Турция въвежда смъртно наказание като "ограничена мярка"?

Йълдъръм: За това ще е нужно постигане на политически компромис
1 ное 2016 14:37, Елка Василева
64
Турция въвежда смъртно наказание като "ограничена мярка"?
Бинали Йълдъръм. Снимка: архив, Reuters

Турция може да въведе връщане на смъртното наказание като "ограничена мярка", ако бъде постигнат политически компромис по този въпрос, заяви турският премиер Бинали Йълдъръм, цитиран от Ройтерс.

След осуетения опит за преврат на 15 юли в Турция многократно бе повдиган въпросът за връщане на смъртното наказание, а президентът Реджеп Ердоган заяви, че ще го одобри, ако парламентът го гласува.

Турция официално забрани смъртното наказание през 2002 г. като част от процеса за европейска интеграция, а тази крайна мярка не е прилагана в страната от 1984 г.

Представители на ЕС предупредиха, че връщането на смъртното наказание може да доведе до прекратяване на преговорите за членство на страната в ЕС.

Говорейки пред депутати от управляващата Партия на справедливостта и развитието, Йълдъръм каза, че смъртното наказание е въпрос, изискващ компромис и внасяне на изменения в конституцията. Той не уточни какъв точно компромис ще бъде нужен.

Премиерът каза също, че евентуалното връщане на смъртното наказание няма да се прилага със задна дата, което означава, че няма да засегне обвиняемите за организиране на преврата.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
1
 
! Отговори
Hendry до PD преди 7 години
Освен ако не грешиш професоре.Защото Ердо дьонмето е възможно най подкрепяният от фашизския запад и израел проект за създаване на най големият ислямски халифат в историята.А ние сме дет се вика шутовете на султана.Цариград гори но проекта се реализира.Прав си за едно живеем в интересни времена ,а някои не разбират,че това ще означава предвоенни времена ,че ще бъдат свидетели на ужасни кървави неща.Неслучайно евреите напускат Европа хиляди ислямски екстремисти са тук а ГЕО плана скоро ще роди.
42
2
 
6
 
! Отговори
Спеца преди 7 години
В Турция върви пълзящ фашизъм , докато в Украйна фашизма взе властта с преврат!Ужасяващото е че фашизма се промъква и във военните среди, в Пентагона на САЩ ,докато Русия след Втората Световна война е имунизирана срещу тая зараза!Нещо повече , ако янките вадят пистолета като чуят "комунист" , същото правят и руснаците като чуят "фашист".Определено светът е на ръба на война .......за съжаление!Ердоган , след като обезглави вътрешните си врагове , ще почне да се оглежда и на вън!Мирише на война!
41
3
 
2
 
! Отговори
ПенсиЯ преди 7 години
До фашистКогато един индивид общува с нещо което е само в неговата глава става дума за ШИЗОФРЕНИЯ ,а когато това го прави едно общество тогава говорят за РЕЛИГИЯ
40
4
 
10
 
! Отговори
СЛАВА НА ЕРДОГАН преди 7 години
БЪЛГАРСКИ ЮНАЦИ-----НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ НАСТРОЙВАТ , ЕДИН ПРОТИВ ДРУГ ...НА РЕЛИГИОЗНА ОСНОВА!!!ТОВА Е ---ОСНОВНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ТРИК:.....КОГАТО НЕ ИМ СРАБОТВА "ТЪ.ПА.ТА ИДЕОЛОГИЯ"-----ГО ОБРЪЩАТ НА.... "РЕЛИГИОЗНА ВОЙНА"!НЕ ИМ ПРАВЕТЕ УДОВОЛСТВИЕТО ------ДА СЕ ИЗЯЖДАТЕ ПОМЕЖДУ СИ!!!СХЕМАТА ИМ Е -----"РАЗДЕЛЯЙ ХОРАТА ...И ги ВЛАДЕЙ"....!!ПРОСТА СХЕМА ---ОТ ВЕКОВЕ....!!!!!!!
39
1
 
7
 
! Отговори
PD do 47 преди 7 години
Аз имам претенции, да употребявам думите точно по предназначение и за превземане не съм писал. От друга страна мислиш ли че тези 18 милиона са там за да защитят Ердо, дори когато настанат тежки за далаверата времена?Цялата потенциална мисловна енергия на който и да е форум се отнася като капка към море, по отношение на мисловната енергия вложена в геостратегическите планове на няколкото елита, които определят бъднините на планетата. Та кой кого и как точно ще превзема не знам, но има проблем.
38
1
 
5
 
! Отговори
за фашист и пенсия.. преди 7 години
ВСИЧКИ В ТАЗИ СТРАНА СМЕ ---"БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ"!!!РЕЛИГИЯТА --Е ЛИЧНО И ВЪТРЕШНО "УБЕЖДЕНИЕ И ЧУВСТВО"...!!!!!!!!!!!!!НЕ БЪРКАЙТЕ ЮРИДИЧЕСКИТЕ ПОНЯТИЯ -----С ВЪТРЕШНИТЕ ЧУВСТВА !ВСИЧКИ СМЕ АБСОЛЮТНО РАВНИ ПРЕД ЗАКОНА!!!!!!ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА и СВОБОДАТА!!!!!!!
37
2
 
