Меркел уверила Борисов, че ще получим подкрепа

След срещата: София е с Берлин и Брюксел, но не и срещу Анкара
Обновена: 27 авг 2016 19:15 | 27 авг 2016 19:10, Веселина Йорданова
158
Меркел уверила Борисов, че ще получим подкрепа

В рамките на среща с германския канцлер Ангела Меркел и правителствените ръководители на Австрия, Хърватия и Словения, Бойко Борисов е имал кратка среща на четири очи с Меркел. На този разговор той е изложил опасенията на България от бежански поток и е получил уверения за подкрепа, предаде bTV.

Още по темата
В бежанската криза София е с Берлин и Брюксел, но не и срещу Анкара, стана ясно след края на двучасовата срещу между правителствените ръководители. По време на работния обяд на една маса седнаха лидери на няколко държави от ЕС с различни позиции, но намериха общ език.

Разговорите бяха при закрити врата за медиите. Горещата тема отново бе бежанската криза и общата европейска политика към Турция.

Преди началото на срещите българският премиер публикува в социалната мрежа своята позиция.

"Ще защитавам българската позиция, според която е необходимо общоевропейско решение и проява на истинска солидарност между държавите в Европа за разрешаването на проблема...единствено с воля и решителност от страна на ЕС и добра координация с Турция, ще се справим успешно с този проблем. Заставам зад европейското единство и защита на суверените на държавите ни", написа българският премиер в социалната мрежа.

Премиерът Борисов е информирал колегите си за разговорите в Турция. Страната ни настоява за поддържане на тесен диалог с Анкара, за да не се стигне до нова бежанска вълна към Европа, където България е първа приемна страна.

"За мен е важно да имаме добри отношения с нашите съседи и същевременно всички страни-членки на ЕС да бъдем солидарни и заедно да се справим с бежанския проблем, осъзнавайки опасността и усилията, които полагат фронтовите държави като България", подчертал Борисов.

Австрия е срещу политиката от Анкара и е против отпадането на визите за турските граждани. Има критики и към политиката на Берлин към бежанците.

Малко преди началото на срещата австрийският канцлер Кристиан Керн застъпи позицията сходна с тази на премиера Борисов, че трябва по-сериозна охрана по външните граници на ЕС.

Хърватия и Словения трябва да лавират между решенията на Брюксел и контраповедението на Унгария. Преди ден унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че ще издигне втора ограда по южната са граница. Последиците ще са и за съседите му – Хърватия и Словения. Затова двете страни са склонни да приемат отпадането на визите за турските граждани, за да не се насочи нов бежански поток към Европа.

Следващата седмица Ангела Меркел ще разговаря с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
17
 
! Отговори
ПРAВИ СТЕ преди 7 години
ДОСЕГA ВЪВ ВСИЧКИ AНКЕТИ ТУК ГЕРБ ИМAШЕ ПРЕДИМСТВО И НA ИЗБОРИТЕ СЕ ПОЛУЧAВAШЕ СЪЩИЯ РЕЗУЛТAТ.НО ВЕЧЕ МОНЕТAТA СЕ ОБЪРНA.БЕЗ СЪМНЕНИЕ КЛИКAТA ГРОБ СИ ОТИВA БЕЗВЪЗВРAТНО.РAДЕВ ИМA ПОЧТИ ТРОЙНA ПРЕДНИНA ПРЕД КОЙТО И ДA Е КAНДИДAТ НA ГРОБ.ВЯРНО НЕ СA ОТЧЕТЕНИ ЦИГAНСKИТЕ ГЛAСОВЕ НО БЪЛГAРИТЕ СЕГA ЩЕ ИЗЛЯЗAТ И НЕУТРAЛИЗИРAТ.ГЕРБ СПЕЧЕЛИ МНОГО ГРAДОВЕ НA МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ ИМЕННО БЛAГОДAРЕНИЕ НA РОМИТЕ.НAЛИ ПРОЧЕТОХТЕ СТAТИЯТA В КAПИТAЛ- РОМСКОТО ВКЛЮЧВAНЕ ЗA ГЕРБ.
20
4
 
21
 
! Отговори
Безжалостно преди 7 години
Както и да го гледаме, както и да сучем и усукваме, няма вече спор.България вече е вилает на Турция.България вече не е независима и свободна държава.Излъгаха ни, измамиха ни нагло, безжалостно, без бой ни биха, без война окупираха.Затриха България.Но помнете! Помнете всички знайни и незнайни герои на поробването на България.Споменавайте техните имена сутрин и вечер и ги казвайте на децата и внуците си.Може би с Божията милост след нови 500 години да има нова Свободна България.
19
2
 
5
 
! Отговори
сметка преди 7 години
2 000 000 потенциални емигранти са по малко от 80 000 000 потенциални гастербайтери
18
0
 
5
 
! Отговори
турчин преди 7 години
В 80-те години бях в Швеция и много турци бяха с турско поданство и имаха имоти и в двете страни. По време на байрамите виждате картината на границата всички си идват в страните си . Врочем същото и с българските граждани от турското малцинство, работят из Европа и строят в България. Нали демокрацията предполага свободно движение на хората. Милиарди пари се отделят за правоохранителните служби да си вършат работата си по охрана и опазването на реда в държавите.
17
4
 
12
 
! Отговори
до коментaр 8 преди 7 години
Виднa е огромнaтa подкрепa и доверие към честния и неопетнен в корупция Ген.Рaдев.По оценките нa коментaрa ти е видно. Зa рaзликa от крaдецa милиaрдер Боко известен в обществените среди кaто Будa от кaртончето му нa доносник нa ДС и в мутренските среди просто кaтоо тиквaтa. Средaтa нa aвгуст имaше aнкетa тук зa кой бихме глaсувaли.Своя вот бяхa дaли около 8 хил.души.Рaдев имaше 21%,будa 9%,остaнaлите кaрaкaчaнов 5% a другите около 2%.Вижте в aрхивa.Рaдев президент.
16
2
 
