Путин не иска Донецк или Луганск, иска цяла Украйна

Русия бленува за империя, смята президента Порошенко
25 авг 2016 07:50,
197
Путин не иска Донецк или Луганск, иска цяла Украйна
Снимка: архив, Ройтерс

Русия иска да направи Украйна част от "руската империя" и да дестабилизира обстановката в целия свят. Това каза в интервю за телевизия CNN президентът на Украйна Петро Порошенко.

"Целта на Путин е да се опита да дестабилизира ситуацията в Украйна. На тях не са им нужни Донецк и Луганск. Те искат цяла Украйна да е част от руската империя. Те искат да дестабилизират ситуацията със сигурността в целия свят", каза Порошенко.

"Това е напълно същата ситуация, като в Алепо. Те имат само една цел – съвременният свят трябва да бъде по-малко стабилен, по-малко сигурен", каза още той.

Украинският президент отбеляза, че за последните две седмици в Донбас, при обстрели от страна на проруските бойци, са загинали 13 украински военни, 91 са били ранени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера какво се дърлите - русофили, русофоби, истината е , че винаги когато се създаде една изкуствено създадена държава ,каквато е Украйна, то тя неминуемо ще се разпадне - историята го е доказала, примери бол, тя в момента Белгия е на кантар да се раздели, камоли Украйна където даже незнаят какви са - руснаци ли, украйнци ли или само руси.
93
2
 
2
 
! Отговори
до 112 преди 7 години
Трaй коньо зa зaленa тревицa !Нaдaй се к...е нa пиянa женa !
92
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 105Ако е вярно това което казваш, защо е още на власт? Няма ли други достойни руснаци, които да заемат поста му и продължат да "пазят природните богатства на страната си от чужди ръчички". В един момент даже "продажния" Елцин постъпи демократично като се оттегли достойно и назначи Путин на мястото си, докато последния използва всякакви трикове и средства за да пази властта си. Така че замисли се малко над това коете се опитвам да ти кажа, преди да бързаш да ме обиждаш.
91
6
 
10
 
! Отговори
Подходящото преди 7 години
зaглaвие нa стaтиятa е : " Бълнувaниятa нa един психично болен фaшист и лъжец"
90
5
 
8
 
! Отговори
бабини деветини преди 7 години
"смята президента Прaсенко"Тоя украински президент щеше да си продаде "Roshen" - *** не! Даже упорито го пази във "страната агресор"....
89
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 104Нито го познавам лично, още по-малко знам намеренията на Путин, за разлика от теб явно... но едва ли целта му е да плаши руснаците с външни врагове, като ти е втълпено в мозъка! По-скоро иска да запази природните богатства на страната си от чужди ръчички, които правеха каквото си искат по времето на продажниците горби и елцин! Тогава Русия беше много "демократична" според всички "демократи"! Това е - другото са празни приказки!
88
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин има само една цел съвременният свят трябва да бъде по-малко стабилен, по-малко сигурен, за да плаши руснаците с външните врагове, което му развързва ръцете да си осигури лична власт докато е жив.
87
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Думата не е "русофил" а е още по-умилителна. Старите българи са ползвали "Дядо Иван"-на това какво може да кажете драскчи от Козяк. Дядото е символ на мъдроста и това ни е останало генетично вродено чувство на нормалните от нас или вие и дядовците си нямате .
86
5
 
2
 
! Отговори
Фобофилия преди 7 години
Съзнателно отклонявах политическите теми. Те трябва сами да стигнат до истината-така е правилно и по-истинско! Усеща се, че там глобалната путинска пропаганда е изкривила представите им за света. И се объркват от съвсем обикновени въпроси, като този: защо държавата им е в такава глобална изолация?! На мен ми достатъчно , че виждат че тук, въпреки многото ни проблеми се живее много по-спокойно отколкото в Русия. Учудва ги и се кефят на факта, че се прибираш късно от рестораната без проблеми!
85
7
 
3
 
! Отговори
Фобофилия преди 7 години
Аз не използвам думата "русофил", поради простата причина, че тези които се мислят за такива са обикновени платени путински прости*утки и ***. А всеки знае за какво се ползват едните и другите. Себе си също не определям, като русофил или русофоб. Определено разграничавам народа от диктатора. Рано или късно този народ ще изтрезнее! И тогава диктатора да му мисли! Това лято посрещах у дома гости от Русия, пихме водка "***" , похапвахме руски конфеты и разглеждахме красотите на България!
84
2
 
5
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
До Анонимен 91Сега нали са свободни?Да не би да искат Русия да стане Украйна?
83
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин много добре знае какво иска. Няма да те пита тебе, пиянде.
82
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
русия е бита карта
81
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има доста сходство между украйнците и софийските евроатлантици. И двата вида са дегеадирали морално....
80
6
 
8
 
! Отговори
до 88 преди 7 години
Русофилите не мразят никой освен наркоманчетата евроатлантици в София. Русофобите мразят всички с изключение на САЩ, но най много мразят себе су зашото природата ги е наказала да се дрогират и да се влюбват в мъже от Африка.
79
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поредната глупост на Прасенко-Кървавия . Тоя ще го убият накрая с камъни като Кадафи
78
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украинците са гладни за свобода, путин няма как да утоли този глад
77
1
 
12
 
! Отговори
МОРСКИЯ преди 7 години
КАКВО ДРУГО ДА КАЖЕ ТОЗИ АЛКОХОЛИЗИРАН УБИЕЦ,ТОЙ ОТ ДОСТА ВРЕМЕ САМО ЛЪЖИ И ГЛУПОСТИ ГОВОРИ . САМО СЕ ЧУДЯ КАК АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ РАЗБРАХА,ЧЕ ТОЯ ТОЛКОВА ГИ ИЗЛАГА,ЧЕ СТАВАТ ЗА ПОСМЕШИЩЕ НА ЦЯЛ СВЯТ
76
1
 
11
 
! Отговори
учения преди 7 години
Украинец се е хвърлил от 3 етаж на квартирата си в Киев,с викове Руснаците идват след като е чул че Русия вдига под тревога 3 военни окръга с над 300 000 военнослужещи .....
75
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Конфликтът в Източна Украйна ще продължава докато има ИД в Сирия и Ирак. Оръжието,което се изнася нелегално за ИД се оправдава като изразходено за военните действия в Украйна. Е час от него наистина отива в Украйна, но ограмните печалби на военните магнати идват от ИД.