С един замах: Турция уволни 10 000 държавни служители

Правителството закри и редица медии, сред които и кюрдски агенции
30 окт 2016 10:18,
146
С един замах: Турция уволни 10 000 държавни служители
Снимка: архив Reuters

Турция закри 15 медии, включително кюрдски информационни агенции, и уволни около 10 000 държавни служители и хора от силите за сигурност, с два нови указа, издадени вчера, съобщи Анадолската агенция, цитирана от ДПА.

Указите се отнасят до голям брой въпроси, включително ограничение на правото на адвокатите да разговарят на четири очи с клиентите си и промени в правилата за назначаване на ректорите на университети  по начин, по който правителството да има по-голям контрол върху процедурата.

Още по темата

Още август месец премиерът на страната Бинали Йълдъръм заяви, че отстранените от работа след неуспешния опит за преврат е над 80 000 души.

В това число влизат съдии, военнослужещи и държавни служители, както и съдии, учители, университетски преподаватели.

Припомняме, че в нощта на 16 юли група от военни опитаха да вземат властта. В неуспешния метеж загинаха 246 граждани, без да се смятат бунтовниците, а над 2000 души бяха ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
3
 
! Отговори
cCc преди 7 години
ot edna strana kazvate ce tr vkarva radikalnia islyam v bg ot druga placete sled gyulen e tova sigurno samo bilgarite go mogat ne erdogan a tr dirjava ot godina i polovina se bori za svoyata teritorialna tsyalost ( unistojava gyulen,pkk, navleze v siria i v irak ) kakva demokratsia vi goni tr v momenta vodi voyna na jivot i smirt srestu zapada nie voyuvame srestu es a vie kazvate tr da ne vliza v es mnogo yasno ce nyama da vlezem te se evropeytsi nie sme turtsi i nyamame nisto obsto s tyah
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В едно интервю Фето казва че ако християните окупират Турция няма да е много лошо,те щели само да прилагат тех ните закони и да окупират икономиката а хората щели да бъдат много щастливи
41
4
 
12
 
! Отговори
съвременен турчин преди 7 години
До Веселин УзуновУзун ахмак , турците в Турция ненавиждат Ердоган , а ти си станал да му го ближеш ! Ти да не си роднина на някой от онези българи дето за 5 жълтици са предавали братята си , тоест роднина на онези българи дето са се правили на по-големи турци от турците ?!
40
2
 
7
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Та ако има и агенция , която да отчита и престъпленията на Държавата спрямо гражданите ще се види че няма никаква управия. Прав е Ердоган . Сеч и ред му е майката иначе БЖогати държавни служители и мошеници и беден народ както впрочем е и при търговията. Най-скъпарските европейски търговски вериги в най-бедната европейска Държава с най-мижавите пенсии . Пък да не отварям дума и за политиците . На 7 милиона население 240 депутата с антураж който наброява близо 10 000 служители и 200 партии.
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива жестокости може само в Турция да се случат. Явно за да постигне целите си Ердоган е готов да смаже всички - и кюрди и турци. Всички под ножа. А най-голямата гавра с народа е, че денят, в който започна този ужас беше обявен за национален празник. 100 000 изби Еврен през 1980-та, сега новия сатрап ще го надмине.
38
12
 
6
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 7 години
Не разбирам тука българите защо коментирт неща дето не разбират. Можете само оная работа да му ядете на Ердоган. Евалла на майка Турция
37
1
 
3
 
! Отговори
Amagedon преди 7 години
непрекосновенна какво дирят тези държавни и частни структори в частните ти дейности и лични работи не е много ясно при положение че моята и държавната собственост са равнопоставени и има и Съдебна система която би трябвало да е в състояние да се оправи с всички казуси. Тъй като трябва да се плаща за да се впише собствеността ти и в Агенция по вписванията.(Още една кожудерска агенция)До тука колко са ? И то само за да те ограби друг мошеник.Та не само съкращения са нужни .
36
4
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
.....и ни сме съюзник на държава агресор в която на всичкото отгоре тероризма е на власт!
35
4
 
11
 
! Отговори
САЩ преди 7 години
Ще предадем Гюлен на Турция само ,ако Турция ни предостави неоспорими доказателства , а не твърдения на бити в ареста превратаджии ! Турция както всяка друга старана си има разузнаване ,нека турското разузнаване да ни предостави снимки и клипове на Гюлен когато дава препоръки на своите хора да направят преврат ,нека турското разузнаване докаже и клеветата си ,че САЩ са помагали на Гюлен ! Ние ако искаме да свалим Ердоган винаги сме в състояние да организираме успешен преврат ,а не инсцениран !
34
5
 
