В студа: "Газпром" счупи рекорда си за износ на газ за Европа

Руската компания осигурява около една трета от синьото гориво в ЕС
Обновена: 7 яну 2017 20:00 | 7 яну 2017 19:47, Веселина Йорданова
202
В студа: "Газпром" счупи рекорда си за износ на газ за Европа
Снимка: архив, Ройтерс

Руската компания "Газпром" съобщи днес, че дневните доставки на природен газ за страните извън бившия СССР са достигнали рекордно високи стойности заради студеното време в Европа, предадоха Ройтерс и ТАСС.

На 6 януари Газпром е изпомпал 615,5 милиона кубични метра газ за европейските държави, подобрявайки предишния си рекорд от 5 януари с близо 1 милион кубични метра.

"Достигнахме напълно ново равнище на износа в условия на застудяване, по-ниски обеми на добив в Европа и по-високо търсене на газ на енергийния пазар", заяви ръководителят на компанията Алексей Милер.

"Газпром" осигурява около една трета от синьото гориво в ЕС, а силното нарастване на търсенето на Стария континент напоследък е тласнало доставките по газопровода "Северен поток" до исторически максимум от 165,2 милиона кубични метра през последните няколко дни спрямо 160,75 милиона кубични метра на 1 януари, сочат данни на компанията. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като, велика Русия разпореди, кой да е новия президент на краварите - сега и природата е с нея! Бизнеса цъфти и скоро ще дойде края на либералното царство на меките китки !Свиквайте!
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В бизнеса сантиментите не са предимство, точно обратното. Но доста от форумните "експерти" си мислят, че разбират играта :-).
51
14
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До КюмюрджиевИ още нещо в допълнение... - защо Саудитска Арабия само от един петрол живее царски, а рашата, която притежава петрол, газ, цялата менделеева таблица от природни богатства, диаманти, дървен материал, водни запаси, рибно и животновъдно богатство... - тъне в мизерия...
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До64Ами виж цифрите от бюджета на *** бе умник. 70% от износа е за ЕС. Парите от ЕС формират руския бюджет. Не става само с пропаганда, трябва и акъл.
49
6
 
7
 
! Отговори
Кюмюрджиев преди 7 години
Абе как така руснаците изнасят толкова много суровини, пък стандарта им на живот е горе долу като нашия?
48
4
 
16
 
! Отговори
До64 преди 7 години
,,***" щяла да умре, без европейските хартийки!? Абе ти биваш ли ? Страна, която притежава една трета от световните ресурси, щяла да се гътне, ако баба ти Меркелица решала. Ами, ако беше възможно, нали гейтаците до сега 5 пъти да са го направили.Съвет, заеми ембрионална поза, *** си палеца и си мисли,, защо ли съм толкова *** !?"
47
14
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Намеренията на Борисов за диверсификация... - се тълкува от рубладжийчетата, като диверсия срещу Русия... - каква низост, какво падение...
46
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългаринРусия е заявила с 278 милиона кубика повече транзит през Украйна. А тя от една година не купува газ от Москва. И не се пиши българин. Русифилите нямате нищо общо с нас българите. Българските интереси са различни от руските!
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По данни на Евростат за 2014, последните, сега при по ниски цени веротно е по-висок, процента е бил 38% за газа, 30% за нефта, 29% за въглища и т.н. Така, че откъде си ги изсмукахте тия 26% е загадка.
44
16
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Каква гавра, какво унижение за магучая... - принудена е да продава евтин петрол, евтина газ и евтини суровини на своите палачи, наложили и строги санкции... - а таварисшч Путин продължава да прави поклони до земята на новия президент на планетата... - голем срам...
43
9
 
2
 
! Отговори
Кюмюрджиев преди 7 години
АБе как така швейцарците и холандците не изнасят газ пък имат в пъти по висок стандарт от рушнаците?
42
7
 
2
 
! Отговори
!? преди 7 години
600млн дневно дори да е 10?/куб.м са мнооооого пари , а после нямат пари даже за да си разработят суровините.
41
1
 
14
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
СПОРЕД ШИФТОВИТЕ БРАТЯ,СЕВЕРЕН ПОТОК МОЖЕ,НО ЮЖЕН НЕ МОЖЕ,НИЕ НЕ СМЕ КАТО ГЕРМАНЦИТЕ,НИЕ СМЕ ДРУГО ТЕСТО ХОРА.НИЕ СМЕ БИЛИ 500 ГОД.ПОД РОБСТВО И НЕ ТРЯБВА ДА ДИШАМЕ СВОБОДНО,ПОСТОЯННО ХУМОТА ТРЯБВА ДА Е НА ШИЯТА НИ,ЗАТОВА НИКОЙ НЕ МЪРКА,СТОИ СИ В ДОМА И НЯМА ГЛАС НАРОДЕН.ЩЕ НИ ВЗЕМАТ И ЖИЛИЩАТА ПОД КРАКАТА НИ ПОСТЕПЕННО,НЕ ЗАСЛУЖАВАМЕ СОБСТВЕНОСТ,ТРЯБВА ДА СМЕ РОБИ НА КАПИТАЛА,ТОВА Е .
40
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Има търсене, има предлагане. Губещите са само Украйна.
39
6
 
4
 
! Отговори
Кастраджиев преди 7 години
До 50Хе-хе , ако беше така Путин щеше да го направи , а той дори даже не намеква за такъв вариант защото знае че ЕС ще изпита временни затруднения и ще намери начин да се справи, не мисли че европейците пасат трева и нямат план Б.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Василев стига си писал глупости, България е с една от най-ниските цени на газ в ИЮ, както за домакинствата, така и за индустрията. Четете Евростат и не лъжете. Не съм фен нито на Гаргамел, още по малко на Буда. Не, че е лошо да са по-ниски, но едва ли е възможно.Процеса по импорто-заместване в Русия вече е държавна политика. Ама вие като внасяте и чесъна мислете, щото Русия има поне нефт и газ.А шие имате само гол г.. !
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И това в условията на "диверсификация" :) Значи по-нататъшното развитие на диверсификацията ще осначава още по-голям износ за Газпром. Хахахааааа...
36
2
 
10
 
! Отговори
До48 преди 7 години
Откъде бе тр0лче Европа, ще мине без руска газ, или мислиш, че я купуват само по милост, а имаш ли представа, на колко още неща Русия е най-големия износител в света ? Да газта е много важна за нейната икономика, но може да мине и без износ за Европа, докато ,,Старата Баба", умира права, без енергоносителите и суровините на Раша.
35
5
 
6
 
! Отговори
Сергей Лавров преди 7 години
До Джим КериНали ще изпукаме от глад. Ще ядем Искандери и Армати и ще пием нефт и газ. Беь европейския пазар ще загинем.
34
3
 
4
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Между другото въпреки изказванията ми срещу Русия които се крепят само на факти, аз не съм против тях, даже от известно време зареждам на бензиностанциите на Газпром и съм много доволен от качеството на горивото, само да не го прецакат след като решат че са набрали достатъчно клиенти