Нюйоркчанин е обвинен за смъртта на имам и негов помощник

Според полицията Оскар Морел извършил убийството от омраза
16 авг 2016 09:14, Елка Василева
5
Нюйоркчанин е обвинен за смъртта на имам и негов помощник
Снимка: архив, Reuters

Нюйоркчанинът Оскар Морел от Бруклин беше обвинен за убийството на мюсюлмански имам и на негов помощник, съобщи полицейски говорител, цитиран от Ройтерс.

Срещу Морел, на 35 години, е повдигнато и обвинение за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие. В дома му следователи са намерили пистолет и дрехи, с каквито е бил облечен убиецът.

Още по темата

Главният следовател Робърт Бойс каза на пресконференция, че властите засега не знаят какъв е мотивът за убийството, но че очевидно става дума за престъпление от омраза.

Убийството на имама и помощника му е станало недалече от джамия. Убиецът се доближил до жертвите и стрелял в тях от близко разстояние. 55-годишният имам Маулам Аконджи починал на място, а 64-годишният му помощник Тара Уддин издъхнал по-късно в болница.

Морел е бил арестуван, след като бутнал с колата си велосипедист десетина минути след стрелбата в Куинс. Обвиненията му бяха повдигнати часове след като стотици хора се събраха за погребението на двамата мъже. Убийствата потресоха бангладешката общност в Куинс.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Ню Йоркубийствоимам
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КараибрахимДонякъде си прав.Нов последните годни много ни дойде от ромски безчинства. Сега пък и дивотиите, които си позволяват някои емигранти в сърцето на Европа.Но да се мерят всички мюсюлмани с един аршин, разбира се, не е правилно.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си бе в Бангладеш стояло,не би чудо видяло!
1
1
 
11
 
! Отговори
Коце кмета преди 7 години
Дайте му медал! Сега по света, скоро и у нас!