11
 
! Отговори
подготовка в зандана преди 7 години
Сега в турските зандани има подготовка на така наречените превратаджии ,пребиват ги от бой и им диктуват какво трябва да кажат в съда ,а именно че Гюлен е поръчителят на преврата !
33
0
 
7
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
на хилядите държавни и частни структори които се дублират и ти садират по две(често и по три кожи от гърбът за да те ограби друг мошеник)Та думата ми беше за държавните структори . Ами в хилядите държавни учреждения работят хора на държавни длъжности които просто се дублират в различните комитети, комисии, агенции и каквито други се сетите който получават средно по 700 -850 лева заплати. При положение че по Конституция държавната и частната собственост са развноправни а частната собственост е
32
18
 
3
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 7 години
Ердоган знае как. Еваала му ! Шапка му свалям. Дано най накрая да нахлуе в родопите и както се вика Алла да се изхофи в паницата на българите.
31
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По признанията на един превратаджия ако бяха успели с преврата са подготвили най големия стадион в Истанбул да съберат там цялата интелигенция и неудобните и да ги екзекутират,през 1980 год след преврата на генерал Еврен са били екзекутирани над 100 хиляди а над 600 хиляди са били вкарани в затвора
30
0
 
5
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Че пък данъчната служба ти издава данъчната оценка за 14 дни-обикновенна услуга за 5лева на нива, 7дни -бърза,10 лева на нива и забележете експресна услуга-15 лева за 15 минути. ( евах ти кожодерската схема и то от Държавена служба)От там отиваш с куповача при частен Нотариус който ти прибира сума.И така си продаваш ивата на фонд за земеделска земя на цена 50 лева на декар.Почти два пъти по-малко от разходите които правиш за да се стигне до продажбата.И си на загуба разбира се благодарение
29
6
 
19
 
! Отговори
съвременен турчин преди 7 години
Турският народ ще намери начин как да отстрани тумора Ердоган ! Не си въобразявайте ,че всички турци са крайни ислямисти ,не си въобразявайте ,че всички турци вярват ,че дъждът е създаден от аллах ,не си въобразявайте ,че турският народ дълго ще търпи тиранин като Ердоган ! Сега в момента има страх и паника сред народа ,който от страх дори и елементарни протести не организира ,но това е временно ! Както казваме - кудурмуш дурмаз ,кафасънъ кесмеден олмаз ! ще му отрежем главата на Ердоган !
28
0
 
14
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
В БГ-тото не 10 000 ами 30 000 държавни служитеели трябва да бъдат уволнени.То не са разни излишни агенции,комитети,комисии и разни други държавни структори които са просто кожодерски.Например-Подаваш молба-заявлвние до агенция по земеделие от която си получаваш скица за земеделската земя която притежаваш!!!!!.Тя пък от своя страна я препраща на частна фирма да я изработо но ти прибира две такси за характеристика. Оттам отиваш в данъчната служба за да ти издаде данъчна оценка.Още разходи.
27
2
 
4
 
! Отговори
Ajde na dizelicu преди 7 години
За ерджоган важи една сръбска поговорка: "Visoko si poleteo, a nisko si pao"
26
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Клекналият ЕС трябва да "поощри" Ердоган и да преме Турция възможно най-бързо като пълноправен член!Ердоган защитава демокрацията :) Той прави всичко в името на демократичните ценности!А кога Бойко ще ходи пак при Меркел да се застъпи за Ердоган! :) Може пък Турция като влезе в ЕС Ердоган да уволни и брюкселските ***!
25
8
 
10
 
! Отговори
боли ме х.уя преди 7 години
за турците ! Нека и те да разберат какво е това робство и то не от чужди ,а от свои поробители ! Дето се казва всяко зло за добро ,на мене лично ми доставя удоволствие като знам ,че Ердоган ще такова майката на турския народ ! Аз лично искам Ердоган да остане на власт колкото е възможно по-дълго време !
24
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако бяха успели с преврата плановете на империалистите е било да разделят Турция на три и да приложат сирийски сценарий но не можаха народа застана плътно зад своя президент