Улюкаев обвинен за подкуп в особено големи размери

Руският икономически министър отправил заплахи
15 ное 2016 15:00, Елка Василева
34
Улюкаев обвинен за подкуп в особено големи размери
Алексей Улюкаев. Снимка: архив, Reuters

Руските следователи повдигнаха официално обвинение на министъра на икономическото развитие Алексей Улюкаев за взимане на подкуп в особено големи размери чрез изнудване, съобщи говорителката на Следствения комитет Светлана Петренко, цитирана от ТАСС.

Петренко уточни, че за незаконните действия на Улюкаев към правоохранителните органи са се обърнали представители на Роснефт.

Още по темата

Министърът заплашвал Роснефт, се казва в съобщение на Следственият комитет.

"Обвиняемият отправил заплахи, използвайки служебното си положение, че ще създава в бъдеще пречки за дейността на компанията", посочи Петренко.

Улюкаев е бил задържан вчера в момент на получаване на подкуп от 2 милиона долара за издаването на положителна оценка, позволила на Роснефт да изкупи от държавата 50,08% от акциите на Башнефт.

Това е първият случай на задържан федерален министър в съвременна Русия.

Следственият комитет съобщи, че разследването по случая продължава, уточнявайки, че сделката за купуване на акции на Башнефт от Роснефт не е поставена под въпрос.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе Пръц, на Русия и избягаха евреите, кой да измисли нещо повече там, фелтфебел Столичный ли? Тия, които все пак останаха, окупираха Кремъл. Последният, който ръководеше проекта "Армата" го набутаха в панделата като национален предател. После престанаха да плащат заплати на Уралвагон.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Огладнялите мишоци започват да се самоизяждат.
27
2
 
2
 
! Отговори
Руският Костоф преди 7 години
Протеже на бившия премиер реформатор Гайдар/руския шоко-терапевт/ и близък на бащата на приватизацията Чубайс. Дървен философ-неолиберал, при перестройката журналист, после се намърдва във властта. Никога не е ръководил и най-малко предприятие. Слухти къде има що годе читаво държавно предприятие - да го приватизира.Грешката е на Медведев, че го е назначил, но и Путин е виновен.
26
2
 
1
 
! Отговори
пръц преди 7 години
Браво.Най накрая една новина за Русия която не е свързана с война.Дано Путин се осъзнае и се върне към това което беше започнал преди години-да направи Русия,модерна,богата и демократична държава,а руснаците щастливи и цивилизовани хора които ходят на почивки из Европа.Свободна икономическа зона от Лисабон до Владивосток все още е възможен проект.Стига с тази параноя че някой го напада,хората искат да има мир и да се прави бизнес,да се развиваме,а не да се избиваме.
25
3
 
6
 
! Отговори
до 25 Циник до там преди 7 години
Не гледсй какво е в Русия там си има закони и всеки прегрешил го отниса ами виж кво е тука в *** , че е корупжия и беззаконие. Нема още осъден в БГ за корупция , приватизация и присвояване на милиони и милиарди.
24
4
 
4
 
! Отговори
Краят на гювеча преди 7 години
2 милиона долара, смешки. Заплатата му е по-голяма. Алчността го е подвела. Просто не е предвидил падането на Клинтън и клика. Решил да приватизира "Роснефт", без да пита военните в Москва. Краят на петата колона в Русия.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя пък, да посегне на личната бащиния на бащицата! Луда работа.
22
6
 
6
 
! Отговори
Циник до там преди 7 години
"....полицаи , прокурори, министри, вице и губернатори..." Какво излиза ? В Путинска Россия всичко е корумпирано! Аре стига сте хвалили руското блато - Путин светец....и то*пките му в Рая!
21
2
 
3
 
! Отговори
Dublin преди 7 години
А теперь горбатый, тьфу, чубайс, я сказал!
20
2
 
4
 
! Отговори
Поп преди 7 години
Нашите не може,защото вземат от петдесет милиона евра нагоре!Улюкаев е хванат само за няколко!
19
2
 
10
 
! Отговори
там преди 7 години
Влезте в you tube там има стотици клипове как се арестуват полицай прокурори,следователи,губернатори и тн. в Русия шега няма всички са проснати на земята закопчани и пред всички се обискират,а у нас такова нещо няма.
18
5
 
4
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Щом е руснак - значи е невинен! .....Според русофилчетата във форума! У нас няма нищо вече за крадене - хиените отдавна си поделиха филе-парчетата! Ама "ведь Россия болшая...очень богатая" там НАРОДНИТЕ БЛАГА си ги делят в Кремль...НО САМО С БЛАГОСЛОВИЯТА НА БАТЮШКА - ЦАРЬ!
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С 1993 был помощником Гайдара, ставшего руководителем Правительства, и одним из авторов концепции шоковой терапии, которая была сознательным актом по уничтожению советской системы народного хозяйства в интересах США и прочих западных партнеров - и в одночасье выкинуло на обочину жизни миллионы семей...Ruskia Harparcumian ili Al Bozh-10 procenta
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
7...глава Минэкономики является одним из отцов приватизации наряду с Анатолием Чубайсом и Егором Гайдаром. Ставший министром экономического развития в 2013 году по протекции Алексея Кудрина и Германа Грефа, Улюкаев всю жизнь был одним из ярких представителей прозападного крыла приватизатороврыночников в российской власти. Еще в средине 80-ых годов Алексей Валентинович был участником экономических семинаров с характерным названием Змеиная горка, организованных Чубайсом и Гайдаром. С 1993 был помо
15
1
 
6
 
! Отговори
защо преди 7 години
А колко областни управители,кметове,зам.министри и министри у нас са арестувани и са в затвора!?защо там може а у нас не?
14
0
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
А нашият Улюкаев за БТК и "Белене",кога?
13
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След смяната на "силоваци" Путин започва да сменя и икономисти. сега ще ги изкара за виновни за тежкото икономическо положение и руснаците ще имат изкупителна жертва а вожда ще бъде неопетнен.
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само така! Затвор за тези, които надничат в чинията на началника!
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 20 години 800 милиарда долара са изнесени от Русия в чужбина. Откраднатото е много повече!
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До по талмудатаКрадецът винаги е крадец, ако не си плати мизата!