Пхенян осмя президентските амбиции на Бан Ки Мун

Той бил хамелеон в човешка кожа, който имал тъпа мечта
23 дек 2016 10:37, Елка Василева
9
Пхенян осмя президентските амбиции на Бан Ки Мун
Бан ки Мун. Снимка: архив, Reuters

Северна Корея осмя явните амбиции на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун, който напуска поста в края на годината, да стане президент на Южна Корея, предаде Асошиейтед прес.

Севернокорейският държавен сайт Uriminzokkiri нарича Бан "хамелеон в човешка кожа", който има "тъпа мечта". Той го определя още като опортюнист, "който плава, накъдето духа вятърът, и си променя цвета според обстоятелствата".

Още по темата

Севернокорейският сайт определя президентските амбиции на Бан Ки Мун в Южна Корея като абсурдни заради критиките и срама, които си е навлякъл през 10-те години като генерален секретар на ООН.

Бан не е обявил официално, че ще се кандидатира за президент на Южна Корея, но не го е и отричал, отбелязва Асошиейтед прес. Ако направи това, той вероятно ще бъде издигнат от нова консервативна формация, която се очаква да бъде създадена от отцепници от управляващата партия "Сенури" ("Нов свят").

По-рано този месец южнокорейският парламент отстрани от поста президентката Пак Гън хе, която бе замесена в грандиозен скандал за корупция и търговия с влияние. Решението за импийчмънт трябва да бъде потвърдено окончателно от Конституционния съд.

Бан Ки Мун е бивш министър на външните работи на Южна Корея. През 10-те години, през които той бе генерален секретар на ООН, световната организация наложи редица санкции на Северна Корея заради нейната ядрена и ракетна програма.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Не е вярно,че е като ваш Боко.Той си подаде оставката.Сега е ред на вашто БСП като окензат нещата дали ще си подадат оставката.
7
1
 
21
 
! Отговори
вгр преди 7 години
Този *** - президент?!? То не е смешно а страшно.
6
1
 
23
 
! Отговори
Бай Рашо преди 7 години
Браво на Севернокорейците /благодарение на факта че утях все още "не съществуват" в средствата им за масова информацияназначени местни журналисти с "американско самосъзнание и начин на мислене"както на всякъде по-света/, че най-после казаха истината за този плазмодий - Банки Мун.
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен "И Бан Кя Бок е същия!" :)) ЦЕРЕУшници и пидори ! :))
4
0
 
23
 
! Отговори
ined преди 7 години
Определението "плава, накъдето духа вятърът, и си променя цвета според обстоятелствата" важи за всеки кариерист.
3
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Бан Кя Бок е същия!
2
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
опортюнист, "който плава, накъдето духа вятърът, и си променя цвета според обстоятелствата". БРЕЙ, ЧЕ ВЯРНО ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ПОВЕЧЕТО СЪВРЕМЕННИ ПОЛИТИЦИ
1
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕЙ ТАКИВА КАТО СЕ ВКОПЧАТ ВЪВ ВЛАСТТА, МИСЛЯТ СИ ЧЕ БЕЗ ТЯХ СВЕТЪТ ЩЕ СВЪРШИ.КАТО НАШ БОКО.