Москва: Предотвратихме терористични актове в Крим!

Киев отрича украински спецчасти да се опитали да проникнат
10 авг 2016 18:19, Елка Василева
55
Москва: Предотвратихме терористични актове в Крим!
Снимка: архив, Reuters

Федералната служба за сигурност на Русия съобщи, че са били предотвратени терористични актове в Крим, подготвяни от Главното разузнавателно управление  на Министерството на отбраната на Украйна. Това предаде ТАСС, като цитира сайта на ФСС на Русия.

В съобщението на ФСС се казва, че при "оперативно-издирвателни мероприятия" през нощта срещу 7 август в района на град Армянка в т.нар. Република Крим е била открита "група диверсанти". При задържането на "терористите" е загинал един служител на ФСС, а на местопроизшествието са били намерени "20 самоделни взривни устройства с обща мощност 40 кг тротилов еквивалент, муниции и специални средства, противопехотни и магнитни мини, гранати и специални оръжия, които са на въоръжение в специалните подразделения на Въоръжените сили на Украйна".

Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е предотвратила опит на диверсионна група от Украйна да проникне в Крим през нощта срещу 8 август, при което е загинал един руски войник, се казва още в съобщението на ФСС.

"През нощта срещу 8 август 2016 г. специални подразделения на министерството на отбраната на Украйна осъществиха още два опита за проникване на диверсионно-терористични групи, които бяха предотвратени от силовите подразделения на ФСС на Русия и взаимодействащите с тях ведомства. Опитите за проникване се прикриваха от масиран обстрел от страна на пограничната държава и от бронирана техника от въоръжените сили на Украйна. В хода на огневия контакт загина един военнослужещ от Министерството на отбраната на Руската федерация", гласи съобщението.

В съобщението си руската служба посочва, че са задържани граждани на Украйна и Русия, които "са оказвали съдействие за подготовката на терористични актове" и че тези лица вече правят самопризнания.

"Един от организаторите на предотвратените терористични актове е Евгений Панов, роден през 1977 г., жител на украинската Запорожка област, сътрудник на Главното разузнавателно управление към министерството на отбраната на Украйна, който също е задържан и прави признания", твърдят от руската ФСС. Според службата с тези действия е била ликвидирана агентурна мрежа на украинското военно разузнаване на територията на Крим, съобщи ТАСС.

Говорител на украинското военно разузнаване опроверга руските твърдения, че украински спецчасти са направили опит за проникване в Крим. "Това е невярна информация", каза той, цитиран от Ройтерс.

ТАСС предаде, че говорител на украинското министерство на отбраната е отказал коментар по повод съобщението на руската ФСС, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анониментиквата ти се унищожава от комплекси....
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кви са *** урките! - не знаят ли откога ги чакат да направят подобна глупост?На Руснаците им трябва само предтекст и ще почнат да раздават шамари!
35
0
 
3
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
российски политолог от кремъл Сергей Марков: серия от терористични нападения в Крим направи Хилъри Клинтън да дразня Тръмп!!))))
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Молбата ми към автора е да си подбира правилно думите и да не вкарва в заблуда чинелите. Неаргументираното отричане на факти не е опровержение. Не си представям марионетното украйнски правителство да си признае, но то не може да отрече, нито да докаже с факти, че заловения терорист не е украйнски гражданин и сътрудник на службите. Когато фактите говорят виновните мълчат. И да не забравяме, че Косово е 100 пъти повече сръбска територия, отколкото Крим е укрйнска!
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Крим Русия изгради супер мощни военни подразделения-нови подводници последен клас,ракети "Бал" и "Бастион" по крайбрежието,бойни кораби въоръжени с " калибър",9бойна авиация,включително стратегически бомбадировачи,мощна ПВО система-С 400 и тнт!Така че само с Кримската си групировка Русия ако рече ще превземе Украйна за 2-3 дена!
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпреки руското търпение,Украйна да внимава с провокацийте!
31
7
 
3
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
Урааа! !микропартияатака получиха нови инструкции от Русия))Срещу кого са приятели сега?))
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 28Истината!!!
29
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
34 смятак че ммммурзилките се готвят за агресия и така оюравдават дейстията си
28
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
35 точно така диверсии само мммурзилките могат да правят нало да все оавободоъели така все освпбождавайки са станали най гоооуеееми на земята
27
3
 
28
 
! Отговори
скоро преди 7 години
Фашисткия режим в Киев май си търси боя,този път и САЩ няма да ги спаси....
26
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦРУ е бе, укрите са само слуги!
25
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак краварите го ядоха ХА ХА ХА ХОУ
24
2
 
24
 
! Отговори
бум преди 7 години
Русия можеше да тълкува тази диверсия на Украйна срещу Крим като военна атака и щеше да стане страшно,били сме изправени пред война.
23
1
 
33
 
! Отговори
лошо преди 7 години
По Руските медии има снимков и видео материал на заловените с сериозно количество бомби и мини,можело е да загинат много хора,явно превратаджиите в Киев си играят с огъня.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
31 Защо и ние така преди 138 години че и повече се биехме срещу Империята
21
1
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Все си мислех, че по-*** държава от Македония няма, но украинците бият всички рекорди. Тръгнали с гола задница таралежи да мачкат.
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 28Има и друга вероятност, Украйна скоро да се сдобие с чисто ново про р,ско правителство и да спести денгите от южен и турски поток
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе на теб ти е на майтап но " специалисти" преглеждат коментарите за антиславянски писания........ Може да ти се стъжни съществуванети....
18
7
 
2
 
! Отговори
до 23 РУСКА ДЕЗИНФОР преди 7 години
Много се твиваш и е напълно възможно да те " завият" соециалисти.