САЩ и Русия не се споразумяха за Сирия

Преговорите продължават утре
Обновена: 4 сеп 2016 15:55 | 4 сеп 2016 15:54, Веселина Йорданова
55
САЩ и Русия не се споразумяха за Сирия
Джон Кери и Сергей Лавров. Снимка: архив, БТА

САЩ и Русия не постигнаха споразумение за слагане на край на гражданската война в Сирия. Преговорите ще продължат утре, въпреки че американският президент Барак Обама изрази скептицизъм по отношение на успеха на дипломацията, предаде Асошиейтед прес.

Русия и САЩ от седмици се опитват да постигнат спиране на огъня между правителството на сирийския президент Башар Асад и умерените бунтовници, което да разшири хуманитарния достъп до стотиците хиляди мирни жители, които са хванати в капана на сраженията.

Стратегията зависи от малко вероятното военно партньорство между САЩ и Русия срещу действащите в Сирия екстремистки групировки, отбелязва Асошиейтед прес.

Но освен за джихадистите от "Ислямска държава" и Ал Каида, двете сили се разминават в оценките си за това кои бунтовнически групировки са екстремистки.

Пожелал анонимност високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ заяви, че преговорите са ударили на камък вчера, когато Русия се е оттеглила от споразумения по въпроси, смятани от американските преговарящи за вече уредени. Той не даде повече подробности.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери и руският министър на външните работи Сергей Лавров се консултират със своите правителства преди продължаването на обсъжданията утре.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: САЩРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както и за Украйна Сащ са в шах и мат
4
4
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Колега тук сред нас има привърженик на терористите от ИДИЛ, той ти е маркирал минус.
3
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички така наречени "бунтовнически групировки " са терористи и са част от ИД. За да има мир в Сирия всички те трябва да бъдат унищожени.
2
7
 
25
 
! Отговори
Факти преди 7 години
Преди няколко дни пристигна ограничен контингент от 100-тина руски командоси в Алепо. Днес, сирийската армия си е възвърнала контрола над Артилерийското училище и обсадата на терористичната *** отново е факт.Преди месец зелените умерени терористи бяха много надъхани, защото събраха *** от 10 000 човека и успешно щурмуваха Южно Алепо. Но с цената на огромен брой жертви и ранени. Бавният им и сигурен разгром е гарант за победа, а Асад - за светския и секуларен характер на Сирия.
1
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия не прговаря с терористи, тя ги изпраща при "аллах".