Юнкер с признание: Без Русия няма сигурна Европа!

Санкциите срещу Москва обаче засега нямало как да паднат
27 ное 2016 10:05,
298
Юнкер с признание: Без Русия няма сигурна Европа!
Снимка: Reuters, архив

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза, че според него е невъзможно в близко време да бъдат отменени санкциите срещу Русия, но заяви, че Европейският съюз трябва да се отнася към Русия като към равностоен партньор, без който не може да се гарантира сигурността в Европа, предаде ТАСС.

"Засега не виждам никакви аргументи в подкрепа на незабавна отмяна на санкциите срещу Русия. Но бих искал с Русия да имаме споразумение, което да отива отвъд обичайните рамки. Без Русия е невъзможно да се изгражда (система за) сигурност в Европа, ние трябва да знаем това", каза Юнкер по телевизия "Евронюз".

"И бих искал да разговаряме с Русия на равни начала", заяви той. Юнкер каза, че не е съгласен с президента на САЩ Барак Обама, определящ Русия като "регионална държава".

Подобна оценка е голяма грешка", заяви председателят на ЕК. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
12
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Само да попитам "Север поток " 1 и 2 за какво да ги броим или това са нов вид санкции ???
7
2
 
12
 
! Отговори
Србиja преди 7 години
Тия дърти п..гиши само и само да запазят заплати от 300 000 ? на година са готови да продът и ес и мес и тоя клекна на османлията... Ех само Сърбите устояха въпреки всичко бомбардировка геноцид изолация... Смела нация браво
6
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо след освобождението от СССР няма никакви руски стоки по магазините ?Защото никой не иска да си дава парите за руски ***.
5
4
 
24
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
Я ми кажи марката на някоя американска стока, която може да се намери тук? Само че без макдоналдси и всичко друго свързано с плюскане. И произведена в Сащ.
4
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия създава несигурност, разпалва и поддържа войните.Спомнете си Чечня, Армения, Финландия, Грузия, Сирия, Афганистан, Виетнам, Корейската война, ВСВ...Руссия е грознотто лице на света в който живеем!
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Санкциите остават. Това е важното в изказването му. Другото е пълнеж.
2
4
 
11
 
! Отговори
нико преди 7 години
пляс пляс *** и завой у лево
1
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много нагъл тоя бе! Ще им слага санкции, пък ще иска приятелски отношения с Русия. Все едно да намушка някой с нож в гърба, и да го пита, пречи ли му ножа да си облече палтото. Да се варят в собствен сос заедно с всички арабели.