18
 
! Отговори
Щайнмайер преди 7 години
"Oт встъпването си в длъжност през 2009 година той имаше на разположение седем години, за да приведе в ред държавата си. Ако това се беше случило, нямаше да е необходимо сега да изпада в унизителната поза на молител. И сега щеше да разполага с армия, която да заслужава това име, с правосъдие, което не се поддава на външни влияния, с икономика, която да му осигурява необходимите данъци, както и с уважение, каквото едва ли би имал друг премиер на Балканите" - Дойче Веле
15
2
 
11
 
! Отговори
Ранобуден студент преди 7 години
Боко, дай кинта да направим пак някой протест в защита на гербаджийското правителство бе?
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отпаднат ли визите всичкото ТерористПочва да щъка свободно в Германия.Холандия.Франция.Дания.Италия.ИспанияВ търсене на по добър животХахахаааааааааБългария ще стане команден център на Сивите Вълци и т.н
13
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко Тиквата прокуди 2 милиона българи по чужбините, а сега внася брадати араби от Ирак и Авганистан, от ония, дето искат да режат неверници!ПП ГЕРБ - видими резултати!!!!
12
1
 
8
 
! Отговори
Луцифер преди 7 години
Събраха се и се разбраха...да с съберат пак.А помоща , ще изпратят автобиси да ги извозват до София.
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как во прави Бойко Борисов за справяне с бежанската криза ? Ами нищо не прави ,напротив той насърчава хората да бягат от домовете си като продава оръжия,цигари и наркотици на терористите.Това не е ли политика на жизофренясал човек? Бие дузпи докат вкара гол е това не е ли болен човек на чело на държавата? Значи първо им продава оръжие да ги стрелят а онез като почнат да бягат Боко вика помощ
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да е неприятен Борисов, трябва да отчетем, че той е само върхът на айсберга. За последните 20 години маса правителства си затваряха очите за празните обещания на ЕС/и ние за техните/. Номер 7 е напълно прав - този филм не го гледаме от вчера/вече/. Шайка демагози, събрали се на обяд да си говорят алабализми, а проблемите с всеки изминал ден стават все по-големи и по-големи. Забележете Виктор Орбан - човекът директно заявява, че прави втора ограда и не се мае никак.
9
2
 
12
 
! Отговори
gtf преди 7 години
т.е. ердоган може да поставя ултиматуми на европа както си иска... какъв съюз е тогава, като се поддава на заплахи ? Границата трябваше да бъде охранявана както едно време, тогава този проблем нямаше да бъде изобщо на дневен ред, но на бойко-немойко все за пари са му жадни очите и се продаде - изменник и предател
8
7
 
36
 
! Отговори
ГРAБ СЕ НAС*РA преди 7 години
Паника! ГЕРБ Впрегна социолози,платени фекално- кафяви сайтчета- лайн0мети собственост на Пеевски и Буда/БЛИЦ и ПИК/ и Врачки изключително стресирани от нарастващата подкрепа за Генерал Радев. Крадливата хунта ГРАБ е изправена до стената и в паника за да не загуби президентската институция,след това изпълнителната власт и епилога в затвора за погребването на България.Те хвърлят страшно много пари, част от откраднатите от нас милиарди за да спасят кожите.
7
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя цирк сме го гледали!Колко години се лееха обещания за Шенген,цялата икономика беше принесена курбан за тоя "шенген",що потупвания по рамото имаше,че вече сме аха-а,само едно послено "услие" и така,аха,маха,шмеркелица извика половин Африка и Азия ,които се настаниха в "шенген" без никакви жерви,а с милион облаги.А Аборигения,продължава да клечи на вратата му,че и да го "пази",като вярно куче господаря си.После искате някой да ни уважава,като ние сами се подлагаме!Кляф-кляф...
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Последиците ще са и за съседите му Хърватия и Словения. Затова двете страни са склонни да приемат отпадането на визите за турските граждани, за да не се насочи нов бежански поток към ЕвропаЦялата Гирултия е да отпаднат. Визите за Турските Граждани за да залеят Богатите Европейски държави За това и по бедните са за отпадането на визитеСамо че Меркел не си яде Доматите с Колците Французи Датчани същоХхахаааааа
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС няма да свали визите за Турция защото това ще е самоубийство,ЕС ще създаде и създаде буферна зона България,Гърция ,Сърбия и Македония.БГ си остава депо за трафик на наркотици и оръция по посока горещите точки на света а нашите турски приятели са българският канал за стоката на Бойко и ДС ченгетата,руският канал за наркотици е по море и се ръководи от братя диневи ,като стоката се товари на яхтите които са на пристанището
4
1
 
45
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Най...слабата държава в ЕС тоест...нашата,пази най...важната граница на ЕС.Вместо Ерсдухан да...извива ръцете на Меркел и Брюкселските бюргери,ние трябва да ги...извиваме,за да ни плащат като...попове за да ги пазим.Аз съм готов да отида и денонощно да съм там(като Динко от Ямбол),ако ми броят по 2000 евра на месец.Боко ако не осребри тази историческа...възможност,ще си остане като премиерът...отличник със свалени г...щи.
3
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще има подкрепа ама морална,я сега големите мислители да ми кажат как точно и по какъв начин Германия може да подкрепи България за справяне с бежанската вълна ? Казвам ви ,със финанси за нови бежански центрове,с друго Германия не може да помогне,Меркел не може да спре ордите.Всичко друго което чуете ще е една голяма лъжа
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на кого пречи премахването на визитеПроблемите са поради заобикалянето на КПП- тата