Льо Пен признава Крим за част от Русия, ако стане президент

Тя е за нормализиране на отношенията на Париж с Москва
17 яну 2017 10:37, Елка Василева
289
Льо Пен признава Крим за част от Русия, ако стане президент
Марин льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Председателката на "Националния фронт" Марин льо Пен, кандидатка за президент на Франция, обеща в интервю за "Известия" официално да признае Крим за част от Русия, ако спечели тазгодишните президентски избори, предаде ТАСС.

"Да, след референдума, показал, че народът е съгласен да се присъедини към Русия, аз също признавам Крим за част от Руската федерация", казва Льо Пен.

По думите й включването на Крим в Украйна е било "само административен въпрос от съветско време, полуостровът никога не е бил украински".

Тя изразява съжаление, че референдумът от март 2014 г. не е признат от международната общност и от ООН.

Кандидат-президентката заявява, че планира да подобри отношенията между Франция и Русия. "Смятам да предоставя на Франция независимост от САЩ и НАТО и ще възстановя нормалните отношения между Франция и Русия, по-специално чрез вдигане на несправедливите и неефективни санкции", казва тя.

Льо Пен изтъква, че иска да върне на Франция нейния "глас и място в света". Според нея френските власти десетилетия наред са следвали идеите на европеизма, загърбвайки собствените си интереси.

По-рано тя заяви пред телевизия Бе Еф Ем, че "не смята за нелегитимно" присъединяването на Крим към Русия и не вижда основания да поставя под съмнение референдума от 2014 г. "Сегашните власти на Франция не признаха връщането на Крим в състава на Русия", припомня ТАСС.

Последните анкети определят Льо Пен като един от фаворитите в президентската надпревара, която най-малкото ще стигне до втори тур. Изборите във Франция ще са в два тура - на 23 април и на 7 май.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Впрочем като стана дума за Крим, който вече така и така руски, бе какво стана с Украйна, стана ли вече член на ЕС, или поне асоцииран член както Турция която е асоцииран член на ЕС от 1963г ?
68
5
 
5
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Крим е толкова украински, колкото македония не е българска
67
1
 
2
 
! Отговори
. преди 7 години
Пред tradingeconomics сложете ***, а след него
66
4
 
7
 
! Отговори
ГЛУПАКА преди 7 години
Как няма да го признае? А ако тати *** спре издръжката? Те тия крайно десните в Европа са едни *** с крайно левите и се издържат от един офис в Кремъл. Нещастници! Да продадеш душата си на дявола за жълтички!!!!
65
3
 
3
 
! Отговори
. преди 7 години
tradingeconomics/russia/gdpХайде сега, всеки да види "ръста" на рушката ....."икономика" :)))
64
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КочаФалита на Русия е много вероятен. Те ще го крият естествено и ще ядат големи приказки, както винаги, но Русия не върви към развитие.
63
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОПЕЙСКА И АМЕРИКАНСКА. ВЪПРОСЪТ Е ЗАТВОРЕН.
62
5
 
5
 
! Отговори
Коча преди 7 години
Нито Русия ще фалира нито САЩ ще фалира,фалита е само във главичките на разни безумци,аборигени които си нямат представа от гео политика и икономика.Живеете във свят където заемите не се връщат,дали САЩ имат 19 трилиона или 119 трилиона все тая,на кой му пука ?Русия е със 500 милиарда заеми ,на кого ги дължи ? Ами дължи ги на елита разположен в САЩ,тоест какво е Русия ? Ами Русия е протекторат от вторият свят на англосаксонците,инструмент за гео промени и нищо повече
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"1 ДОЛАР -59РУБЛИ. ПО ПАЗАРЕН КУРС.ПО ПАРИТЕТ НА ПОКУПАТЕЛНА СПОСОБНОСТ НА РУСКИЯТ ПАЗАР : 1 ДОЛАР -28 РУБЛИ КЪМ ДНЕШНА ДАТА"Ами според руските финансисти така трябвало да бъде, но дори Руската централна банка не дава такива стойности на рублата
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои други държави също напуснаха - Украйна, Грузия, сега Беларус иска да напуска.
59
4
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
РАЗБИРАМ ОПОРНИТЕ ТОЧКИ НА КОМУНИСТИТЕ, НО ЕС РАСТЕ, РУСИЯ НАМАЛЯВА. ТАКИВА СА ФАКТИТЕ. КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ. ЕДИНСТВЕНО КОМУНИСТИТЕ ***.
58
3
 
1
 
! Отговори
0 преди 7 години
До .МУАХАХА БИЛА НА ПОЛОВИНАТА Я ПАК КАЖИ КАК Е НА ПОЛОВИНАТА, ЩОТО СВЕТ.БАНКА И МВФ НЕ ПИШАТ ТАКИВА НЕЩА.ПО ДАННИ НА СБ И МВФ РУСКАТА ИКОНОМИКА -БВП КЪМ 31.12.2015Г. Е 2,125 ТЛРН.ДОЛАРА ПО НОМИНАЛ И 3,737 ТРЛН.ДОЛАРА ПО ППС.ЗА 2016Г. ИМА РАСЖЕ ОТ0,5- 0,8 % ТАКА ЧЕ ОСТАВА СЪЩАТА
57
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСлед Брекзит русия изтича в канала
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До дЖОН кеРРИРусия държи 90 милиарда долара? Па много беее хахахахахахааа
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МУАХАХАИ ДВАТА.
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До дЖОН кеРРИбрей, руската лъжа край няма
53
4
 
1
 
! Отговори
МУАХАХА преди 7 години
До АнонименКОЙ РЕЗЕРВЕН ФОНД ? ИМА ДВА ПРАВИТЕЛСТВЕНИ С НАЛИЧНИ АВОАРИ И ОБЩО ЗА 250 МЛРД.ДОЛАРА.ИМА ВАЛУТНО ЗЛАТЕН РЕЗЕРВ КОЙТО КЪМ ДНЕШНА ДАТА Е 752 МЛРД.ДОЛАРА.ВИКАШ ОСТАНАЛИ НА НУЛА- МУАХАХАХА.
52
5
 
4
 
! Отговори
дЖОН кеРРИ преди 7 години
Русия за 2016 г. е направила износ на храни за 25 млр. долара. Има добив на пшеница 116 млн. Самите руски фермери не искат да се махат санкциите. 100% се задоволява с пилешко, 80% СВИНСКО. Увеличила е златните си запаси 1750 т. Държи ДЦК на САЩ за 90млр. долара
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Льо Пен`ka с чужда пита помен прави !
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 44РУБЛАТА ИМА РАСТЕЖ САМО КАТО ОБЕМ ХАРТИЯ