Застреляха имам и негов помощник в Ню Йорк

Сигнал за стрелба предизвика паника в мол в Северна Каролина
14 авг 2016 07:30, Елка Василева
157
Застреляха имам и негов помощник в Ню Йорк
Снимка: Reuters

Имам беше застрелян в района Куинс на Ню Йорк. Неговият помощник беше тежко ранен и почина в болницата, в която беше откаран, предадоха световните агенции.

Убийството е било извършено в района на джамията, в която проповядвал имамът. Според разказите на очевидци имамът е бил убит с изстрел в главата, а неговият помощник бил прострелян в гърдите.

Полицейски представител идентифицира имама като Маулама Аконджи, на 55 години. Той е бил много уважаван и е пристигнал в Ню Йорк от Бангладеш преди по-малко от две години, предаде ДПА.

Убийството му е станало малко след като той отслужил молитвата в 13 ч. местно време вчера. След това той напуснал джамията и се отправил с помощника си към дома си. Нападателят е избягал от местопрестъплението и се издирва.

Някои от посетителите на джамията, в която проповядвал Аконджи, нарекоха убийството престъпление на религиозна основа.

Наистина не се чувстваме в безопасност в подобен момент. Това е заплаха за нас, за нашето бъдеще и ние ще търсим справедливост, заяви един от богомолците Милят Удин пред местна телевизия. Богомолецът Хайрул Ислям пък каза, че Доналд Тръмп и неговите антимюсюлмански изказвания са породили ислямофобия.

Тръмп предложи да се забрани на имигранти мюсюлмани да влизат в САЩ, припомня ДПА.

Стрелба имаше и в град Вайсалия, в щата Калифорния, съобщава Ей Би Си. Там един човек загина, а двама бяха ранени. Полицията предполага, че е стреляно от преминаваща кола по хора, намирали се пред една от къщите в града.

Двама души пред къщата са били ранени, а мъж, който спял вътре, е бил поразен от куршум, проникнал отвън. Той е починал в болница. Никой не е арестуван за тази атака.

В град Джоплин, в щата Мисури, 26-годишен откри огън по членове на местна лютеранска църква и рани най-малко пет души, отправили се на пътуване към Сейнт Луис, предаде Асошиейтед прес.

Нападателят открил огън по микробус, с който пътували членовете на църквата, когато той спрял на светофар. След това нападателят открил огън и по камион и ранил шофьора му. Накрая той бил арестуван. Медиите го идентифицираха като Том Моурнинг. Според полицията той не е познавал жертвите и е стрелял на произволен принцип.

Най-напрегната беше обстановката в мол в град Роли в Северна Каролина. Там собственик на магазин за дрехи подал сигнал за стрелба след разправа между двама мъже и така се стигнало до масова паника, предаде Асошиейтед прес.

Районът беше отцепен от полицията. Над мола Крабтрий вали кръжаха полицейски хеликоптери. Видеозаписи, качени в социалните мрежи от мястото на събитието, показваха десетки хора, бягащи паникьосани към изходите на мола. На записите се чуваха и писъци на уплашените посетители на магазина.

Полицията, която се отзовала на сигнала, е претърсила обекта, но не е открила никой с рана от огнестрелно оръжие, нито пък е задържала какъвто и да е било заподозрян. Органите на реда се опитват да установят дали изобщо е имало стрелба или посетители на мола са чули звук, наподобяващ изстрели.

Двама посетители на магазина разказаха пред местни медии, че са чули изстрели откъм зоната със заведения за хранене на мола и са се скрили в най-близкия до тях магазин, който са напуснали едва след като полицията им казала, че е безопасно да излязат.

Други посетители пък казват, че не са чули изстрели, но изведнъж е настъпила страшна паника в мола.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: стрелбаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
7
 
