По света подкрепят Клинтън, само в Русия – Тръмп

31% оценяват влиянието на вота в САЩ у нас като много високо
29 сеп 2016 15:07, Елка Василева
95
По света подкрепят Клинтън, само в Русия – Тръмп
Доналд Тръмп и Хилари Клинтън. Снимка: Reuters

Глобално проучване, проведено от мрежа от водещи изследователски агенции, показва, че американските президентски избори събуждат висок интерес по света. Анкетата, проведена в 45 страни, които обхващат почти 75% от населението на света, показва, че Хилари Клинтън е предпочитана пред Доналд Тръмп във всички страни с изключение обаче на Русия, съобщи Галъп.
               
Проучването е проведено в периода август - септември сред общо 44 194 мъже и жени.
 
Клинтън е изключително популярна в Западна Европа, Латинска Америка и Африка. Доналд Тръмп е популярен в Русия и Китай.

Още по темата

69% по света казват, че това кой ще бъде президент на САЩ ще има високо или много високо влияние върху техните страни.
               
78% в целия свят препоръчват на следващия американски президент да не се води само от местни американски интереси, но и от интересите на целия свят, или да се даде равен приоритет както на местни, така и на глобални проблеми.
               
Само 16% от световната общественост съветват следващия американски президент да поставя Америка на първо място, пренебрегвайки глобалните проблеми.

Американската общественост, от друга страна, е много повече в полза на американски ориентирана политика - тази гледна точка се споделя от 61% от американските граждани.
               
Заключенията от глобалната анкета бяха обсъдени миналата седмица в Ню Орлиънс, САЩ на годишния конгрес на ESOMAR - международна професионална асоциация на маркетинговите изследователи и изследователите на общественото мнение.
 
България се нарежда сред страните, в които подкрепата за Клинтън преобладава, но е сравнително ниска в сравнение с другите страни по света. У нас 51% казват, че биха гласували за Клинтън, 26% за Тръмп, а останалите се затрудняват да отговорят. Така се получава нетна стойност на подкрепа 25 (51% - 26%). България се нарежда на 38-мо място.

31% оценяват влиянието на изборите в САЩ у нас като много високо, 19% - като високо, 19% - като ниско, 11% - като никакво. Останалите се затрудняват да отговорят.

Най-чувствителен (49%) у нас е делът на онези, които казват, че бъдещият американски президент трябва да обръща внимание и на интересите на американския народ, и на тези на хората по света.

Сред младите българи има по-ниска ориентираност и по-високо объркване, а сред по-възрастните чувствително води Клинтън. Клинтън получава и подчертано женски вот. Няма съществени партийни различия. Хората с по-високо образование в по-голяма степен смятат, че изборите в САЩ имат значение за България.
 
Коментирайки резултатите от глобалната анкета, Вилма Скарпино, президент на Асоциацията УИН/ „Галъп интернешънъл“ заявява: "Като се има предвид, че светът е глобализиран и Америка го води в икономическите и военните въпроси, американските президентски избори будят много интересен и смислен глобален обществен политически дебат. Нашата анкета обаче разкрива големи различия в гледните точки на световната общественост – от една страна, и американската общественост – от друга''.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
10
 
! Отговори
Пъзел преди 7 години
В кои страни ???Югославия, Либия, Сирия, Ирак, Виетнам, Афганистан, Корея, Китай, Индия или КЪДЕ ги подкрепят????Поне получавате ли достатъчно пари за тези поръчкови статий или го карате само на обещания :)
23
1
 
20
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
ох поредната манипулация, само дето са пропуснали 3 милиарда китайци и индийци. айде стига сега и комунист ще го изкарат Тръмп
22
0
 
18
 
! Отговори
сам преди 7 години
Най-масово я подкрепят народите на Ирак и Либия.
21
0
 
12
 
! Отговори
г преди 7 години
Откъде тая информация тая клинтън баба за гледане на внучета
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние знаем по-добре кого подкрепят и кого не. Официалните драскачи им е спуснат план да плюят по Тръмп.
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е пропаганда а формиране на мнение у читатели! Една лъжа изречена 100 пъти накрая става истина :)
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По света подкрепят Тръмп, само в Америка Клинтън.Защото Тръмп казва истината и е неудобен, за някои хора там.
17
5
 
15
 
! Отговори
неглобалист преди 7 години
Стига вече с тези евтини пропагандни статийки!? Американците са ***, но не чак толкова, че да доверят куфарчето с червения бутон на ненормалницата, а при Тръмп проблема е антиимигрантската му кампания, при условие, че САЩ не е нищо друго, освен държава на имигрантите от самото си начало. Със сигурност пак ще е демократ. По скоро залагам на вицето на Клинтън, бабата е прекалено неадекватна и болнава за да стане президент.
16
3
 
17
 
! Отговори
Martin преди 7 години
***, мила, мисля,че си независима журналистка, защото не подържаш открито един лагер, бил той руски или западен. Но тази статия, преписана или написана от теб, намирисва на реклама за сапунени мехури. Ако тази изкуфяла и злобна бабешкера спечели изборите, светът ще е пред прага на 3та световна, а там победители няма да има. Виждам, че във форума има разни драскачи, които без да разбират, драскат само и само да е против Путин,толкова им е акълчето. Русия не иска война, иска многополюсен свят.
15
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой е тоя свят който подкрепя Клинтън ?.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ди еее Немой да бъдеАма честно ли???
13
34
 
4
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Клинтън е верния кандидат. Има десни убеждения и е позната на евроатлантическите партньори. А Тръмп е подставено лице на Путин.
12
4
 
5
 
! Отговори
истинската истина преди 7 години
Не е зле САЩ да помислят за имперско управление на планетата ,в,което руснаци ,европейци ,даже атакисти могат да гласуват за американски президент.Така ще падне цялото това лицемернечене и досада да се правят избори в 200 страни .
11
21
 
7
 
! Отговори
Ди преди 7 години
Аз я подкрепям. Светлинни години напред е от оня шотландски Митьо Пищовец. Второ трето поколение дипломат. Външен секретар и уважавана в цял свят.Аре спестете си детските истории аз съм за тоя ти за оня. Да не сме в училище.
10
2
 
28
 
! Отговори
Народна младеж преди 7 години
Света да си подкрепя, когото иска. В САЩ, където ще са иборите, хората подкрепят Тръмп.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това пропаганда ли е или формиране на мнението на читателите ?
8
1
 
24
 
! Отговори
Бил преди 7 години
популярен Доналд Тръмп в Русия и Китай...Много добре!РФ-население около 148 000 000,Китай-население около 1 600 000 000!Никак не е малко!
7
1
 
14
 
! Отговори
STAR преди 7 години
GLUPOSTI PISHETE. MNOGO SILNO PODKREPYANA OT LIBIA, IRAK, AFGANISTAN, SIRIA, TUNIS, EGIPET I IZOBSHTO VSICHKI RAZBITI OR USA DARJAVI. HILARI E KRIMINALNA LICHNOST I BI TRYABVALO DA E V ZATVORA.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кетай и Русия, що ли там е популярен?
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Килъри Клинтън е изключително популярна в Западна Европа, Латинска Америка и Африка.От сметката излиза,че в държавите,където САЩ имат военни окупационни бази(НАТО) или военно окупационно присъствие,единствено и само тези държави подкрепят Килъри.Останалия свят от 5 500 000 000 души население НЕ подкрепя Килъри Клинтън"