Бокова благодари на Русия за приноса й за ЮНЕСКО

Русия напълно споделя принципите на тази организация
14 сеп 2016 07:14, Елка Василева
29
Бокова благодари на Русия за приноса й за ЮНЕСКО
Ирина Бокова. Снимка: архив, Reuters

Руската Федерация има активен принос в работата на ЮНЕСКО, заяви генералният директор на организацията Ирина Бокова на прием в централата в Париж на ЮНЕСКО, организиран по повод приключването на мисията на ръководителя на постоянното представителство на Русия Елеонора Митрофанова, предаде ТАСС.

Бокова припомни, че миналата година в Санкт Петербург е имало международен културен форум, посветен на 70-ата годишнина от създаването на ЮНЕСКО и че редица важни проекти на организацията са били подети точно на тази международна конференция.

Бокова благодари на Митрофанова за работата й в продължение на седем години като ръководител на постоянното представителство на Русия в ЮНЕСКО. Тя припомни, че Митрофанова е била ръководител на Изпълнителния съвет на организацията и председател на Комитета за световно наследство към ЮНЕСКО и че е изпълнила успешно задълженията си, произтичащи от тези постове.

Митрофанова пък благодари на Бокова и на ръководителите на дипломатическите представителства за оказаното й доверие при избирането й на висшите постове в ЮНЕСКО и припомни, че Русия напълно споделя принципите на тази организация.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и на повечето форумци тук, Русия им е по-важна от България.
4
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5Обикновена БГ завист, нали
3
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокова = кремълски агент
2
10
 
23
 
! Отговори
Gost преди 7 години
Червената вещица, наследничка на семейство кръволоци се чуди вече как да благодари на кремълските си господари. Иначе има апартаменти в Париж, Манхатън и Токио. Защо не си купи апартамент в някой сибирски град? Хем ще е по евтино ....
1
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кандидатурата на Путин.