Русия готова със "Сармат" – най-мощната ядрена ракета

RS-28 е 2000 пъти по-силна от бомбите, пуснати над Хирошима и Нагасаки
Обновена: 26 окт 2016 13:40 | 26 окт 2016 10:52,
559
Русия готова със "Сармат" – най-мощната ядрена ракета
Снимка: кадър, Youtube

Русия е готова с най-голямото и опасно оръжие, произвеждано някога. То е достатъчно мощно, за да унищожи територия с размерите на Франция.

Ужасяващата RS-28 "Сармат" ядрена ракета е наследник на SS-18, който бе известен като "Сатаната". Новото оръжие вече е известно като "Сатаната 2".

Смята се, че новата ракета изминава по над 7 км за секунда. По този начин ще се "надхитрят" противоракетните системи.

Първите снимки на смъртоносната RS-28 бяха публикувани от инженерите на Кремъл.

Ядрената ракета в момента се тества край Миас, Южен Урал. Тя вероятно ще е готова напълно през 2018 г.

Според "Дейли стар" експерти са предупредили, че новата ядрена ракета на Русия ще направи бомбите, пуснати над Хирошима и Нагасаки, да изглеждат като детски пистолетчета. И наистина - тя е точно 2000 пъти по-мощна от тях. Ракетата има 16 ядрени глави.

"Сармат" може да прелети до 10 000 км. Така от Москва тя може да стигне до Лондон или например градовете по западното и източното крайбрежие на САЩ.

Работата върху "Сармат" започва още през 2010 г., когато държавата възлага задачата за конструирането й. През 2011 г. руското министерство на отбраната подписва договор за разработването на ракетата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


559
Още по темата: РусияСарматракета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гадорян.Система Периметр[1] (индекс УРВ РВСН 15Э601, в Западной Европе и США известна как англ. Dead Hand, буквально Мртвая рука) комплекс автоматического управления массированным ответным ядерным ударом
322
0
 
11
 
! Отговори
До 409 преди 7 години
Смятай в Хирошима и Нагазаки колко народ измря. А смятай с 2000 пъти по-мощна бомба какво става!
321
2
 
9
 
! Отговори
До 409 преди 7 години
До АнонименНали има радиоактивно отравяне бе, овча мисъл?! Бомбата не е само ударната вълна, един Чернобил съсипа Европа, какво остава за бомбата. Цар Бомба е водородна бомба, САТАНА 2 е атомна, разлика да правиш. Не Франция, ами цяла Европа ще съборят 50 мегатона.
320
12
 
10
 
! Отговори
DreamTheater преди 7 години
Поредният руски кьорфишек.
319
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представете си 7км за секунда с разделящи бойни глави това нещо ни ПРО ни МО може да го спре така,че шах и мат за кавбойците
318
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Територията на Франция няма как да унищожи, вижте информация в нета. При максимален ефективен товар тя постига 50 мегатонен заряд, тоест, колкото Цар Бомба. Не, че е за подценяване, но няма в момента направено оръжие, което да може да унищожи такава голяма площ. Разбира се, може да се използва повече от една ракета, но това е безсмислено.
317
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-опасни са дребните комплексирани ръководители. Визирам Путин разбира се. Наполеон е чудесен пример... За какъв *** му е притрябвала такава разрушителна сила. Нима си мисли, че ще го нападнат с ядрено оръжие? Нямам думи.
316
7
 
11
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Не само ракетите на руснаците са най-големите в света. И смартфоните и ноутбуците и лаптопите им са най-големите в света!
315
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 400Американската про може да прехване ракетите дори когато излитат(АКО ПРО СЕ НАМИРА НА 50 КМ ОТ ТОЧКАТА НА ПУСК - Пуска ще е от горите тилилейски някъде в Сибир Най-близката про в Полша с 24 ракети...) на ТЕОРИЯАмериканската про може да защити ... с поръчаните 900 ракети ТЕОРЕТИЧНО АТАКА от един ПОЛК САРМАТи 16 ракети по 10 бойни части и по 30 имитатора = 480 цели за поразяване от ПРОСегашната ПРО на САЩ е да свали спътницте на РФ/Китай/Индия/Други за да "заслепи" противника
314
1
 
21
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
За съжаление ядреното оръжие не струва и пет пари, когато врагът е вътре. А точно това се случва сега в цяла Европа. Всичкото азиатско африканска напаст трябва да бъде разкарано, иначе ВСВ ще е детска приказка в сравнение с това което ще се случи в обозримо бъдеще.
313
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер направиха американците , че форсираха изграждането на "Иджис". Тази голяма ракета джуджето може само да си я................нали се сещате.
312
2
 
9
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До hypocritical bastardСухой е ЧАСТ ОТ ОСК която е ДЪРЖАВНА. РФ получава всичките си оръжия от ДЪРЖАВНИТЕ КОНЦЕРНИ на ПРОИЗВОДСТВЕНИ ЦЕНИ и примерно 5% печалба(буфер)Колко реално струва производството на един самолет(не продажна цена а производствена)САЩ - Патенти, Лицензи Ноухау е на Локхид Мартин. Като каже 300милиона ПАРЧЕТО за самолет(с оборудване, запчасти и боекомплект) и Пентагона ще не ще ПЛАЩА ПЛАЩА ПЛАЩАЗа всяка модификация ПЛАЩА ПЛАЩА ПЛАЩА
311
4
 
12
 
! Отговори
До 397 преди 7 години
Такива като теб поддържат Хилари. Декаденти, ***, пропаднали типове. Циoнистки *** връщайте се в Палестина.
310
6
 
28
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
А какви силози имат тия Сарматки! Издържат на директен ядрен удар. И са разположени далеч на север. Така по близичко до Фашингтон. Хахаха. Отделно рашките си имат автоматизирана система, която започва сама атака ако не й се подават сигнали в определено време. Нещо като Скайнет от Терминатор. Краварите много да внимават с това репчене и урвенски номера дето все прилагат.
309
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива огромни ракети с огромна балистика са лесна плячка за няколко американски противоракетни системи !!! Те са абсолютно безмислени днес , но руския мужик е отделял от залъка си , за да се перчат в кремъл !!! Толкова са смешни и жалки !!!
308
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е все едно да си извадиш големия член и да го покажеш на всички. Комплексарска работа. И какво ще направят с тази ракета? Ще затрият цяла държава ли? Нали ще отвърнат всички и ще затриете планетата. Путин е пълно зле...
307
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАТО понимает с какой страной дело имеет. Для России НАТО не помеха.Меньше дразните Россию и проблем не у кого не будет.
306
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей го и тоя 390 - некъф пъпчив атакиз..... Не трябваше да закриват строителни войски, където се извършваше превъзпитаването на подобни индивиди с бой и работа.
305
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едните правят противоракетни системи а другите балистични ракети......Ха кажете кой е агресора.
304
3
 
5
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 7 години
Боби , много е трудно да се сравняват руските и американските системи за отчитане на разходите . Според руски източници цялата програма JSF е трябвало да струва около 300 милиарда , като реално е излязла около 400 , което включва и производството на определен брой самолети и въоръжение . Очаква се разходите по програмата ( включващи модернизации и експлоатация ) да надмине трилион за следващите 50 г . Руснаците цитират само разходи за разработка , реалната цена на Су 50 може и да е доста близка