Русия води хибридна война срещу Украйна!

Провокират ни постоянно, заяви пред Bulgaria ON AIR посланик Балтажи
18 авг 2016 12:22, Елка Василева
86
Русия води хибридна война срещу Украйна!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Има сериозно напрежение в отношенията между Украйна и Русия във връзка с ескалацията на ситуацията в Донбас и то по вина на Руската федерация. В украинското общество напрежение няма, но ние сме подложени на военна агресия и гражданите са притеснени. Русия води мащабна хибридна война срещу Украйна. Това заяви в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR украинският посланик у нас Микола Балтажи.

Дипломатът уточни, че за момента ситуацията в страната се контролира от правителството, освен териториите, окупирани от Русия.

"Положението в Донбас се изостри и е тежко. Руските сили провокират украинската войска. Не е вярно, че украински войници воюват срещу трактористи. Това са формирования от редовната руска армия", поясни Микола Балтажи.

Посланикът призна, че е чувал за акцията "Убий московците", но подчерта, че националистическите сили в Украйна не определят политиката на държавата.

"Един от митовете на руската пропаганда е, че правата на руснаците в Украйна са нарушавани. Русия е заинтересувана от вътрешната дестабилизация на Украйна", категоричен бе Микола Балтажи.

Той добави, че е нормално България да проявява грижа за своите граждани, предупреждавайки ги да внимават с пътуванията си до Украйна, но на този етап нямало основания за безпокойство.

Според посланика целта на анексирането на Крим е украинците да се скарат с руснаците и да се разруши етническият мир. Той е на мнение, че съществува заплаха за Минското споразумение, но има инструменти за мирното решаване на проблема в Донбас.

От думите на посланик Балтажи стана ясно още, че дипломатическите отношения между Русия и Украйна са "на ниво нула".

Той настоя Русия да изпълнява задълженията си по Минското споразумение и да изтегли войниците си, както и да осигури достъп до наблюдателите.

"Тогава вече ще може да се говори за мирен процес. Връщането на Крим може да стане само по мирен начин", убеден е посланикът.

В заключение Микола Балтажи каза, че ЕС е голям съюзник на Украйна и очаква още по-голяма помощ.

"Доминиращата част от държавите са за удължаване на санкциите срещу Русия. Чрез своите приятели Русия прави всичко възможно санкциите да се свалят", уточни посланикът.

В предаването по скайп от Киев се включи и доц. д-р Елена Чмир, преподавател по български език, която потвърди думите на дипломата за струпване на руски войски по украинските граници.

"Руската пропаганда постоянно пуска измишльотини, за да разклати стабилността в Украйна. Тук не е от значение какъв език говориш, а да се усещаш гражданин на държавата. 90% от украинската армия говори руски език. Украйна е във война заради руската агресия, но ситуацията в държавата е нормална. Има страх, но той едва ли е по-голям от този на един французин, който не знае дали ще го сполети атентат", коментира Елена Чмир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
експерт преди 7 години
това фашизоидно *** още ли го разкарват по телевизиите?
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Името на автора в подзаглавието. Някои автори няма нужда да ги четем.
56
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тос балтажи мноо лажи...
55
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Един българин 69Сори но още по времето на Елцин имаха една програма с Канада да ги научат на северно земеделие. Е научили са ги. Нали се сещаш че в Русия проблем с водата няма на север. От 11 големи реки 9 се отичат в северния ледовит океан. Проблемът е с късото лято. Но за това си има съответния сорт зърно. Втория проблем е прибирането на зърното и само в Раша има верижни комбайни пак по тая причина. И пак заради уникалните характеристики на природата сами си произвеждат тракторите.
54
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този явно взима акъл от "великия аналитик" Евгений Дикий, който обяснява на цял свят методите на руската "хибридна война", но ако човек му прочете писанията ще установи, че описва много точно методите на действие на САЩ.
53
3
 
8
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До СТРАНДЖАТА 50Странджа не си вярваш какво пишеш нали. Какъв глад ги гони Руснаците след като тази година може би ще са номер 1 по износ на зърнени храни и то не ГМО. заради санкциите почнаха да развиват селско стопанство, леката и хранително вкусовата промишленост но за видими резултати трябват поне 5 години. Един колега ми каза. Не бях виждал да има близо до Москва парници Преди и колко са големи след като ги видях от самолета преди кацане в Москва.
52
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да ривети и да не ривети - раздразнихте мечката - са ше го идети!
51
2
 
