Високо напрежение: Мигранти срещу френски полицаи

Скандали между бежанци и германци пък завършиха с ранени
121
Високо напрежение: Мигранти срещу френски полицаи
Демонстрацията близо до бежанския лагер. Снимка: БТА

Френската полиция използва днес сълзотворен газ и водни оръдия срещу мигранти и демонстранти около бежанския лагер в Кале, известен като "Джунглата", предаде Ройтерс.

Около 200 мигранти и петдесетина активисти се бяха събрали под един мост, за да протестират срещу лошите условия в лагера, който президентът Франсоа Оланд се закани, че ще закрие до края на годината.

Полицаите влязоха в стълкновение с мигрантите, опитвайки се да ги изтласкат към намиращия се наблизо лагер, а активистите хвърляха камъни по органите на реда. Други 150 демонстранти бяха потеглили от Париж с четири автобуса, но полицията ги спря на 50 км от Кале.

В Кале през последните две годни се струпаха хиляди мигранти, избягали от войните и нищетата в Афганистан и Сирия.

Мнозина от тях се опитват да се качат на влакове или камиони, за да преминат през канала под Ламанша и да попаднат в Обединеното кралство. Съществуването на "Джунглата" предизвиква недоволство сред местните жители и налага постоянно полицейско присъствие в района.

В Източна Германия няколко души бяха ранени при сблъсъци между местни жители и мигранти в три града, предаде Асошиейтед прес.

При първия инцидент, късно снощи, група млади германци използвали прътове и лютив спрей срещу сирийци, които ги замеряли с камъни край приют за бежанци в град Зангерхаузен, на 200 километра югозападно от столицата Берлин.

В Бауцен, близо до границата с Полша, непълнолетен сириец заплашил 39-годишен германец. Младежът, на 17 години, е бил приет в болница с леки рани. Бауцен влезе във водещите новини миналия месец с поредица сбивания между местни жители и мигранти, отбелязва АП.

При трети инцидент късно снощи в северния град Шверин полицията се намесила, за да раздели 30 местни жители и нападнатите от тях 10 мигранти. (БТА)

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
''В Кале през последните две годни се струпаха хиляди мигранти, избягали от войните и нищетата в Афганистан и Сирия.''а заедно с тях и пасмина африканци ......
24
0
 
23
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Започна се. Имаме приказка - храни куче да те лае. Започна се.....
23
2
 
9
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Тyрчинo! Не вдигай кръвното на АТАКИСТА!!!
22
0
 
21
 
! Отговори
БХК преди 7 години
някой случайно да е питал дали може да се праща полиция срущу невинните имигранти ?
21
4
 
21
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
За тоя там дето се пише Турчин...Няма нищо по-зловещо и отвратително на тази земя, да знаеш че си българин, но да се имаш за турчин. Приомер Караибрахим във време разделно. знаеше че е българин- виждаше майка си в бялка българска носия, но въпреки това кла народа си!Турчино, ти си за дръвника!
20
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бежанската *** срещу френски,германски,унгарски,английски...полицаи?!Тълпите от икономически мигранти да се върнат обратно,веднага!
19
0
 
36
 
! Отговори
някой преди 7 години
"В Бауцен, близо до границата с Полша, непълнолетен сириец заплашил 39-годишен германец. Младежът, на 17 години, е бил приет в болница с леки рани" - ей това много ми хареса.
18
0
 
28
 
! Отговори
Най-вероятно преди 7 години
В скоро време ще спретнат на нашествениците "нощта на дългите ножове" и ще ги изколят. И даже хелзинкският комитет няма да има на кого да се оплаче.
17
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите турци опищяха света, че Тато им сменил имената. За тях името било свято. А тези сега, дето идват без документи и до един са Аладин, как така не ги е страх от Алах?
16
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Започва се разбуждането на германския националнализъм до края на годината вече ще са убийства а не нападения.
15
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да правите с тези кучета, го правете тихомълком. Никакви фейсове, клипове, показност и разни други щуротии. И без това са си унищожили документите, никой не знае къде са и едва ли ще ги търсят. Тихомълком тъй както жена ви срива по кокалчетата под масата.
14
1
 
41
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Време е тия бо.клуци да подпалят Берлин, че германските непукисти да се сетят, че ще трябва да бесят Меркел.
13
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много по опасни от имигрантите са тези тъй наречени "активисти" които ги подкрепят
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МигрантНяма да можеш. Други, по-ербап от тебе, вече са опитвали и не са успели. И ти няма да можеш.
11
1
 
51
 
! Отговори
До Мигрант преди 7 години
Ако бяхте умни, щяхте да си живеете мирно и тихо ползвайки се от всички блага и привилегии на западна Европа, на ди.......ва......ка си е ди......ва......к и вместо да се адаптира и интегрира в навите "райски" условия които му предлагат, той започва да троши, граби и громи всичко около себе си!Внимавайте, да не събудите европейския национализъм (чувал ли си за концлагерите в Европа?), че тогава ще си счупите краката да бягате обратно там откъдето сте дошли!!!!
10
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не бяха така бойно настроени и дейни към онези от ,които уж бягат тези ,,мигранти""тяхната Вера пуганска!
9
0
 
9
 
! Отговори
до знайко преди 7 години
Изтри твоето мнение, а тактически запази това на "мигранта" :D. Трафик му трябва на човека, че не може изкара надницата. Не сърди му се много, бая сме на неговия хал в службата.
8
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това не са бегълци от война а окупатори и *** , когато си бежанец трябва да си доволен на всички блага който си получил а не да искаш и още и още
7
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в Германия се започва кютека, а Кале ще стане първия но не последн Европейски град превзет от СКАКАЛЦИТЕ.
6
2
 
62
 
! Отговори
man преди 7 години
помня как само до преди няколко години западна европа се гавреше с нас чрез шенгенските визи и всякакъв тип ресктрикции по придвижването.