Германци богатеят от невежеството на мигрантите ни

Българи плащат космически наеми там за мизерни стаи
Обновена: 25 авг 2016 10:50 | 25 авг 2016 10:07, Анисия Иванова
44
Германци богатеят от невежеството на мигрантите ни
Снимка: Reuters, архив

Пренаселени апартаменти, порутени къщи. Всичко това на цената на един съвсем неоправдано висок наем. В Германия има хора, които забогатяват от невежеството на българските имигранти, коментира новинарският портал op-online.de.

Мениджърът на агенция за отдаване под наем на недвижими имоти в град Офенбах Петер Вайганд може да потвърди много такива случаи, пише "Фокус".

В повечето от тях българите са настанявани в порутени къщи, а вместо да правят разходи за саниране, собствениците просто взимат за наематели непретенциозни имигранти от Източна Европа. И въпреки това изискват от тях неоправдано високи наеми.

Един такъв случай ще бъде гледан в съда в Офенбах. На 1 септември започва дело срещу двама души, заподозрени в единадесет случая на експлоатация на неопитността на българските имигранти.

Подсъдимите са давали стаи под наем на граждани от България на цени до четири пъти над пазарната стойност. Обвинението: лихварство. Делото е абсолютен прецедент за Офенбах.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
14
 
! Отговори
Митко преди 7 години
Понеже някой спомена Англия - защо си мислите,че в Англия наемите са евтини? Ако не живееш споделено с някой друг , а си сам в жилище, плащаш 1000-1500 паунда за 2-3 стаен апартамент или малка къщичка. В България наемите са много по-евтини и съобразени с икономическата обстановка.
17
3
 
14
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Пристигат българи в чужда държава и искат наемите да са като в България.Няма такова нещо, като не ти харесва и изнася, марш обратно от където си дошъл.Никой не те е карал насила да дойдеш
16
1
 
10
 
! Отговори
Pesho преди 7 години
Ало, днес.цг, развален ви е телефона! Делото е за пазарна злоупотреба, грубо казано. Има няколко закона, които ограничават наемодателите доколко могат да цоцат и именно по тези параграфи е това дело. От наемателите абсолютно нищо не зависи. Дали ще е неграмотен *** или професор по право - все тая. Като е притиснат от дефицита на жилища взима каквото има и после се съди, както и в случая става. Така че, тези изобщо не са невежи, ами напротив!
15
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе аз не знам некой да бега в Русия, а вие? Никой не иска рубли, всички бегат на запад при цар долар.
14
3
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Приказката за "Баницата....." е известна отдавна.Но все пак някой трябва и да ги чете тези приказки!
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВеднагаНяма закони срещу това. Предлагането е там, а стойността зависи от търсенето. Ако искаш-плащаш. В случаят, описан в статията, става ясно, че там наемът е бил завишен многократно над нормалните стойности, с цел да се одерат българите.При нас 500 лева е солено, но като не искаш - не взимаш. Останалите пак са по толкова, наемодателят решава цените.
12
4
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Българите тъпеят от глупостта на управниците си в прекия и преносен смисъл на думата.Отношенията между наемател и наемодател са нещо "срамно" и не отговарят на ленинските принципи и норми на партиен живот.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако става въпрос за Офенбах, квартал до Франкфурт/Майн, нищо чудно. Във Франкфурт хубавите квартали са толкова скъпи първо и второ има списък за оглед. Наемодателят те разпитва с какво се занимаваш и после преценя кой да вземе за наемател. Дори и да имаш пари, ако дойде някой, който работи в Европейската Централна банка или друга банка, разбира се, че ти си аут. А в Офенбах живеят предимно сърби, турци и араби. Намирането на добро жилище в някои немски градове си е изпитание и то голямо.
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проверете как са българите в Лондон,лошо ще ви стане
9
10
 
8
 
! Отговори
Веднага преди 7 години
да се заведат дела за чуждестранна експлоатация, както и тук в България наемите да паднат съобразно стандарта и заплащането в страната. Не може един среден наем за двустаен апартамент без да е лукс да е на стойността на средната работна заплата от 500 лв. Не знам как го мислят тези хора.
8
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите са "мигранти", а чаршафите им викате "бежанци"??? Как за българите използвате правилната дума, а за онези все се бъркате???
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДряновскиЕ че те повечето така живея, по 10 в жилище. Тоалетната седалка не изтива
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хахахахаххахахахахахаСамо Германците да бяха. Тука един тон политици, рантутници, банкери, "експерти" и секви *** кви гуши направиха от тъпотията на българина не е истина. А народа им се радва
5
3
 
12
 
! Отговори
Дряновски преди 7 години
От единични случаи се правят генерални заключения. И откъде някой ще извади пари за 4 пъти по голям наем? Един малък апартамент от 50 кв в немско струва средно 800 евро на месец. Т.е може да се предположи че най-мизерния наем под 4-500 евро няма да е ? И как един шушляк ще извади примерно 2000 евро? Би могло единствено ако жиевят 10-15 човека на куп, но тогава завишения наем е оправдан.
4
6
 
2
 
! Отговори
123 преди 7 години
jiveet dobre za nasha smetka,samo s proizvodstvo 2-3 vida tehnika ne moje da izhranvash 8mln + 2-3mln bejanci i da "pomagash" na drugi strani,stiga veche bg ne koloniq nito es,nito na usa ,nito na rusiq
3
20
 
12
 
! Отговори
неанонимен преди 7 години
както се държим с бежанците,така се държат и с нашите в другите държави...?
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо, те нашите си избиват по други начини!Чичко спиш ли, дай, дръж, вземи и т. н.!
1
4
 
41
 
! Отговори
Вуйчо преди 7 години
Като в София значи.