! Отговори
Мучачос преди 7 години
База,те американците били много черни баааа.Виж снимката.Да не би Индийския полуостров да се е съединил с Америка?Скоро не съм гледал географския атлас?
93
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛАВА РОССИИ !!!
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идеята, че моето его е безценно, а твоето не е, е основната грешка в човешкия разум.Всички сме еднакво важни.Единствено с такава презумпция може да се изгради хармонично общество.Религиите са закрила за търсещите подкрепа в труден момент, но и илюзия.Съвременният човек трябва да е наясно с това.Всичко друго е битка за превъзходство като религиозните мотиви обикновено са най-кървави.
91
4
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До АнонименЗа съжаление няма да имаме друг начин. Човешкия организъм няма как да оцелее в космоса. Ще бъдем избити от машини или ще трябва да живеем в тях. Ествествено ако преди това не избухне глобална война и някой пророк не ни накара да ловуваме с лъкове отново в горите.
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искрено се надява, че съзнанието ми няма да се прехвърли в механичен мозък и механично тяло.Имаше един великолепен като замисъл сериял LEXX, в който се разсъждаваше на тая тема.Нищо добро не ни чака с механизирания интелект, ако не надрастнем егото си.
89
4
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
Човешкото съзнание винаги се е надявало,че има нещо след смърта и иска да се надява,че ще продължи напред. Затова си измисля и такива богове. Всъщност решението е много по лесно. Забравя тези глупости, вярва в науката, цивилизацията напредва и тогава тялото ти ще стане механично, мозъка преместен в механична обвивка и ще продължиш да живееш вечно. Това е пътя пич :) Вярването в митологични глупости единствено ще ни забави, ще донесе повече войни и глад.
88
1
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До АнонименЕто поради тази причина аз вярвам в науката. Вярвам в експеримента и това което може да се докаже и повтори. Благодарение на това ти сега имаш телефон, ще живееш над 80 години, детето ти няма да умре от шарка или кашлица и да не продължавам напред. Вярвам в Дарвин и в това,че нашата еволюция е доказуема (виж експеирмента в птиците). Няма нищо божествено в раждането или в смърта. Знам защо вали дъжд и се надявам,че и ти знаеш и не са нужно величествени заклинания към Тангра.
87
2
 
5
 
! Отговори
браво преди 7 години
това очаква всеки който проповядва ислямски фанатизми в християнски държави !
86
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Solar PowerСлънчева енергийо,Аллах е едно от имената на Бог, в когото вярваме и ние, християните. Нашите предци са си го представяли по определен начин с помощта на митологичното си съзнание, ние пък разсъждаваме дали няма върховен Вселенски разум.На нашия Христос съответства мюсюлманският Мохамед- те са само проповедници. Ние сме решили, че Христос е син на Бога, а мюсюлманите пък вярват, че Мохамед от Медина е имал специални чудодейни способности.Днес пък вярваме на политически лидери.
85
2
 
7
 
! Отговори
Казах ли ви? преди 7 години
Сами ще се убедите, че при сегашното дередже спасението е във формулата *** - ТРЪМП - ПЕН, плюс ОРБАН.
84
4
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До 110Просто няма алах и христо. Изгниваш си в гроба и те ядат червеите. Това е истината. А който иска да живее вечно начина е единствено и само чрез наука. Замяна на човешкото тяло с механично. В последствие замяна/прехвърлене на човешкия мозък в механичен. Това е бъдещето. Там няма място за христо и алах. Последователите на христо разбраха това в началото на ренесанса (земята не е плоска), остава да разберем и кога мюсюлманите ще се освестят. Това за девиците е призказа за тези дето лъскат.
83
11
 
3
 
! Отговори
До 110 преди 7 години
Малко си се объркал. Точно в християнството се е смятало, че жената няма душа. Дори е свикан събор който да установи това. Чети повечко!
82
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Revolution_No v koya tikva da ne e v tvoyata
81
3
 
14
 
! Отговори
за 111 преди 7 години
Защо ме питаш мен, да не би аз да съм им измислил рая? Питай Мохамед. На цялата планета, тия са единствени от такъв "формат". При тях всичко се върти само около секса - забрани, правила, стимули...Колко българи помнят и знаят, че при исляма жилището е разделено на мъжка и женска част? Истински случай: Мюсюлманин изнасилва девойка от селото. Съветът на старците налага масово публично изнасилване на девствената му сестра като... наказание за вината му!!!! Анализирайте този факт!!! Интеграция?????
80
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знам само, че тази религия отрича човешките качества на жената, според корана тя няма душа, а според тяхната религия и ум няма. Нищо не може да притежава и наследява. Няма право носа си сама да подаде от дома навън. Само бижутата по нея са си нейни... евентуално. А в рая отиват само мъже и е бардак, безкраен секс със "девици" и стимуланти за полова потентност.
79
12
 
3
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
в Санкт Петербург е бил убит 24-годишен руски мюсюлманин, спортист параолимпиец (20 юли)-------------------------------новина за коментатори на микропартияатака)
78
4
 
16
 
! Отговори
Katrin преди 7 години
Религиите нямат място в живота на хората през 21в. Те свършиха своето. Време е за новото, един нов свят, без религии и партии, но с Бог, нашият Създател.
77
2
 
23
 
! Отговори
Revolution_ преди 7 години
Мюсю.лманите се наказват само с хеви метъл и свинско докато не откачат напълно и после куршума в тиквата.
76
2
 
20
 
! Отговори
Пак манипулация преди 7 години
Това е предизборна манипулация против Тръмп. Същото направиха и в Англия с убийството на депутатка, за да провалят Брекзита.
75
10
 
3
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
Неизвестен откри огън в центъра на Москва, има жертви ...--------------------------Какво ще кажат коментатори на микропартияатака на това новина? ))Какъв произход???