Русия разположи модерни ракети в Прибалтика

САЩ: Това дестабилизира европейската сигурност
21 ное 2016 22:58,
391
Русия разположи модерни ракети в Прибалтика
Снимка: Архив, Reuters

Руските въоръжени сили разположиха модерни противокорабни ракети в Прибалтика, предаде Асошиейтед прес, като се позова на руската агенция Интерфакс.

Този ход бе предприет в обстановка на засилено напрежение между Русия и Запада, отбелязва АП.

Ракетните установки "Бастион" са били базирани в анклава Калининград, който граничи със страните членки на НАТО Полша и Литва.

Бойното кръщение на модерните ракетни комплекси бе по-рано този месец в Сирия, припомня АП.

В събота руското министерство на отбраната каза, че Балтийският флот на Руската федерация се превъоръжава с нови ракетни установки, но не даде подробности.

По-рано днес председателят на комисията по отбраната в горната камара на руския парламент - Съвета на Федерацията, Виктор Озеров каза пред РИА Новости, че Русия ще разположи в Калининград ракети "Искандер" и зенитни комплекси С-400 в отговор на американските планове за противоракетна отбрана.

Държавният департамент на САЩ заяви, че разполагането от Русия на система за противоракетна отбрана С-400 и на балистични ракети "Искандер" в руския анклав Калининград "дестабилизира европейската сигурност".

"Русия е заплашвала неведнъж през изтеклите десет години, че ще разположи ракети "Искандер" в Калининград в отговор на различни събития в Европа, нито едно от които не е налагало подобни военни ответни действия", заяви говорителят Джон Кърби пред журналисти.

"Призоваваме Русия да се въздържа от думи или действия, които са в противоречие с укрепването на сигурността и стабилността", добави той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАТО обсажда Русия с противоракетни комплекси , които сами по себе си са отбранително оръжие , но Русия се чувства застрашена и решава да разположи нападателни ракети по границите на НАТО . Ето виждате ли сега колко далновидни са НАТО-вците .?
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германски е спор няма, нека немската велика армия си го вземе обратно,, смех, шегувам се бре,:-)
18
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия разполага ракети на собствена територия и може да го прави както си поиска. НАТО е военния блок, който напоследък обсажда руските граници. Руснаците имат пълните основания да имат подозрения, че срещу тях се подготвя война.
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай Хитлер и той, сиромахът пил дървен спирт и псувал бащицата Сталин. Нещо старо, но ново за шорошите, завалийките...
16
20
 
9
 
! Отговори
РУСКИТЕ ТЪПИЗМИ.... преди 7 години
ИЗОБЩО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ!!!ТОВА Е НАЦИЯ --ОТ СОЦ-- ДЕ.ГЕ.НЕ.РА.ТИ!!!!!!
15
13
 
7
 
! Отговори
Мужик преди 7 години
Всъщност новината е грешна, Русия е раздала безвъзмездно стотици прахосмукачки "Ракета" по хотелите в Прибалтика за да отговорят на хилядите Баби Яги които тероризират пияните руски военни с летящите си метли!
14
1
 
30
 
! Отговори
един там преди 7 години
Какво толкова им пука? Нали разполагат най-модерната система за ПРО в различни страни от източна и централна Европа! Какво толкова ги притесняват тези допотопни руски ракети?
13
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ракетите на Вернер Фон Браун изглеждат по-модерни като че ли?
12
5
 
30
 
! Отговори
Комбина преди 7 години
Това е хитър ход на Путин, точно сега когато избраха Тръмп и той реши да направи Нато платен клуб за Западна Европа. Сега НАТо ще отговори и ЕС ще плаща сметката. Русия и УСА ще се хилят накрая на глупоста на еврогейците.
11
1
 
11
 
! Отговори
Турчинь преди 7 години
До Али Кемал. Много добре си се ориентирал аркадаш ;)) Машалла
10
3
 
17
 
! Отговори
Али Кемал преди 7 години
Тарся инвиститори за фабрика за долни *** и памперси с гарантиран пазар Европеиския саюз и Сащ
9
24
 
4
 
! Отговори
АМАН ,ОТ... преди 7 години
РУСКИ ПРОСТОТИЙ И ТЪПОТИЙ.....ХА,ХА,ХАААААААА.....НА ГОЛ ***----АТОМНИ ОРЪЖИЯ!!!!!!ПОПАГАНДА ЗА ***.ЛО.УМ.НИЦИ......!!!!!
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шопе не стреляха срещу хора, а срещу фабрики за химични вещества и боеприпаси. От тях остана само димяща пепел. Тези които са били вътре или наоколо, вече имат по 70 девици кяр.
7
31
 
9
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
Това за ракети и други видове железа го знаем отдавна.А кога руснаците, ще спят в спални а не върху печките,и гога ще поставят килимите на пода , а не на стените !?
6
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е впечатляващо това което показват руснаците, а това което не се вижда. Днес имаше информация, че на въоръжение е ядрено торпедо, което има далечина на плаване 10000 км, и носи ядрена глава 10 мегатона. Като се движи под вода със скорост от 200 км в час. Фантастика, но не е, защото притежават торпедо Шквал, което се движи с 350 км/ч. под водата. А това ядрено торпедо целта му е една. Ядрен взрив край бреговете на Сащ и цунами високо 150 м.
5
4
 
34
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Туко що изгледах филма на Оливър Стоун за майдана ,прекрасна документалистика разбиваща на пух и прах американската пропаганда и лъжи за събитията там!
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...налагало подобни военни ответни действия"ОТВЕТНИ, дори и от НАТО го осъзнават, тогава?
3
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаше кадри от стрелбата с тези комплекси Бастион в Сирия. Направо потрошиха джихадистите там. Снимките от дрон впечатляваха с неверотната точност на ракетите. Уж са противокорабни, но и по сушата вършеят яко.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
abe dali sa v pribaltika ili v murmansk kakvo zna4enie ima
1
7
 
32
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
американската лицемерна гнус при Хитлер!