Русия води необявена война срещу Украйна. Хибридна, но война

Кремъл задмина и съветския период, смята украинският президент
Обновена: 22 сеп 2016 08:52 | 22 сеп 2016 08:47,
222
Русия води необявена война срещу Украйна. Хибридна, но война
Снимка: архив, Ройтерс

Русия води необявена хибридна война срещу Украйна, която има и "терористичен компонент", заяви от трибуната на ООН украинският президент Петро Порошенко, предаде ДПА.

В речта си през Общото събрание на международното организация Порошенко заяви, че през последната година практиката на хибридната война се е разпространила още повече и последиците й се виждат "в цяла Европа, в Америка и другаде".

Украйна е изпитателен полигон на хибридната война, при която се използват методи като политически натиск, пропаганда, намеса в избори, икономическо изнудване, военни операции и злоупотреба с дипломатически мерки, каза Порошенко. "Терористичният компонент на необявената хибридна война, която Русия води срещу Украйна, е очевиден", заяви украинският лидер и добави, че това личи най-вече в Източна Украйна - в Донецк и Луганск.

В Донбас има близо 38-хилядна "незаконни въоръжени сили", "въоръжени до зъби от Русия", които разполагат с повече от 700 танка, 1200 бронирани машини и 100 артилерийски системи, каза Порошенко.

"Дори лицемерните съветски ръководители не могат да се сравнят с откровените лъжи и манипулации, които си позволява днес Кремъл", заяви украинският президент.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЦветомирЗащо не публикуват целият разговор с "шегаджията" Толстой? Българската журналистка е почнала темата, че руснаци купуват имоти по Черноморието. После са говорили надълго и широко, че руснаци купуват имоти не само в България ами и в Испания, Италия, Франция, Англия и САЩ. Едва накрая руснака се е пошегувал в контекста на темата която самата българска журналистка е започнала.
63
10
 
4
 
! Отговори
Цветомир преди 7 години
Русия определено агресира активно, нали го чухте шегаджията Толстой. Чудя се обаче тук и въобще във форумите откъде толко родолюбци твърдят обратното !? Не ви ли писна да подменяте истината? (Сигурно ви плащат добре).
62
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради тъпите игри на русия , въпреки своето технологично и икономическо изоставане да се докаже като военна суперсила , вместо да работи в услуга на населението си , а не да тероризира съседите си пак ще страдат невинните , но за съжаление зомбирани руснаци !
61
4
 
13
 
! Отговори
ООооо.., преди 7 години
На приказките на един подпухнал от пиянство не-рез,се връзват само хронично болните от русофобство.Да знаете,че от простотия също се боледува..."По-страшен от СПИН-а,по-опасен от рака си остава...прос-така....Цяр за сега няма открит,няма открит.Така ще си ***....
60
1
 
19
 
! Отговори
don преди 7 години
Този имаше голям бизнес наричахаго "бонбонения крал ".Продукцията му се изнасяше на 95% само за руския пазар.След като стана преврата в украйна този затвори фабриките си остави хиляди работници без препитание .но неговите банкови сметки продължава да се пълнят както преди дори сега още повече.как става това нали е само на една президенска заплатаА същият е еидн от най богатите хора на украйна.Неговия народ да си мисли за него и те да решават съдбата му Никой не обича предателите като
59
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нагъл престъпник,тоя е за съд за масовите убийства на собствения му народ
58
6
 
