Унгарското Ашотхалом: Без джамии, мюезин и бурки

Селото забрани всякакви символи на исляма
Обновена: 25 ное 2016 21:44 | 25 ное 2016 21:40,
72
Унгарското Ашотхалом: Без джамии, мюезин и бурки
Снимка: архив Reuters

Крайнодесният кмет на унгарско село заяви, че местният съвет е гласувал за забрана на строителството на джамии и дейността на мюезини, както и на използването на покривала като бурка, чадор и буркини, предаде Асошиейтед прес.

Кметът на село Ашотхалом Ласло Тороцкай заяви, че съветът е приел забраната, за да предпази "общността и традициите" в селото от всякакви планове на ЕС за разселване на кандидати за убежище сред 28-те членки на блока.

Селото е в Южна Унгария, на границата със Сърбия и беше една от главните входни точки към унгарската територия за мигрантите, движещи се по Балканския маршрут към Западна Европа.

Тороцкай беше един от първите, призовали по границата да бъдат издигнати огради за възпиране на миграционния поток.

Унгарското правителство построи огради по границите със Сърбия и Хърватия в края на 2015 г. , припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
33
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
До ВариантиПравилна позиция. Там ни е мястото.
12
68
 
11
 
! Отговори
Osmansko преди 7 години
ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ НАВРЕМЕТО ОТ ТОВА СКАПАНО СЕЛО СА МИНАЛИ ЕНИЧАРИТЕ НА СУЛТАН СЮЛЕЙМАН ВЕЛИКИ!ОЩЕ ДЪРЖИ ВЛАГА..........
11
5
 
60
 
! Отговори
Хюго Бос преди 7 години
Идкам такува кметове тук. Не понасям нищо ислямско.
10
11
 
44
 
! Отговори
Баш Ориенталеца преди 7 години
Добре че са били рашките че да ступват редовно аскера, инак щяха да покорят и цяла Източна Европа минимум.
9
2
 
77
 
! Отговори
Варианти преди 7 години
Мислете как да се приобщим към Вишеградската четворка. Така ще съхраним и себе си, и Европа.Другият вариант рано или късно ще тласне България обратно към Русия.Не че имам нещо против руския народ и руската култура, но мисля, че ще е по-добре Русия да успее да стане част от ЕС, вместо да се конфронтира с него, а ние да потърсим спасение при нея, противопоставяйки се на ЕС,който се опитва да ни направи някакво ориенталско гето, каквото не сме били никога.Нужна ни е разумна политика, но я нямаме
8
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма какво да се чудим.Има закони на общественото развитие. При нормални нива на толерантност не се стига до забрани и крайности.Но когато се стигне до дразнещи изяви на неуместно толериране, реакцията на обществото е само една - крайно десни нагласи!
7
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Учете унгарски щото скоро май ще се наложи да се ходи там.Очертава се единствената европейска държава с някакво бъдеще рсзлично от халифат.Може би има и неква надежда за Румъния Дания,Полша но не е сигурно.Останалите са обречени.Ципрас реве щото им гръмнал някакъв газов котлон на бежанците,тоя на Австрия иска да спира евросубсидиите на отказалите нелегални емигранти.Меркел е световноизвестен любител на мюсюлмански бежанци.За останалите просто няма смисъл да се споменава.Те са си полухалифати.
6
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ssЧети история!Именно от онзи исторически момент започва залезът на Османската империя. Унгария в крайна сметка им строшава зъбите!
5
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия имат бъдеще за разлика от балканските държави с лабави огради,скъсани мрежи и продажни политици.Както и много загорелите за бежански ласки западноевропейци.Ама нормално е като се замисли човек вчера гледах един документален филм за ВСВ.Някъде към 80 % от ръководството на страховитите СС и СА са си лягали с момченца.Тия просто продължават традицията.
4
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това се казва патриот и родолюбец. Опълчил се е човека срещу либерастията.
3
3
 
52
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Хвала на този кмет и тези хора! Така трябва ! Ето тези хора са мнооооого напред,а ние,както винаги сме някъде в туела и се надяваме да видим светлина ...Да,ама надали!
2
3
 
53
 
! Отговори
**** преди 7 години
Унгарците вече втора ограда ще строят, а нашите ми.н.дили още се мотаят,и се чудят как да окрадят още пари, за това такива хора като Динковци,и перата и още хора трябва да им бъде разрешено доброволно и безплатно да обикалят по границата, и да ги оставят да се разправят с мигрантите,както те си знаят.
1
2
 
58
 
! Отговори
Истината преди 7 години
То в цяла Европа трябва да се въведат тия правила,ама де го куража у евроге***те??????