Учения на Украйна край Крим, Русия пусна бойни кораби

Руската ПВО бе приведена в повишена готовност
1 дек 2016 16:30, Елка Василева
205
Учения на Украйна край Крим, Русия пусна бойни кораби
Снимка: архив, Reuters

Украйна започна военни учения, които включват изстрелване на ракети близо до анексирания през 2014 г. от Русия Кримски полуостров, предаде Франс прес и допълни, че това може да влоши още повече отношенията между двете съседки.

Киев за пръв път организира такъв тип учения близо до Крим. Те ще продължат два дни. В тях участват подразделения за противовъздушна отбрана, военни дронове и ракети Ес-300, съобщи украинският военен говорител Володимир Крияновски за местен сайт.

"Никой няма да ни спре. Ще работим в интерес на украинския народ", написа в  Twitter президентът Петро Порошенко.

Той заяви пред служители на националната гвардия, че вече успешно са били изстреляни първите ракети, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Руското военно министерство предупреди от своя страна, че тестването на украински ракети край Крим е опасен прецедент, предадоха Интерфакс и Ройтерс.

Бойни кораби от Черноморския флот на Русия заемат позиции край западните брегове на Крим, за да засилят противовъздушната отбрана на анексирания полуостров в отговор на започналите в района украински ракетни изпитания, предаде Ройтерс, като се позова на руски медии.

В отговор на започнатите от Украйна двудневни тренировъчни ракетни стрелби Русия постави силите си за противовъздушна отбрана в повишена готовност и каза, че се надява ученията да не нарушат международните полети.

"Бойни кораби от Черноморския флот ще заемат позиции близо до западното крайбрежие на Крим, докато траят планираните от Украйна ракетни изпитания на 1 и 2 декември", каза руски военен източник в Крим, цитиран от РИА Новости. По думите му техните оръжия са предназначени на първо място за сваляне на тежки противокорабни и крилати ракети.

Украински военен говорител подчерта, че изпитанията се извършват в съответствие с международното право и на поне 30 километра от въздушното пространство на Крим.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия не изисква от никой, нито има нужда от признания за нейната територия. Русия е световна сила и всички са принудени да се съобразяват с нея.
122
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно от най-добрите явления в България през управлението на герб са интернет троловете. Понеже вестниците вече не струват и хартията на която са отпечатани, а телевизията и да иска човек за си загуби времето, то тя не може да се гледа заради ужастното трептене породено от цифровизацията, троловете останаха единственото развлечение за хората, които не могат да си позволят да отидат на театър. Благодаря Ви, че ви има скъпи ***! Вие изпълвате скучното ежедневие със смях.
121
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе след като Крим не е признат от никого, като част от Русия, а е част от Русия, това си означава, че Русия не е призната от никого. Тогава какво го крепат в ООН, Съвети за сигурност и пр.
120
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мани другото, ами започва да излиза наяве, че има и ядрено оръжие на склад. Не за друго, ами защото рашите едно време не намерили пари да си го приберат!
119
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рашките са наcpани от страх. Украинците са демонстрирали 3-4 вида крилати ракети с обсег от 300 до 2000 километра. В обсега им влиза Москва, Петербург, Новгород, Челябинск и всички големи градове на запад от Урал.
118
19
 
7
 
! Отговори
Капитан Калипитков преди 7 години
Украинците са слаби войници. Ако беше българската армия щеше да отблъсне мужиците както едно време при Добруджа.
117
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
BA SOROSOIDITE IM OSTAVA OSHE MALKO VREME
116
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да, прибраха линка, не дават да се публикуват линкове, ще трябва да гуглиш. Линкът е към сайт на "Союз казаков Руссии" и нямам особени забележки към маписаното там.
115
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мазепа - Ето нещичко синтезирано, но трябва много да се чете от много източници. Мен ме заинтересува заради акцията с комунизацията и македонизацията на егейските българи от Коминтерна, което почти никъде не е осветлено, а се оказаха свързани проекти.
114
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това със "никой няма да ни спре" сме го чували вече в историята , и на финала са свършвали с жълтото отпред и кафеното отзад. Украинците ще се наиграят накрая
113
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уф, Мазепа. Проектът се нарича "Крымская Калифорния" и в нета има колко искаш и данни и документи. Крим е купен от консормциум американски евреи и парите са преведини на СССР. Договорът, обаче е сключен с РССР и затова Хрушчов го прехвърля на Украйна, уж заради комуникациите, за да отбие топката. При това прехвърляне, обаче от Украйна са взети доста други територии, за което се мълчи гузно. Наскоро излязоха и спомени на учасници.
112
0
 
1
 
! Отговори
Анон преди 7 години
До Анонимен 127Защо така анонимно пишеш тези неща?
111
4
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
чакам си бирата. щеш ли да ми донесеш една мездренска до правец?
110
6
 
7
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До АнонименЗа какъв еврейски Крим говориш. Пак си слушал кремльовска пропаганда. За какъв договор иде реч?
109
0
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
До Изгърбич ЗадвратянМи ходи, ко чакаш!?
108
16
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
абе те добре пуснали корабете, а ше стигнат ли? ако требва, да помагаме...
107
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ват Заро - Косово не е анексирано, защото то е самостоятелно. Да не говорим, че сръбските официози го определят като българско само няколко години преди Руско-Турската война. Крим е анексиран, защото е окупиран с военна сила и присъединен към Русия. В този случай никакви референдуми не важат. Ако се отдели Новорусия, но не се присъедини към Русия ще бъдат като Косово. Крим след распада на РФ ще стане еврейски, защото има договор. Все пак не забравяй, че Путин, Лавров, Сечин и пр. са евреи.
106
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Lothbrok Не беше точно СССР, а една еврейска групировка около Сталин и в Коминтерна, в която влизаше и българо-еврейското охридчанче Маленков. Те правиха еврейска държава в Крим със столица Симферопол за идиш, с американски пари. После Сталин ги разпертушини, но вече имаше договор с РССР. Затова след Маленков, Хрушчов прехвърли Крим на Украйна, за да блокира този договор. Маленков бе предложил втора държава със столица Солун за говорещите ладино и тогава се започна кампанията за македонизиране.
105
7
 
3
 
! Отговори
Lothbrok преди 7 години
До Анонимен 125Данните наистина са смразяващи...... Но другия диктатор откачалник Хитлер кога си е позволявал да посегне на народа си, етнически германци? Ето я разликата между комунизма и нацизма.
104
3
 
18
 
! Отговори
Bat Zaro преди 7 години
Още първото изречение е лъжа. Крим не е анексиран както е да речем Косово, а се присъедини към Русия с референдум.