22
 
! Отговори
МИРО преди 7 години
ТИЯ ХОХЛИ СА НАГЛИ ДО БЕЗОБРАЗИЕ-ИЗБИВАТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД И ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ Е ВИНОВЕН . СЪД ЗА НАЦИСТКАТА ВЪРХУШКА ,ВЗЕЛА НЕЗАКОННО ВЛАСТА В УКРАЙНА И НИКОГА ДА НЕ СЕ ДОПУСКАТ ДО НИКАКВИ ЕВРОПЕЙСКИ СТРУКТУРИ . ИСКАЛИ БЕЗВИЗОВ РЕЖИМ,ЧЕ НАЛИ ЩЕ НАПЪЛНИТЕ ЕВРОПА С ОРЪЖИЕ И ПРЕСТЪПНИЦИ . ХОХЛИТЕ СА НАЙ-ЛЪЖЛИВОТО И КРАДЛИВО ПЛЕМЕ НА СВЕТА
57
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ЗАЩО ТОГАВА В УКРАЙНА ТОЗИ АЛКОХОЛИК Е ИЗВЕСТЕН КАТО "КЪРВАВИЯ ПЕТЪР" ?РАНО ИЛИ КЪСНО ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК ЩЕ БЪДЕ СЪДЕН ОТ МЕЖДУНАРОДЕН СЪД ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО,АКО ПРЕДИ ТОВА СОБСТВЕНИЯТ МУ НАРОД НЕ ГО УБИЕ С КАМЪНИ КАТО КУЧЕ . ИЗБИВА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД,А ТРЪГНАЛ ДА ГОВОРИ,ЧЕ ВОЙНА ВОДЕЛИ СРЕЩУ НЕГО -*** ДОЛНОПРОБЕН
56
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ ТОЯ АКОХОЛИК ДО КОГА ЩЕ ГО ПУСКАТ ДО ТРИБУНА СЛЕД КАТО Е ИЗПИЛ ЕДНО ШИШЕ ВОДКА ? ТОЙ Е АБСОЛЮТЕН *** ТОЯ МУШМОРОК -ПИЯН,ЛЪЖЕ,*** И КРАДЕ КАТО ЗА СВЕТОВНО
55
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига бе, то има ли още такава държава Украйна...
54
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Централната банка на Приднестровието пусна юбилейна монета с надпис "Нашият избор е Русия"
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Независими експерти от Евросъюза смятат, че Грузия е виновна за войната в Южна Осетия, съобщи германското сп. "Шпигел". Изданието се позовава на източници от Брюксел, запознати със съдържанието на доклада на специална комисия, която е разследвала причините за конфликта. Военните действия траяха през периода 7-12 август 2008 г. Независимата комисия бе създадена по инициатива на Германия, Холандия, Белгия и Люксембург.
52
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жителите на най-прозападния украински град си искат сваления Янукович. Жителите на Лвов искат връщането на правителството на Янукович, защото са разочаровани от политическата върхушка, който дойде на власт в резултат на Евромайдана. Това заяви във Върховната Рада Юлия Тимошенко, лидерка на партията Баткившчина (Отечество) и бивша премиерка.
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
днес дадоха размяна на поздравления между путин и ердоган. явно порошенко го заебаха даже и турците
50
2
 
17
 
! Отговори
до 52 преди 7 години
Я па такава опорна точка още не бях чул. Че Путин бомбардирал с неговите самолети Донецк и Луганск. А откъде са влезли в Украйна и как никой не ги засече? А той ли им свали половината самолети, че вече не пускат бомби, защото нямат с какво.
49
4
 
32
 
! Отговори
пак лъжат! преди 7 години
Истината е, че Порошенко, подкрепян от Вашингтонските бандити, води война срещу Украйна.
48
10
 
14
 
! Отговори
факт преди 7 години
Човек е русофил или хомосексуалист! Вие от кои сте?
47
2
 
20
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Порошенко първо да погледне в собствената си ***!Война се води на 7% от територията на Украйна и то с ниска интензивност,а индустрията в Донбас бе обявена за губеща,т.е. безполезна.Крим също .Значи след отделянето останалата територия би трябвало да цъфне и да върже!Е,да,ама не!Явно хохлите ще реват до безкрайност или по-скоро докато спрат да им обръщат внимание.Дето се вика-лъжливи овчарчета отвсякъде!
46
17
 
5
 
! Отговори
До 24 преди 7 години
Да, за същия говори. Ясно е, че на вас платените *** не е изгодно да има останали свидетелства от участници, но това са фактите-няма нито един русофил участник в освободителните движения. Русофилството избуява по нашите земи след като ставаме де факти 16 република след 1944
45
2
 
14
 
! Отговори
55 преди 7 години
Абе, и ти стига си хленчил,ами започни да подреждаш нещата в тази богата държава!И си оправи отношенията с Русея!няма кой да ти ги оправи-съберете се и се разбуруте.*** е човек,с когото можеш да се разбереш!