12
 
! Отговори
коци преди 7 години
Тоя не му ли омръзна да бръщолеви едно и също-ЛЪЖИ ! Щото на мене ми писна вече !
50
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фашиска *** не може да победи Украйна.Може само да се зъби отстрани и да точи лиги, но дните и са преброени.
49
5
 
8
 
! Отговори
рускиня преди 7 години
До ПЕНЕЩИТЕ СЕ РУСОФИЛИ. "РУСКИЯ АЛКОХОЛИЗИРАН НАРОД". Личи че писано от ***, който получи мания на величие. Както гледам пиядетата по софияски улици, и учиници в муждучасие с биричка - та мисля че алкохолизиран някой друг.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До Пиночетпо доло чети *** = ромите
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Битката е на живот и смърт, капитализмът с голяма наглост, пропаганда и войни, съсипа социализма, защото всяка нова технология ражда нов обществен строй.За непросветените в идеологическите дисциплини.Крахът е близо и змията хапе най-много, когато умира.Агресия не на капитализма, а на хора, чиито кланове притежават 99 % от всичко, виждат, че вече не е възможно!Нали са религиозни?!Морят ни, разреждат ни, не сме ***.За това ни продадоха управляващите - вечни.Свят от боковци...
46
5
 
5
 
! Отговори
До Пиночет преди 7 години
Пиночет, *** по времето на соца не работеха. Те се водеха на работа и получаваха заплати. Това им позволи да се размножат до днешните размери и да започнат да проявяват претенции. Всъщност това е едно от многото негативни последствия на соца, който беше насилствено отклонение от естественото развитие на обществото.
45
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, ето го моят любимец - селянинът с дипломатическа мисия и мише лукаво лице, което ми обяснява как Русия е съсипала Украйна! Той сам не си вярва.Човек, хванат от пътя и с манталитет на лалугер, не може да ми оформя политическо мнение под моя интелект.Нашите "дипломати " са същите -надето, елена, другата елена, ал-дебелият фашистки потомък, нагъл и лъжлив , ***, коен и прочее.Нали са религиозни украинците?Чували ли са за благодарност!?Защо има корупция? Защото тя купува лъжата!
44
10
 
7
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
Тук много нещ.астници си оформят мирогледа само в ютуб. Не , че соца беше много хубаво, но по него време *** работеха. Имаше работещи заводи, а вместо модернизация точно запада ги унищожи за да бъдем само пазар.А Русия трябваше да ги прегази тия за 24 часа и отдавна да се е забравил проблема.А сега лаят ли лаят. Нато хямаше да има време за реакция, пък и то едно нато..............въш.льовци
43
20
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Само потвърждава думите на Президента Плевнелиев, който разобличи жужето и експанзионистичната му политика към България...
42
23
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До НАТО И ЕСАбсолютно съм съгласен с теб... - НАТО и ЕС намериха най-ефективния и точен начин за борба с империята на злото... - без един изстрел, без една жертва спечелиха най важната война - СТУДЕНАТА, сега също се справят отлично... - санкции до дупка, петрол под 30 долара, евтина рубла и глад, който действа отрезвяващо...
41
22
 
6
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
РУСОФИЛИТЕ И ДА СЕ ПЕНЯТ И ДА НЕ СЕ ПЕНЯТ РУСИЯ Е ЕДНА ОТ НАЙ-МИЗЕРНИТЕ ДЪРЖАВИ В СВЕТА ! КЛИПОВЕ В ЮТУБ ВЕЛИКА РУСИЯ ,ВЕЛИКА МИЗЕРИЯ !ЖИВОТЪТ ВЪВ ВЕЛИКА РУСИЯ ! КЪДЕ И КАК ЖИВЕЯТ ОФИЦЕРИТЕ ВЪВ ВЕЛИКА РУСИЯ ?! СПОДЕЛЕТЕ ТЕЗИ КЛИПОВЕ ВЪВ ФЕЙСБУК С ПРИЯТЕЛИТЕ СИ ,НЕКА И ТЕ ВИДЯТ "ВЕЛИЧИЕТО" НА РУСИЯ !
40
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЖИВОТИНСКАТА АГРЕСИЯ Е ПАТЕНТ на бендеровците. Откъдето минат е леш. Дори контактите от стените изтръгват. Народът е пропищял, но спасение няма. А този на снимката не прегракна ли. От една седмица не е млъкнал да лъже.
39
22
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Русия представлява едно малко, умствено недоразвито дете, което е откраднало кибрит и си играе с огъня...