Сближаване Турция - Русия? На Германия не й пука!

Евентуалното затопляне нямало да повлияе на НАТО
Обновена: 8 авг 2016 20:33 | 8 авг 2016 19:55,
145
Сближаване Турция - Русия? На Германия не й пука!
Снимка: архив Reuters

Германия не смята, че едно затопляне на отношенията между Турция и Русия ще се отрази на ролята на Турция в НАТО, заяви днес говорителка на германското външно министерство, цитирана от Ройтерс.

"Важно е тези две страни да комуникират предвид напрегнатата ситуация в региона и ролите им за слагане край на гражданската война в Сирия", изтъкна Завсан Шебли.

"Не смятаме, че сближаването между Турция и Русия ще има последици за партньорството за сигурност в рамките на НАТО. Турция е и остава важен партньор в НАТО", каза Шебли.

По думите й германското външно министерство няма информация Турция да изтезава обвинени в опита за преврат. Същевременно тя и говорителка на германското правителство повториха позицията, че евентуалното връщането на смъртното наказание в Турция ще сложи край на шансовете й за влизане в Европейския съюз.

Шебли не потвърди информацията, че германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер ще бъде на посещение в Русия на 14 и 15 август, предаде ТАСС.

(БTA)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според анализатори в турските медии Турция ще се обърне към Пакистан за производство на ядрено оръжие и чак след това американските оръжия ще бъдат предадени на САЩ. Пакистан са обявили, че ще съдействат за обща ядрена програма с Турция. Тези неща не се споменават в западните медии но откакто Ердоган е на власт Турция се опитва по всякакви начини да стане ядрена сила.
33
15
 
12
 
! Отговори
Ходил в казарма преди 7 години
Каквото и да стане, при една война, пази Боже, готов съм да умра за България, без значение кой ще трябва да коля - турци, руснаци, амеркианци.... и т.н.
32
0
 
4
 
! Отговори
До анонимен 43 отИнж преди 7 години
ИМЕННО
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Америка неофициално вече си е поискала 50-те ядрени бойни глави Б52 които представляват 25% от ядрения арсенал на САЩ но от Турция все още не са дали отговор а базата в Инджирлик все още е обсадена от 7 хиляди войници и командоси а зоната е забранена за полети.Затова Западноевропейските медии сравняват Ердоган с Хитлер докато Обама тактично го нарича "партньор".
30
3
 
7
 
! Отговори
коци преди 7 години
ще и запука има време ако не и пука вече и то яко ама си трае прави се уж на разсеяна !!
29
15
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Това сближаване е само затишие пред буря.Ако още един път сгафи Ердоган,третата св. ни е в кърпа вързана.А и ако е вярно предсказанието,Турция ще се разпадне и няма да я има на картата на света.
28
5
 
8
 
! Отговори
Инж. преди 7 години
Господа и дами,Моля ви кажете ако греша, но все си мисля, че Путин и Ердоган отдавна са приятели. Само помислете. 1. Ердоган се "прави" на враг на Путин. 2. САЩ разполагат стратегическо оръжие и самолети в турски бази. 3. "Случва се преврат" в Турция и Ердоган отстранява всички "натовски" турски генерали от армията - пита се в задачата: ПОД ЧИЙ КОНТРОЛ Е В МОМЕНТА НАМИРАЩОТО СЕ АМЕРИКАНСКО СТРАТЕГИЧЕСКО ОРЪЖИЕ, РАЗПОЛОЖЕПО НА ТЕРИТОРИЯТЯ НА ТУРЦИЯ
27
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Които тук пишат срещу Путин. Путин е поне нещо , но прави за свите гражданите в чужбината и не само да хвърля думите! Сега е да питам , кво е стана с сейството на щофьерите къде уж Бойкото управил неща? Някой чу ли е една думата?
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До нда 22Глупости на търкалета! Турция дръпна, защото товарооборотът и с Русия беше от рода на 60-70 милиарда годишно! Евтин газ, суровини, работа на турските строителни компании, машини и технологии и т.н. Даже сега е около 30-40 млрд. Така, че тия 10 млрд са джобните пари на Ердоганчо. Краварията МОЖЕ САМО ДА ВЗЕМА, НО НЕ И ДА ДАВА! И на укропите "дадоха" 5 милрд. и какво....ЗА ДА Я СРУТЯТ!!!!! МАШАЛА.....
25
6
 
4
 
! Отговори
Ердо и Путя преди 7 години
Амжелааа, Анжела що не ни лапнеш големите жезели аааа???
24
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен--24;Taм където е стъпал руско--комунистически крак и трева не расте 100 г.
23
2
 
4
 
! Отговори
До Руснака преди 7 години
Аве баце и Сърбия )
22
5
 
9
 
! Отговори
Руснака преди 7 години
Ако ще стане войната .. Ще воюва само е за България и Русия!
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не и пука? И за Шри Ланка не и пука, но няма статия, че на Германия не и пука за Шри Ланка.
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган: С моя приятел Владимир ще открием нова страница!
19
5
 
12
 
! Отговори
До 23 преди 7 години
Много точно! Пука й, защото Турция и Русия са жизненоважна комбинация от страни за ЕС и в частност за самата нея! Погледнато и от политически, и от икономически характер. Както междувпрочем и за наша България, изтупана така приятно в близост до двете ;)
18
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция се развива. Икономиката и вече настига френската, скори ще диша във врата на Германия. Само жалката България затъва в блатото и населението и се стопява.
17
15
 
12
 
! Отговори
нда преди 7 години
До Анонимен Пълни глупости!Ако не беше Америка,която наля 10 милиарда долара преди време,сега Туркия щеше да е в третия свят!
16
10
 
13
 
! Отговори
Лъвско Сърце__ преди 7 години
Ердоган е политическа мас_тия ходи моли се да го приемат, и да прави това което му наредят висшите сили..... Толкова пъти се е молил на Путин, че сигурно и на Алах не се е молил толкова.....
15
11
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Ердоган се е попрегърбил малко... - за да го хванат в кадър с жужи...