Кремъл планира да създаде министерство, подобно на КГБ

"Комерсант": Готви се мащабна реформа на силовите структури
19 сеп 2016 09:30, Елка Василева
36
Кремъл планира да създаде министерство, подобно на КГБ
Снимка: архив, Reuters

В Русия се готви мащабна реформа на силовите структури. До президентските избори през 2018 г. се предвижда въз основа на Федералната служба за сигурност (ФСС) да бъде създадено Министерство на държавната сигурност, което да включи федералните агенции за охрана и за външно разузнаване, пише "Комерсант".

Според източници на вестника се очаква същевременно федералното следствие да бъде върнато в генералната прокуратура, а функциите на министерството на извънредните ситуации да бъдат разделени между отбранителното и вътрешното ведомство.

Предполага се реформата да осигури по-ефикасно управление на силовите и правоохранителните структури и да изкорени корупцията в тях, пише изданието.

По-рано тази година с укази на президента Владимир Путин бяха ликвидирани федералните агенции по миграцията и по контрола върху наркотиците, чиито функции минаха към вътрешното министерство. На база на вътрешните войски и ред подразделения от МВР бе създадена национална гвардия на Русия, припомня всекидневникът.

Новото руско министерство на държавната сигурност ще участва в криминални разследвания на следствието и на вътрешното министерство, самостоятелно ще разследва най-важните дела и тези с най-голям отзвук, ще поеме процесуалния надзор върху следствието, ще бди и за вътрешната сигурност в ред силови ведомства.
Фактически на преобразуваната днешна ФСС ще бъдат върнати функциите на съветския комитет за държавна сигурност - КГБ, коментират източници на "Комерсант".

В процеса на реформата се предвиждало да бъдат сменени и днешните шефове на службите и ведомствата като "главния следовател" на Русия Александър Бастрикин, който можел занапред да разчита само на почетна длъжност. Говорителят на федералното следствие Владимир Маркин обаче опровергал слухове от този род в медийните съобщения.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
8
 
! Отговори
vlady преди 7 години
За съжаление не се вижда достоен кандидат за президент на Русия след смъртта на Гайдар и Немцов, които бяха изтъкнати професионалисти на чашката с отлична алкохолна подготовка. Михаил Леонтиев изглежда читав вариант - удостоен е с престижното звание "Горький пропойца" за професионализма си с чашката, но надали ще се кандидатира.
21
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До *** дзерджински 21Въпросът е останалите до 35 милиарда общо БВП къде отиват а? Къде отиват останалите 30 милиарда?
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия - страната на диктатори, сталинисти, фашисти, комунисти, мракобесници, крепостници, ***, пияници, наркомани. Родина на най-голямото зло в историята на човечеството - Окт. революция на *** Лунин.Все пак изборите показаха, че Москва и С. Петербург не подкрепят уродливия диктатор.Време е интелигентните хора да се събудят от летаргията. На обратния полюс е Чечня. Там хорицата дадоха своя свободен и демократичен вот за Путин.
19
1
 
0
 
! Отговори
до 21 от славянин преди 7 години
Ами като сте прости *** ще изтичат, кой ви е виновен!?
18
3
 
4
 
! Отговори
prozd преди 7 години
До дзерджинскиМного си ***, ако мислиш че Путин е толкова наивен, че да застреля Немцов пред Кремъл.Ако искаше Немцов мъртъв, Путин щеше да го направи по елегантен начин и в момент когато Немцов посещава някоя американска НПО за да си получи парите.Случая с Немцов я ясен и на най-***(явно ти си още по-..), украинските служби с помощта на американските го утепаха за да дискредитират Путин в точно определен момент, освен тва Немцов вече беше безполезна "опозиция" в Русия
17
6
 
3
 
! Отговори
Пророк преди 7 години
И когато затръби ангел небесен, ще се посипе огън и сяра върху тъпите рашъни, които не стават за нищо друго!
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно грандиозния "успех" от само 16% избиратели гласували за партията майка изплаши главния, та се налагат още по-твърди мерки.
15
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Крисчън 2054% са обработените бюлетини Неговата партия гони 75% от гласовете - въпросът е ще има или не КОНСТИТУЦИОННО МНОЗИНСТВО
14
4
 
9
 
! Отговори
Крисчън преди 7 години
На Путин не му хареса резултата от 54 %, до президенсстките избори може и да загуби както е тръгнало, затова по-добре да се подсигури с конспиративни тайни служби които да обърнат тази тенденция.
13
7
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Великият ПутинДо ОПОРНО КЛЕЧКОВИТЕВсеки руски президент и премиер след като си подаде оставката се сдобива с ПОЖИЗНЕНА охрана от ФСБ. Реално става заложник на следващия президент. Пример Гроби милиардер ли е? Не нали. Като му свършат парите и отива на запад да чете лекции. Путин като се откаже от властта в сметката му ще има само парите от заплати(които реално не се харчат държавата 100% го издържа)Да има достъп до милиарди в анонимни сметки но те са за изборите и като ги спечели пари=0.
12
7
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 8сайт bg theglobaleconomy ЦОМИзнос, процент от БВП (процента): За този индикатор, Световната банка предоставя данни за Русия от 1989 г. до 2014 г. Средната стойност за Русия през този период е 31.85 процента при минимум от 13.27 процента през 1991 г. и максимум от 62.32 процента през 1992 г. 2014г. - 30,02%Така че моля спрете с Опорните клечки
11
0
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Дали е Русия или у нас подлеца си иска да го дундуркаш и храниш с заплата ,
10
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
13, ти ли ще държиш сметка на най-богатия, силен и властен човек в света къде и как да си изнася милиардите?!? И колко, хм? Брейййй форумен Титане, я не ставай смешен и лай по-тихо че ще избираш между фурна Деу и Самсунг.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малките, сладки форумни кученца подарък от Азис да внимават как лаят за да не събудят другарката Пак Гън Хе от Южна Корея. Че ориза и фурната ги чакат. Бау-бау.
8
12
 
24
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Диктаторът усеща, че столът му се клати и се окопава. Очакваме възстановяване на концлагерите и разстрели с базука за разказване на политически вицове.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То за да местиш трябва да има какво.
6
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нема лабаво! Поредния повод за див ужас в шорошките кратуни. Кефи ме тоя Путин, ей, знае и може, прави ги нещата.
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марине, що си в Стокхолм, я към рашиста н бързичко потегляй!
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
100% правят опити да клонират сталин...
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време беше!