Понижиха рейтинга на Турция, вече е "боклук"

Причината: Лоши перспективи пред икономиката заради политиката
24 сеп 2016 14:09,
208
Понижиха рейтинга на Турция, вече е "боклук"
Снимка: архив, Ройтерс

Международната рейтингова агенция Moody’s понижи кредитния рейтинг на Турция до ниво “junk” (боклук), съобщава Financial Times.

Причината за това са рискове, включително нуждите от външно финансиране и отслабване на кредитните основи, докато икономическият растеж се забавя.

Освен това Moody’s понижи дългосрочния кредитен рейтинг на страната от “Baa3” до “Ba1” със стабилна перспектива.

Moody’s посочва, че очаква негативно влияние върху икономическия растеж да имат политическите сътресения в страната след опита за преврат през юли, което би могло да заплаши изключително важните чуждестранни инвестиции и да забави икономическите реформи.

Агенцията заяви, че очаква влошаването на кредитния рейтинг на Турция да продължи и през следващите две до три години. Тя обяви, че стабилната перспектива отразява "здравия финансов баланс, който ще даде възможност да понесе по-лесно удари и да реагира гъвкаво".

Moody's обяви още, че очаква реалният растеж на БВП на Турция между 2016 и 2019 г. да е 2,7%.

S&P Global Ratings вече понижи рейтинга на страната до ниво "junk", докато Fitch през август понижи перспективата за рейтинга на Турция до „негативна“ степен. 

Още новини от Свят четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
7
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
Оооох, лошо ми е...Боли ме кратунката квадратна...
51
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
добре де , едно не мога да си обясня , как някаква си рейтингова агенция може да понижава рейтинга на цели държава , това според мен го управляват няколко човека и по този начин притискат икономиките
50
6
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Че те Турците винаги са били по зле от България .По стандарт на живот по всичко.Само Истамбул са по добре от нас но това далеч не е Турция.И ако до момента разликата и била малка то от сега нататак драстично ще се увеличава .Турция ще върви стремглаво надолу а България ще тътри бавно нагоре като костенурка .Но важното че има развитие !!!
49
10
 
10
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Българин да говори за икономика, това е най смешното което четох днес хахахахаха.Ако разбираше *** от икономика нямаше да е последната в ЕС
48
3
 
5
 
! Отговори
до 55 Ястребът преди 7 години
Аз като Български гражданинМога да ти кажа още Веднъж Браво за този Свой Коментар
47
8
 
2
 
! Отговори
Моше Леви преди 7 години
Турция е на евреите.
46
7
 
6
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
И един интересен факт - да четеш коментарите на българите относно държавните дела и икономческо състояние и переспективи е като да слушаш слепец да ти обяснява как да си подобриш зрението. Винаги ми е било интересно да знам щом българите толкова разбираха от държавно управление, защо ли само за една седмица превърнаха спретнатата държава, подарена им от руснаците миналия понеделник в една грандиозна свинска ***??? Така че, мнението на българите по този въпрос се оценява на сссс----.
45
6
 
7
 
! Отговори
до 48 преди 7 години
Тези инвестиций мили най вече пристигът от Арабските страни Как мислиш Саудитска Арабия например дали ще изостави ТурцияИ дали тези Рейтингови краварски Агенций Могът да повлияят. На Силните Петролиграчи в светът
44
2
 
2
 
! Отговори
до 46 преди 7 години
Странно защо понякога съм напълно съгласен с тебДръж ÷
43
6
 
6
 
! Отговори
до Турчина Мехмед преди 7 години
"...благодарение на тези инвестиции след 15-20 години ще надмине САЩ, благодарение на евтината си работна ръка."===След тая кредитна оценка инвестиции просто няма да има, не вдяваш ли? Като мине САЩ, тогава говори. А дотогава стой в съборетината си в Aнaдoлa и пиши небивалици по форумите.
42
3
 
8
 
! Отговори
123 преди 7 години
problema ne e politikata na Turciq,a che se sbliji s Rusiq !Vsqka dyrava shte byde sankcionirana ako ne slusha USA ili ES razberete go tova !Ot turciq dobro shte vidim no ot ES ne,koga Turciq e kazala neshto losho za BG prez poslednite 10godini ?ot 27godini na provokirat da se karame pomejdu si turci-bulgari !
41
6
 
6
 
! Отговори
до Турчина Мехмед преди 7 години
Бе къде ги тия големи заплати в Турция, бе? Колко големи са?А за инвестициите - сравняваш ябълки с круши. България е малко над 7 млн., а Турция е 80 млн. Естествено, че ще имаш повече инвестиции в по-голяма държава, но каква е разликата на глава от населението? Имаш ли глава изобщо? Ако имаш, ползваш ли я?
40
5
 
6
 
! Отговори
Дим преди 7 години
До Турчина МехмедЯни обясни колко са по големи заплатите в Турция ??Но ги сравни с българския лев и напиши какви са разходите месечно за ток газ топла вода квартира.Давам ти жокер минимална заплата 820 лири= 400 лева.За да излезеш в Истамбул ти трябват минимум 800 лири ако те пуснат в дискотека.Хайде сега ти напиши колко плащат на месец за текущи сметки
39
2
 
4
 
! Отговори
УМЕН преди 7 години
Напълно обективна оценка.
38
3
 
2
 
! Отговори
Али Кюрда преди 7 години
А да си дойдем на думата ;)))
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Световната Банкова Циониска Финансова система е пред своят КрахТрилионната Кредитната система концентрирана в печатането на нови държавни дългове се провали Няма как да си събере напечатаните вече хартийки с лихвите дори и след заробването На целят човешки световен ресурс Което неминуемо ще разруши Американската империя с свойте колоний Европа и СъюзнициГОТВЕТЕ СЕ ЗА ТРЕТИЯТ СВЕТОВЕН КОНФЛИКТ (много скоро)
36
4
 
3
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 7 години
А аз от кога ви го повтарям това
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До "Турчина" МехмедЛичи ти че никога не си било в турция
34
6
 
1
 
! Отговори
ined преди 7 години
Понижиха рейтинга на Турция от "***" на "бетер ***"
33
7
 
6
 
! Отговори
Турчина Мехмед преди 7 години
До 29Даа нали в Китай инвестира цял свят и благодарение на тези инвестиции след 15-20 години ще надмине САЩ, благодарение на евтината си работна ръка. Да не говорим че заплатите в Турция са много по големи от тия в България, но що не инвестират тука вие си задайте въпроса