше дпс...и той щял да унищожи мултикултурализма....ами нали заедно с т.урците управлява !!!!
5
16
 
71
 
! Отговори
Димов преди 7 години
Мултикултурата в България трябва да се заличи. Затова Сидеров е най - удачният вариянт за държавен глава.
4
22
 
36
 
! Отговори
да бе да преди 7 години
до 1колкото бареков ни оправи толкова и сидеров . а защо да се присъединяваме към русия когато заплатите ни са същите като в русия
3
3
 
56
 
! Отговори
антиседераст преди 7 години
Добри пожелания но трябва да ГЛАСУВАМЕ за да стане.
2
11
 
58
 
! Отговори
до 1 Елеонора преди 7 години
Сидеров президент. България президентска република. Независима икономически развита държава. Всичката продажна евроатлантико- наркоманска обратна смет в затвори.
1
14
 
78
 
! Отговори
Елеонора преди 7 години
Волен Сидеров - президент!България пълноправен член на Руската федерация!