Ден на траур в Русия за жертвите на самолетната катастрофа

Над 3 500 души участват в издирването на отломки и тела на загинали
26 дек 2016 09:54, Елка Василева
127
Ден на траур в Русия за жертвите на самолетната катастрофа
Снимка: Reuters

В Русия днес е ден на траур за жертвите на самолетната катастрофа край Сочи, в която загинаха 92 души.

Сред тях бяха над 60 души от военния хор "Александров", военни, журналисти и известна правозащитничка.

Засега няма никакви данни, че може да става дума за терористичен акт. Следствието не разглежда версията за атентат като основна.

Още по темата

Самолетът е излетял от военното летище "Чкаловски", където пътниците и багажът са били внимателно проверени. Планирано е било да се кацне за допълнително зареждане с гориво в Моздок, Северна Осетия, но заради метеорологичните условия това е станало в Адлер, в района на Сочи, тоест предварително не е било известно, че самолетът ще дозареди в Сочи, обясни източник на ТАСС.

След пристигане в Адлер самолетът е бил под охрана. Качвали са се само двама граничари и един митничар, а от самолета е излизал само щурманът, за да проконтролира зареждането. В самолета не е била качвана храна, а дозареждането е било извършено от щатен персонал.

Самолетът изчезна от радарите две минути, след като излетя от Адлер.

Повече от 3500 души, много кораби, хеликоптери и подводни апарати участват в мащабно издирване на останки от самолета и тела на загинали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почти е сигурно вече , че е терористичен акт.Самолетът е презаредил в Анапа, с пълни резервоари е излетял, след минути изчезва от радара без сигнал за помощ и останки са намерени в радиус на 15км. Или е бил атакуван от брега с ПЗРК, или е било поставено взривно устройство на летището и то е било задействано веднага след излитане. В много отношения има сходства със случая в Египет преди месеци.Само *** и *** може да се радва на такава трагедия. Никой не е застрахован.
17
30
 
18
 
! Отговори
wasilew преди 7 години
За убийци на деца , разрушители на болници и всякакви руски пияндурници не трябва да има съчувствие.Господ пък и не само той още ще ги наказва за зверствата в Сирия.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
https://youtu.be/VE2BRieTgr8ттва е запис от камера за набюдение, вие коментирайте какво му се е случило на самолета
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На военен език - колетерални загуби !
14
38
 
30
 
! Отговори
Anq преди 7 години
На този светъл празник Коледа - такава злоба към невинните умрели от катастрафа! Удовлетворението ви от това се вижда там където трябва. Не ви ли е срам, по- точно нямате ли страх от Бога?
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много напомня синайската трагедия, а и реакциите на Кремъл са едно към едно същите...! ..."хуманитарна помощ" от Чечения !!?
12
17
 
22
 
! Отговори
Русофобите=зли псета преди 7 години
Русофобите са зли ***. Това са паднали души на нивото на кръвожадни зверове. Те са единствените, които се радват на чуждото нещастие. Тия Русофоби са или турци или по погрешка родени в България вампири. Бог да упокои душите на загиналите в тази катастрофа.
11
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Половин Рашка страда че на борда не е бил Кобзон
10
6
 
25
 
! Отговори
Бог да даде мир и св преди 7 години
Бог да даде мир и светлина на загиналите Руски братя и сестри в тази трагична катастрофа. Дай Боже на никой да не се случва такова нещастие.
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, руснаците да не са обидили пак Кадиров ?
8
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асад се зарадвал когато разбрал, че Путин не е бил в самолета.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руският самолет да не се е сблъскал с някой чеченски "снегорин" !?
6
31
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО ТОЧНО НА КОЛЕДА ИМ СЕ ЕБ А МАЙКАТА МРЪСН А НА ПУТИНОФИЛСКИТЕ АНТИХРИСТКИ РУСНАЦИ ДА ПУКНАТ ДАНО ПОВЕЧЕТО ПЪЛНОЛЕТНИ РУСНАЦИ СКОРО СЪУЧАСТНИЦИТЕ НА МАСОВИЯ УБИЕЦ НА ХРИСТИЯНИ И КРАДЕЦ НА ЗЕМЯ ПИЧКАРУТЕН!АНТИХРИСТКА РУСИЯ ДОРИ НЕ ПРАЗНУВА КОЛЕДА ПО ЮЛИЯНСКИЯ ОРИГИНАЛЕН КАЛЕНДАР А ГО ПРАВИ ПО ГРЕГОРИАНСКИЯ КОЙТО Е ИЗМЕСТЕН И ТАКА РЕАЛНО НЕ ПРАЗНУВАТ НА ТОЧНИЯ ДЕН КОЛЕДА А НА НАПЪЛНО ИЗМИСЛЕН ДЕН АБСОЛЮТНА АНТИХРИСТКА РУСИЯ НАЧЕЛО С АНТИХРИСТ НОМЕР 1 НА СВЕТА ПУТОПИЧКОГОВНОПЪРДОГНОМОХИТЛЕРУТЕН!
5
2
 
14
 
! Отговори
Жо преди 7 години
До ПажоАЗ НАПИСАХ три причини, които водят до хипотезата за терористичен акт.Към тях ще добавя и един ФАКТ, който потвърждава написаното от мен.Пилотите не са подали никакъв сигнал за бедствие. Обикновено, при технически проблем, пилотите имат поне 30 секунди да изкрещят нещо в радиоефира.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самолетът изчезна от радарите две минути, след като излетя от Адлер- доста странно. Жалко за загиналите!
3
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това е знак свише...... на коледа тръгнали да правят веселба на гробище
2
27
 
16
 
! Отговори
Жо преди 7 години
ТРИ ПРИЧИНИ, за да се предположи, че самолетът е жертва на терористичен акт-Самолетът не е граждански, а военен. На същото министерство, което сипеше бомби по хората в Алепо.В самолета пътуват известни артисти и атентатът ще има широк отзвук по света.Самолетът пътува към руската военна база в Латакия /Сирия/, където ще празнуват "победата" с песни и пляски.Жалко за невинните жертви. Те не са виновни за военните престъпления, осъдени от ООН.
1
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мир на душите на загиналите!