Експлозията в Ню Йорк - случайна или атентат?

Предполага се, че взривът е станал в контейнер за боклук
18 сеп 2016 06:40, Александър Попов
6
Експлозията в Ню Йорк - случайна или атентат?
Снимка: Reuters

Експлозия разтърси квартал "Челси" в нюйорксия район Манхатън, и рани най-малко 25 души, зааяви нюйоркската пожарна, цитирана от Ройтерс.

Представител на правоохранителните органи заяви, че първоначалните данни от разследването говорят за това, че експлозията е избухнала в контейнер за боклук, но причината все още е неизвестна.

Още по темата

Друг източник, близък до разследването, каза пред Ройтерс, че разследващите разглеждат възможността взривът да е бил предизвикан случайно от експлозиви, използвани в строителството.

CNN обаче съобщи, че източници от правоохранителните органи смятат, че причина за експлозията е самоделно взривно устройство.

Президентът Барак Обама, който беше на официална вечеря във Вашингтон, "е уведомен за експлозията в Ню Йорк, причината за която се установява", каза представител на Белия дом.

Американски представител каза, че на взрива е реагирала и Съвместната специализирана група по въпросите на тероризма - междуведомствена структура, обединяваща представители на федералната, щатската и местната власт - което подсказва, че властите не са изключили възможността за терористично нападение, отбелязва Ройтерс.

Групата разследва и самоделния взрив, избухнал по-рано вчера в кофа за боклук по маршрута на благотворителен маратон в град Сийсайд парк, Ню Джърси. Никой не пострада при този взрив, за който властите смятат, че е умишлено деяние.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На кой му пука... да се оправят. Нали са на всяка манджа мерудия.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нагостиха хамериканците малко със собствената им попара наречена тероризъм. Чудо големо. Редовно трябва да им я включват в менюто, за да се поосъзнаят. Стига с тоя рахатлък.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде не жорожоидите - издишате нещо. Цели три коментара и никой още не е обвинил Путин. Може ли такова нещо.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато стане взрив в Нюйорк с мощност 50 мегатона, тогава може да е интересно..
1
0
 
25
 
! Отговори
x преди 7 години
Взрив в Сирия - убити десетки, на никого не му пука.Взривена самоделка в Манхатън - няколко хамериканчета ожулени, медийна истерия.