Русия води необявена война срещу Украйна. Хибридна, но война

Кремъл задмина и съветския период, смята украинският президент
Обновена: 22 сеп 2016 08:52 | 22 сеп 2016 08:47,
222
Русия води необявена война срещу Украйна. Хибридна, но война
Снимка: архив, Ройтерс

Русия води необявена хибридна война срещу Украйна, която има и "терористичен компонент", заяви от трибуната на ООН украинският президент Петро Порошенко, предаде ДПА.

В речта си през Общото събрание на международното организация Порошенко заяви, че през последната година практиката на хибридната война се е разпространила още повече и последиците й се виждат "в цяла Европа, в Америка и другаде".

Украйна е изпитателен полигон на хибридната война, при която се използват методи като политически натиск, пропаганда, намеса в избори, икономическо изнудване, военни операции и злоупотреба с дипломатически мерки, каза Порошенко. "Терористичният компонент на необявената хибридна война, която Русия води срещу Украйна, е очевиден", заяви украинският лидер и добави, че това личи най-вече в Източна Украйна - в Донецк и Луганск.

В Донбас има близо 38-хилядна "незаконни въоръжени сили", "въоръжени до зъби от Русия", които разполагат с повече от 700 танка, 1200 бронирани машини и 100 артилерийски системи, каза Порошенко.

"Дори лицемерните съветски ръководители не могат да се сравнят с откровените лъжи и манипулации, които си позволява днес Кремъл", заяви украинският президент.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия не може да води война в Украина, защото Украина е част от Русия. Значи става дума за вътрешно-полиццейска операция.
83
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Същата журналистка беше направила и филм за някои събития в Украйна. На всичко отгоре е е и грозна.
82
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До чичо Гошо"До Цветомир 99 Цветомире,много ти е малък да си правиш шегички.Затова си имаме президент който е с големи т.....!А, да не забравя и един който искаше да ги понашляпа."Вече няма нужда да ги шляпаме, те се самонашляпаха от много акъл под милиционерската ушaнка на Путин.
81
10
 
15
 
! Отговори
М?! преди 7 години
А какво води ЕС и НАТО в Украйна? За Русия чухме. Да чуем и за другите.
80
10
 
13
 
! Отговори
шипка преди 7 години
платената журналист-лакей провокира журналиста толстой,че военно ще превземат българия,след което последва шегата с купуването
79
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като всяка империя и "империята на злото" освем да води война и граби друго не може !За справка: Виж историята.
78
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Цветомир"Аз уважавам и подкрепям руския народ"Това ти е основната грешка. Няма руски народ, а стадо ***, подкрепящо във всичко, шайка бандити, убийци, завоеватели и крадци кожодери. Виж само как ни изработиха да им платим 7 милиарда лева за гьол с жаби. Бъди сигурен че т.н. поръчан реактор на Росатом изобщо не е изработен, всичко е руска лъжа и измама за да приберат 1.3 милиарда лева от простия българин без да са си мръднали пръста.
77
13
 
17
 
! Отговори
съдия преди 7 години
в украйна освен *** и хазарт друго няма-дотам ги доведе олигарха порошенко
76
11
 
15
 
! Отговори
Шефа преди 7 години
Тоя тарикат пак надува балони , за да му пуснат малко гювеч !Но , май баламите и в САЩ и в Европа са на привършване!Воювали с него , но той удържал фронта - тоя за *** ли ни има , фашага и превратаджия мръсен!
75
12
 
10
 
! Отговори
Цветомир преди 7 години
Малее, ще се скъсате да го защитавате този наглец. Вие верно колко вземате да защитавате всичко що произлиза от Путин и неговата клика ? Аз уважавам и подкрепям руския народ, но не и другарите които са на власт там, а вие?
74
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия води необявена война срещу Украйна.Не само срещу Украйна, Русия води жестока хибридна война срещу България. В ход е план за обезбългаряване на българското черноморие и превръщането му в руски анклав по подобие на Крим. В руския печат се спори колко километра трябва да завладеят в дълбочина на запад от бреговата линия, минимум 50 километра, но по-приемливо било 300 км т.е. до Вакарел.
73
7
 
7
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
До Цветомир 99 Цветомире,много ти е малък да си правиш шегички.Затова си имаме президент който е с големи т.....!А, да не забравя и един който искаше да ги понашляпа.
72
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руската държавна телевизия изобщо не се интересува от мненията на български депутати, камо ли да дойде в България да ги интервюира, България е в девета глуха.
71
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русоробите *** на умряло само като чуят думата "УКРАЙНА"!Ех каква рана отвориха в гноясалото сърце на Мордор братята украини...СЛАВА НА УКРАЙНА, СЛАВА НА ГЕРОИТЕ!
70
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Недоразумението Плевнелиев години наред ръсеще простотии по адрес на Рисия - никой там не му обърна внимание.
69
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руският депутат Толстой е бил интервюиран от българска журналистка. Самата тя е започнала темата, че руснаци купуват много имоти в България и са я обсъждали - в този контекст Толстой се е пошегувал, но медиите съпбщиха само накрая какво е казал.
68
7
 
6
 
! Отговори
Цветомир преди 7 години
Абе аз да стана депутат, да доидат от Руската държавна телевизия да ме снимат и да си правя публично шегички с Русия как ще реагират в Москва според вас разбирачи ?
67
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофобите пак са се разплюнчили и разскачали като жаби :) мъка голяма, няма почивен ден за тях...
66
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 25 години независимост икономиката на Украйна достигна небивал провал, който няма аналог в съвременната световна история, заяви директорът на Украинския институт за анализ и мениджмънт в политиката Руслан Бортник. "От държава с трети ядрен потенциал в света, която летеше в космоса и произвеждаше най-съвременни технологии, Украйна се превърна в аграрна страна. Не знам в световната история друг такъв пример, когато от 10-20-то място се спускаш на 150-то място, каза още украинският експерт.
65
8
 
5
 
! Отговори
Цветомир преди 7 години
Вземате рубли, ама сте анонимни! Линч за вас предатели продажни!