Юнкер: Единната европейска армия е по-скоро замисъл

Председателят на ЕК представи план за европейската отбранителна политика
18 сеп 2016 17:15,
30
Юнкер: Единната европейска армия е по-скоро замисъл
Снимка: Архив, БТА

Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер представи план за действие по развитието на единна европейска отбранителна политика, предаде ТАСС.

"Виждам три конкретни проекта, върху които трябва да се съсредоточим през идните месеци: общ оперативен щаб, участие на силите за бързо реагиране на ЕС в операции в горещи точки и създаване на европейски отбранителен фонд за развитието на отбранителната ни промишленост", каза Юнкер в интервю за изданията на медийната група Функе. ДПА разпространи днес извадки от това интервю, уточни ТАСС.

Още по темата

Според Юнкер обединението на силите на страните членки на ЕС в отбранителната политика има и политически, и икономически смисъл. Такова сътрудничество ще позволи да бъдат спестени от 25 милиарда до 100 милиарда евро годишно, твърди председателят на ЕК.

Това са средства, които ние бихме могли да използваме за други цели", посочва Юнкер.

Той отбелязва, че създаването на единна европейска армия е по-скоро замисъл, който няма да бъде претворен на дело в толкова близко бъдеще.

"Ще мине още много време преди да изпращаме войски под флага на ЕС или войници в европейска униформа", казва председателят на ЕК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Аре преди 7 години
Дайте нещо за хората бе! Стига с тия военни теми. То па поне да ги разбирайте!
22
0
 
4
 
! Отговори
гтф преди 7 години
много повече може да спестите от разходи за писарушки...
21
0
 
4
 
! Отговори
кк преди 7 години
Каква европа навсякъде ужас
20
1
 
7
 
! Отговори
гг преди 7 години
Този дъртак плаче за пенсия
19
5
 
2
 
! Отговори
СМЯХ преди 7 години
Създаването на обща Армия за ЕС , ще отнеме време и то много .До тогава въпроса ще е решен за общия Щаб - Началник Щаб на ЕСАРМИЯ ще се казва Хасан Мохамед Ладен .
18
0
 
3
 
! Отговори
поправка преди 7 години
до 19 това иска америка...разединена и слава европа !!! нали америка разбутаха авганистан-талибаните,либия,ирак,и сега сирия . спор няма , че и за русия разединена европа е изгодна но единствено за да може да прокарва енергийната си политика . за америка обаче само ес може да оспори мястото и като икономика и военна сила и така краварите са по-заинтересовани
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е ,но замисъла е добър и правилен!Наистина е въпрос на време ,но това е пътя!
16
1
 
9
 
! Отговори
първо преди 7 години
европа трябва да излезе от нато ! а това за обща армия е добра идея защото няма логика да се харчат пари за да се пазят вътрешните граници между дъжавите . така с по-малко средства може да се изграби технически по-добра армия .освен това ,така ще се придвижим по-близо до СЕЩ подобно на америка...т.е федерация
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До TanasisЕми начи не може да съществува копие на УСА
14
0
 
9
 
! Отговори
в аванс преди 7 години
Резултатите на изборите в Берлин са ясни. Печелят социалдемократите, които са критици на Меркел. ХДС е втора със 17-18%, и това е най-лошият им резултат до сега в столицата. Очаква се и регионалното правителство да мине без ХДС, т.е. партията на меркелица отива в опозиция. Явно Германия ще бъде управлявана догодина от коалиция начело със социалдемокатите с, но най-може и без, ХДС. И със сигурност с нов канцлер.
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жан-Клод Юнкер - отявлен крретин що не ревнеш и с вик "Русите идат" да се метнеш от 16 етаж.То краварите заляха европа с *** ТОЯ още мечтае за единна евррогея.Всеки ЩЕ се спасява САМ , за България надежда няма !
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жан-Клод Юнкер - отявлен крретин що не ревнеш и с вик "Русите идат" и да се метнеш от 16 етаж.То краварите заляха европа с *** ТОЯ още мечтае за единна евррогея.Всеки ЩЕ се спасява САМ , за България надежда няма !
11
2
 
2
 
! Отговори
Tanasis преди 7 години
Dobre de ne se li razbra 4e EU moje da sa6testvuva uspe6no samo s edinnna politika, ednakvi zakoni, edin parlament, copy ot USA.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква армия бе Ванчо, на колко коняка си? ЕС е като орел, рак и щука. Раздира се от разногласия, най-големите му членове го напуснаха, постоянно страните си правят мръсно една на друга, стигна се до там, че Люксембург иска официално Унгария да бъде "изхвърлена" от ЕС (това България да поиска да изхвърли Холандия защото ни блокираха за Шенген ще ни побъркат, ама Люксембург може) а той Ванката пияндето за обща армия си пее.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНещо забуксува интегрираният свят. Нещо недостроената вавилонска кула на Европейския парламент почна да се разпада преди да са вдигнали втория етаж
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТоя папа е последният папа според едно католическо пророчество. Отдавна разправям, че Италия трябва да анексира Ватикана и цялото му имущество, а тоя да го депортира в Буенос Айрес
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Император Палпатин от Люксембург МУАХАХАХАХ!!!!Пияндуро, пак ли си злоупотребявал с тъмната страна на силата, а?
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Армията ще я направят тайно - нали САЩ и Русия спъват всичко в Европа.Я емигранти я Украйна или нещо друго.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пусни Папата със свитата си да охранява. Нали все слушаме мъдри и толерантни, които от алчност да не пропуснат нещо закопаха Европа. Колко процента от новодошлите са станали християни или имат някакви ценности, освен първосигнални за оцеляване? Подтискане на собственото си население, особено това с някакво самосъзнание, заради някаква бездарна колониална маса. Големите компании утре ще си бият шута където им е най-изгодни, нотази из мет дето я навкараха ще остане.
4
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Селяни ,света се глобализира и всички държави работят по този план без изключение.Процеса е задвижен и необратим,а вие дали искате да се интегрирате във новият свят никой няма да ви пита.