Президентът на Филипините се срещна със своя герой - Путин

Дутерте отново отправи тирада по адрес на САЩ
20 ное 2016 12:32, Елка Василева
67
Президентът на Филипините се срещна със своя герой - Путин
Родриго Дутерте. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Филипините Родриго Дутерте срещна за пръв път своя "герой", руския държавен глава Владимир Путин, и се възползва от случая да изнесе нова тирада по адрес на Съединените щати, съобщи Франс прес.

Двамата разговаряха в кулоарите на годишния форум на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС) в перуанската столица Лима, където този уикенд се събраха лидерите на 21 държави от региона.

Двустранната среща, която продължи 45 минути, бе заснета с камера, след което акредитираните за събитието журналисти получиха достъп до видеото.

Още по темата

"Напоследък виждам как западни държави тормозят малки държави. Но не само това, те са също и много лицемерни", каза Дутерте.

"Преструват се, че ще тръгнат на война, но ги е страх да го направят. Ето това не им е наред на САЩ и компания. Водиха войни на толкова много места - във Виетнам, в Афганистан, в Ирак уж защото имали оръжия за масово унищожение, а накрая се оказа, че нямат", каза филипинският лидер.

Преди да замине за Перу, Дутерте заплаши, че може да последва примера на Русия и да изтегли Филипините от Международния наказателен съд заради критиките на Запада срещу вълната от убийства в хода на неговата война срещу наркотиците.

"Ако Русия и Китай решат да създадат нов световен ред, аз ще съм първият, който ще се присъедини към него", каза той тогава.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
10
 
6
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Липсва само венецуелският Мъдуро та съвсем да заприличат на Тримата ***...
42
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обама беше малко по-толерантен ама при първосигналния Тръмп този изтрещялник ще яде голата опашка.
41
0
 
23
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Видов ден за всичкото сорос ***!ФАЩ и нато на трибунал!
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След получаването на независимост от Сащ, на територията им са били 50 военни бази на сащ. Сега е останала само една-Субик бей, която Дуарте с готовност ще даде на Русия.
39
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пръв в света се опълчи на хегемонията на САЩ именно Путин, като гледам и други придобиват смелост и вече открито критикуват политиката на американците - Ердоган го е направил вчера.
38
9
 
8
 
! Отговори
Паликарий преди 7 години
Може и да е трепал наркотрафиканти, но със вероятно и бая невинни са дали фира. Въпроса вие готови ли сте да рискувате живота си и да загинете невинни с цел масова чистка на престъпници? Всеки тук говори от позицията на човек който е далеч от огъня, но когато огъня припари наблизо нещата коренно се променят.
37
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като чета статията този Дутерте е казал само истини - евала, така трябва и малките държави трябва да отстояват своите интереси и да не ги е страх - това е пътя към един нов свят.
36
21
 
4
 
! Отговори
Торс преди 7 години
Ами то, само такива като този могат да имат Путин за герой. Халал да му е на Путин с такива фенове.
35
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Швейцарците търсеха самолета на Путин, обаче не го откриха! Уплашиха само журналистите. А никой не разбра, откъде мина Путин, за да стигне до другия край на света незабелязан.
34
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя филипински пич май наистина е изтрепал над 3000 наркодилъри откакто е президент. Това е било от обещанията му да изкорени наркоманията във Филипините.
33
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КараманлиевТо и на Жужи не му обръщат сериозно внимание а ги възприемат като досадна муха. Само тук го смятат за велик и му се кланят.
32
4
 
2
 
! Отговори
лицемер преди 7 години
Я,се подмаза на Тръмп,кога го поздравих за победата обещах му повече да се не заяждам със САЩ ,ама не е лошо и на Путин да му се аресам
31
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РушкофончеКато легне до Ленин може и светец да стане. В православието е по-лесно, отколкото при католиците. Там трябват документирани три чудеса.
30
10
 
4
 
! Отговори
Караманлиев преди 7 години
Тоя ме кефи как се дърви на щатите и запада, макар че никой от тях не у обръща внимание. В квартала така имаме един луд, всички го знаят и не му обръщат внимание - само лае но не хапе.
29
4
 
14
 
! Отговори
Рушкофонче преди 7 години
Евала на Путин, да се свети името му! Ще го провъзгласим за светец.
28
4
 
1
 
! Отговори
Путински Трол преди 7 години
До ФИЛЛИПОС САХАНИДИСТи пък какво разбираш от история. Каквото било било , ние гледаме вперед.
27
0
 
9
 
! Отговори
Zdravstvuite :) преди 7 години
Pak shte se uchi ruski i belene shte ima :)
26
2
 
8
 
! Отговори
Ристе Митровски преди 7 години
До пешоВ територия, в която пристигат 3 мазни северномексикански гейчета-конгресмени и нареждат да се спре един международен проект, в който страната им не участва да ми говориш за диктатура... ми под кво живееш сега при тези услония?! А пешко? Как се нарича тази територия? Да не търсиш - протекторат!
25
1
 
11
 
! Отговори
До Пешо преди 7 години
Пешо твоето мнение има силата толкова колкото е имало силата 1945г. Обикновените хора никой не ги пита.
24
12
 
7
 
! Отговори
ФИЛЛИПОС САХАНИДИС преди 7 години
ТОВА Е МНОГО МНОГО МНОГО СТРАННО !! ФИЛИПИНИТЕ ДЪЛЖАТ СВОЯТА КУЛТУРА, РЕЛИГИЯ И ПИСМЕНОСТ -- ПЪРВО НА ИСПАНИЯ, ВТОРО НА САЩ !САЩ ГИ КУПИХА ОТ ИСПАНИЯ ПРЕЗ 1899 Г. ЗА 50 ГОДИНИ..А ПОСЛЕ САЩ ГИ СПАСИ ОТ ЯПОНИЯ, КОЯТО ИЗА 8 ГОДИНИ ЯПОНЦИТЕ ИЗБИХА НАД 10 МИЛИОНА ФИЛИПИНЦИ..МАНИЛА БЕШЕ НАЙ-СРУТЕНИЯТ ГРАД В АЗИЯ, А САЩ ГИ ОСВОБОДИХА, И ГИ ПОЯХА И ХРАНЕХА СЛЕД ТОВА. САЩ ИМ ПОМАГАШЕ В ЛОГИСТИКА, УЧЕНИЕ, КАДРИ, ДА СИ ОПРАВЯТ ОПУСТОШЕНАТА ДЪРЖАВА.ТОВА ЛИ Е ОТПЛАТАТА НА ТЕЗИ ЖЪЛТИ АБОРИГЕНИ СЕГА ?