Понижиха рейтинга на Турция, вече е "боклук"

Причината: Лоши перспективи пред икономиката заради политиката
24 сеп 2016 14:09,
208
Понижиха рейтинга на Турция, вече е "боклук"
Снимка: архив, Ройтерс

Международната рейтингова агенция Moody’s понижи кредитния рейтинг на Турция до ниво “junk” (боклук), съобщава Financial Times.

Причината за това са рискове, включително нуждите от външно финансиране и отслабване на кредитните основи, докато икономическият растеж се забавя.

Освен това Moody’s понижи дългосрочния кредитен рейтинг на страната от “Baa3” до “Ba1” със стабилна перспектива.

Moody’s посочва, че очаква негативно влияние върху икономическия растеж да имат политическите сътресения в страната след опита за преврат през юли, което би могло да заплаши изключително важните чуждестранни инвестиции и да забави икономическите реформи.

Агенцията заяви, че очаква влошаването на кредитния рейтинг на Турция да продължи и през следващите две до три години. Тя обяви, че стабилната перспектива отразява "здравия финансов баланс, който ще даде възможност да понесе по-лесно удари и да реагира гъвкаво".

Moody's обяви още, че очаква реалният растеж на БВП на Турция между 2016 и 2019 г. да е 2,7%.

S&P Global Ratings вече понижи рейтинга на страната до ниво "junk", докато Fitch през август понижи перспективата за рейтинга на Турция до „негативна“ степен. 

Още новини от Свят четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
7
 
4
 
! Отговори
True преди 7 години
Ako mahnete parchenceto Evropa do Bosfora,ostavat kirpicheni mahali I kirpicheni glavi.
71
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДимA s..tir ve rob,nali sa vi e,,,li 500 god kvo iskash oshte
70
4
 
6
 
! Отговори
True преди 7 години
Che kakvo drugo da e darjavata na shirokite gashti,kvadratnite glavI I liubiteli na kozi?Menteta,feredjeta I maaneta.Kiopoolu,imambaqlda I ovcha loj.
69
4
 
9
 
! Отговори
Дим преди 7 години
До Ястреб ОсманлиятаДобре де ама пак не разбрахме кои са тези толкоз прославени преподаватели турци.А ако с Джон имаш предвид човека който е измислил компютъра и благодарение на него в момента някой научава че ти съществуваш ,грешиш като мислиш че не говори български.А не искам да споменавам ,че дори и да има такива турски преподаватели на запад за които говориш те преподават на студентите какво са изобретили българите.Защото зад повечето открития ако не са от българи то българи са участват
68
6
 
11
 
! Отговори
Обзор преди 7 години
Международните рейтингови агенции са инструмент в ръцете на янките за упражняване на икономически и финансов натиск над непослушните и опитващи се да бъдат независими и суверенни държави. Достатъчно беше Ердоган да обвини публично "изключителните" за преврата, да започне да се противопоставя на Вашингтон и тези джобни експерти веднага се нахвърлиха върху довчера процъфтяващата икономика на Турция.
67
9
 
10
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
До ДимКашкавал, значи господинът със звучното българско име .... Джон, който е роден от майка ирландка, в една страна, наречена Хем'рика, в която се говори ингилизски, и горкият Джон'чо до 54'тия си рожден ден не знае и думичика български и си е мислел че думата "българия" е име на един вид италиански сладкиш, според вас е .... българин, докато десетки хиляди турски професори в западните университети, които имат турски имена, говорят турски, определят се като турци, но гай *** кажува - не!!
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тез от Данс в форумът Не си блъскайте главите с КоментаритеНа коментиращитеБегайте да гоните Детската ПорнографияИ ***.доф.илитеВъпреки че нямам нищо против да минете през НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ПЛАТЕНИ ОРГАНИЗАЦИЙ като БХК100% ще откриете незаконни матеряли подлежащи за подвеждане под Съдебна Отговорност
65
3
 
12
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 7 години
А турчин роди ли най-накрая, защото на яcтpeба му разпрахме задницата и не може
64
6
 
10
 
! Отговори
Дим преди 7 години
До Ястреб ОсманлиятаКои са турски те преподаватели в западните университети за които говориш???Сега Имигрирали от Анадола ?Или трето поколение от турски произход които даже не са ходили в Турция??То и в немския национален отбор от години има играчи от турски произход но те какви турци са?Те са родени израснали възпитани и образовани в Германия като всеки германец,а дори техните родители е възможно да са родени там
63
5
 
14
 
! Отговори
до ястребка преди 7 години
турските преподавателите ХАХАХАХАААААААААААААААААААА
62
15
 
13
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
Накратко казано - кучето си лае, Модис'а си ***, турчина си върви! И един съвет към братята българи, ... всъщност два - пробвайте да правите секс и с жени. Едно, може и да ви хареса и второ, така няма да разчитате на други да ви опрашват жените и да оправят демографията на страната. Второ - научете турския език. Едно, ще ви от голяма полза в животоа и второ, това е езикът на истинските българи - аспаруховите! Откакто обърнахте гръб на Танръ и дедите си, като народ не прокопсахте!
61
6
 
1
 
! Отговори
Do 31 преди 7 години
Ako ima geajdanska voyna v turciyaZapomni mi dumataTi 6te umre6 predi turcina v turciya
60
11
 
9
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
До Анонимен 62Хайде пак високопарен коментар от мега-мегаломаниачен булгароиден зарзаватчия! Българите отиват да учат на запад по много причини, както основната е там е по лестно да се специализират в областта на науките на "тънкото занаятчийство". И едно нещо да знаеш от мене - в който и да университет отидеш по света, особено така наречения "западен свят", броят на турските преподавателите в тази институция е в пъти повече от броя на българските ученици там.
59
5
 
8
 
! Отговори
до 66 преди 7 години
Аййййй ахахааахааааааа Ти изби рибата братчетАхааахххаааааааС ген.Борисов задминахме дори Швейцария по икономичен ръстеж и Китай по човешки приръстДостоен си за МедалътТиквена ШлюпкаХайааааайаааааааа
58
4
 
2
 
! Отговори
Abc преди 7 години
820 liri liTi ot 10 godini nasam spi6 may
57
3
 
7
 
! Отговори
до 54 преди 7 години
Тия приказки звучат като едновремешните "братски социалистически страни". Тия приказки спряха, в момента в който се изтегли чертата и се направи една равносметка. Да смяташ, че арабски страни ще наливат в Турция само защото са мюсюлмани е меко казано глyпaвo. Инвестициите се правят с цел възвръщаемост и печалба, а не за нечии сини очи или обща вяра. При нисък кредитен рейтинг нямаш големи гаранции, че инвестицията ти ще се върне или ще имаш печалба. По турски: интереса клати фeca.
56
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи вече са готови за ЕС!
55
5
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Турция е с най-висок % в Европа с неграмотно население.Около 30%.Ердоган знае че няма как да изхрани тези 25 млн Турци които неса завършили дори Осми клас.Затова толкова настоява да паднат визите за Турци в ЕС.Да може да ги изрита да се оправяме ние с тях!!!
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а нашата е стабилна ААА с переспектива да сложем и четвърто А, абе пълен цирк са тия мудис ли са пудис ли са
53
0
 
3
 
! Отговори
Дим преди 7 години
До Додо обясни на всички как се превежда junk