4
 
! Отговори
ПенсиЯ преди 7 години
До 44 PDАвер, ти май никога не си бил в 18 милионен Истанбул,щом говориш за превземане
36
2
 
3
 
! Отговори
ПенсиЯ преди 7 години
До фашистИмаш грешка аз съм атеист
35
2
 
10
 
! Отговори
PD преди 7 години
Идеята, града на Царете, да бъде свободен град (неподвластен на Оттоманската империя, най вече заради контрола на проливите) не е моя. Появила се е в средата на по миналия век, когато ставя ясно, че новите военни тактики дават предимство на европейските държави и Русия и намаляват превъзходството на Оттоманската империя. И това се е наложило поради факта, че с турците, не може да се договориш, така като го разбират белите хора. Рушвета, кефа на шефа, и др. условности са били норма за изнудване
34
2
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Ще могат временно да разстрелват политическите противници на Ердоган. А после може да им дадат и амнистия.
33
2
 
6
 
! Отговори
PD преди 7 години
Русин да се договори с Измаилтянин :-). Няма такъв филм. Общност която приема и в днешно време робството за норма, не може да се "договори" с белия/ светъл човек. Турците могат да се договарят само с търгашите от запада, ала за това запада иска да извършват определени услуги, а явно Ердо се взема на сериозно, като самостоятелен играч. В глобалната игра има много ходове, които приличат на "дружба" ала в общия план са само тактики водещи към цялостност на реализация на Плана.
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом има лоша новина за Турция веднага започват да пишат за българите колко са кофти народ. Абе, гледайте си вазе си, бе! Трепете се, колете се ваша си работа.
31
7
 
6
 
! Отговори
ПенсиЯ преди 7 години
До 38 PDМечтай си ти за Константинопол.През това време Путин и Ердоган се договориха за Бг.Остана един малък проблем, откъде да мине общата им граница ,на юг или на север от Бургаз
30
6
 
14
 
! Отговори
PD преди 7 години
Хубавия живот за Турците, се заключава само в доволство, далавера, търгашество и някой да работи за тях. И в Отоманската империя и днес има една уловка. Свършат ли парите, е време за грабеж и война. И тогава няма хън мън. И пак ще бъде така. И тогава доволния живот ще се плаща с кръвен данък. Иде Време на велики промени, и Константиновия град, няма да бъде повече Турски. Но за това първом трябва Змията да покаже целия си ръст. Турция вече няма безусловната подкрепа на НАТО. Сирия не падна ....
29
19
 
12
 
! Отговори
НЯМА ТУРСКО РОБСТВО! преди 7 години
ЛЕВСКИ Е ОСЪДЕН---ЗА ОБИРА НА ТУРСКАТА ХАЗНА В АРАБАКОНАШКИЯ ПРОХОД И ИЗБИВАНЕТО НА ОХРАНАТА !ЛЕВСКИ ---ИЗОБЩО НЕ Е СЪДЕН ЗА "РЕВОЛЮЦИОННА ДЕЙНОСТ"...!БОТЕВ--СЪЩО СЕ Е ЗАНИМАВАЛ С ГРАБЕЖИ И УБИЙСТВА ....ЗА ПАРИ!ПОЧТИ НИКОЙ ОТ БОГАТИТЕ БЪЛГАРИ ---НЕ Е МИСЛИЛ , ЗА "РЕВОЛЮЦИИ"!!!!1ПРИ СУЛТАНА---ТЕ , СА ИМАЛИ СЪЩИТЕ ПРАВА ......КАКТО "КОМУНИСТИТЕ--КАПИТАЛИСТИ" , .......ДНЕС!!!!!РАЗЛИКАТА Е НИКАКВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
28
4
 
4
 
! Отговори
ПенсиЯ преди 7 години
До. 27 привет от ЕСПенсионирах се на 48 г. ,а жената на 46.Получаваме средна пенсия за Турция,около 550?.Не е достатъчно в ТР и заради това пак смятам да премина в Бг
27
0
 
0
 
! Отговори
baba преди 7 години
До Анониментамерлан е мислел друго май
26
5
 
6
 
! Отговори
АМИ ПРАВИЛНО.... преди 7 години
ЗА ДОКАЗАНИ , КОМУНИСТИ , ТЕРОРИСТИ И БОМБАДЖИЙ.....КВО , ДРУГО,БЕ......ХА,ХА,ХААААААА/..с мед ли да ги мажат...??!/ЕВАЛЛА ,НА СУЛТАН-ЕРДОГАН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
25
6
 
6
 
! Отговори
АМИ ПРАВИЛНО.... преди 7 години
ЗА ДОКАЗАНИ , КОМУНИСТИ , ТЕРОРИСТИ И БОМБАДЖИЙ.....КВО , ДРУГО,БЕ......ХА,ХА,ХААААААА/..с мед ли да ги мажат...??!/ЕВАЛЛА ,НА СУЛТАН-ЕРДОГАН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция, Бойко и нейните демократични принципи :)