Германия ни връща сирийци. Само здрави и работоспособни

Бежанците получили убежище у нас, но тръгнали на Запад
Обновена: 6 дек 2016 10:10 | 6 дек 2016 09:22,
56
Германия ни връща сирийци. Само здрави и работоспособни
Снимка: Reuters, архив

Сирийските бежанци в Германия може да бъдат депортирани обратно в България, през която са влезли в ЕС, съобщават медии в Бундесрепубликата след първото подобно съдебно решение. Условието е чуждестранните граждани да са здрави и работоспособни.

Онлайн изданието на "Велт" и местната медия Ве Де Ер посочват, че става дума за случай, гледан от Административния съд в Дюселдорф.

Според решението на магистратите 40-годишният сириец и 30-годишната му съпруга може да бъдат върнати в България, където те са получили убежище след бягството си от родната страна през октомври 2014 г.

Двамата заминали за Германия през януари 2015 г., като поискали бежански статут. Било им отказано, тъй като вече имали такова, дадено у нас.

Според немските съдии, в България двамата не са застрашени от нечовешко отношение, тъй като бежанците имат достъп до социалната система.

Ве Де Ер отбелязва, че и според магистратите "е трудно да се намери място за живеене и работа в България", но все пак това не би трябвало да е проблем за здрави и работоспособни хора. Съдебното решение може да се обжалва на по-горна инстанция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
38
 
! Отговори
**** преди 7 години
Нашите служби трябва да спрът да издават документи за статут на бежанци,това са си чисти претъпници,които са влезли незаконно през границата ни, и трябва да бъдат третирани като такива,сега германия ще напрвави подбор,ще остави читавите,а бо...к.лука, обратно в България,а ние какво ще ги правим,никой не го интересува,и за напред ще става все по лошо,ако спим и не протестираме,ще ни ги натрисат тука.
24
0
 
55
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Меркел ги покани,а ги връща у нас. Това се казва европейски ценности и солидарност.
23
0
 
35
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Па у БГ нема сирийци... Да ги вращат у Сирия!
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Stuvashe li si za nekolko miliona evro da ni prevurnat v rezervat? Ot 681 do sega nikoga ne e imalo takiva jalki i alchni predateli v politikata kato segashnite.
21
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До PeshoПовярвай, по евтино ще ни излезне да им наемем адвокати за да си останат в Германия. Те сигурно не желаят да се връщат но швабите са гадни и ще ни наложат санкции ако откажем или най малкото няма да дадат бежански пари на Бойко за крадене
20
1
 
32
 
! Отговори
браво преди 7 години
Щом са работоспособниработодателите ще са щастливиТези сега като се разработят за 500 лева заплатаи да видиш икономически растеж
19
2
 
43
 
! Отговори
Pesho преди 7 години
България спешно трябва да наеме адвокати на сирийците, които да обжалват решението в Германия.
18
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гостите на Меркел се оказаха неудобни и доста нахални та чак агресивни и опасни за домакините.
17
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе бой се! Ако са стигнали толкова трудно до желаната точка Германия, те няма да искат толкова лесно да се върнат обратно.
16
0
 
59
 
! Отговори
Георги преди 7 години
След като са получили бежански статут и след това са напуснали България, значи не го искат и не го заслужават. Това би трябвало да го прави нищожен. В Германия тези същите вече не се явяват бежанци, а обикновени закононарушители. Да си ги съдят, екстрадират , затварят, но не ги искаме тук. Все едно някой да ти дойде в къщата и да напусне с думите: ми софрата бедна, леглото твърдо... И после да иска пак да го пуснеш. Ай сиктир.
15
2
 
53
 
! Отговори
Опита на Израел преди 7 години
Какво направи Израел след като в страната им се промъкнаха хиляди незаконно влезнали Суданци. Изловиха ги по улиците и парковетев Вкараха ги в затворен лагер. Непровинените получаваха еднодневни пропуски с дата от 6 сутринта до 6 вечерта. На пропуска пише на кой строеж им е позволено да работят. В 6 вечерта затваряха лагера. Хванат ли суданец по улиците или на строеж без пропуск до 48 часа го екстрадират в Судан. Заплащането им е минимално включва застраховка и данък за разноски по лагера.
14
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като ще ги връщат по-добре да са недъгави и болни, поне знаем, че няма да правят мизерии.
13
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама Меркел нали ги канеше бе защо ни ги връща ми ние не ги искаме да си ги отглежда да и ублагородяват нацията
12
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да им помогнем да обжалват!
11
0
 
42
 
! Отговори
Дървар преди 7 години
Сама съм си виновна..Кой десет години избира да го ноди една тиква?Как да се отнасят към нас?
10
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това се очакваше границата на Европа се премести до Сърбия .. които охраняват границата си без далаверите на полицай ,митничари
9
1
 
36
 
! Отговори
тухла четворка преди 7 години
Само не разбрах кой е Големия лош вълк, който им духна къщите
8
2
 
58
 
! Отговори
Pilot преди 7 години
Затова още на границата два откоса и ако не са тръгнали обратно към Турция на месо. Който иска Германия с Луфтханза !
7
0
 
79
 
! Отговори
маке преди 7 години
амче системата се изяснява ние и гърците ставаме *** европа се изолира по границата на сърбия и македония нищо ново играта е играна още преди 500 години при големите игри първо се жертват пешките
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледал съм тамагочи, ще сЪ спраа, давайте ги!