Тръмп в очите на Сорос: Диктаторът, който ще се провали

Финансистът предрече търговска война с ефекти по цял свят
20 яну 2017 10:52,
159
Тръмп в очите на Сорос: Диктаторът, който ще се провали
Снимка: Reuters, архив

Милиардерът Джордж Сорос заяви, че новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп е "кандидат-диктатор", който ще се провали. Той добави, че Тръмп се "готви за търговска война, която ще има огромни ефекти върху Европа и други части на света", предаде Франс прес, цитиран от "Фокус".

"Самият кандидат-диктатор не очакваше да спечели изборите – той бе изненадан", заяви роденият в Унгария финансист.

"Лично аз съм убеден, че Тръмп ще се провали, защото идеите му, това, което го води си противоречат", добави той.

Сорос предрече загубата на "позитивното влияние на САЩ по света в полза на отвореното общество", което ще "има огромен ефект върху Европа и други части на света". Сорос, който подкрепяше Хилари Клинтън по време на изборите в САЩ, е загубил близо един милиард долара поради изненадващата победа на Тръмп.

Милиардерът заяви още, че около политическите намерения на новия американски президент Доналд Тръмп витае несигурност, която ще се отрази негативно на финансовите пазари.

"В момента несигурността е на най-високата си точка, а несигурността по същество е враг на всяка дългосрочна инвестиция, затова не смятам, че пазарите ще се справят особено добре", каза Сорос пред "Блумбърг нюз" в Давос, където се провежда ежегодният световен икономически форум.

"Той (Тръмп) е за друг вид управление, който противоречи на отвореното общество", каза 86-годишният финансист. "Тази форма на управление е по-правилно да наричаме диктатура, а също и мафиотска държава".

В отговор на въпрос каква позиция трябва да възприеме бизнесът по отношение на Тръмп Сорос препоръча "да се стои колкото се може по-далеч от него (от Тръмп)".

Милиардерът изрази предположение, че действията на новия американски президент по косвен начин ще донесат ползи за Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: СоросТръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
13
 
11
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 7 години
Спокойно, няма да има промени, както си мислят много хора. Един Тръмп не може да промени американската политика и икономика. Има много обективни фактори, които влияят и много субективни (хора на ключови позиции) фактори, които няма да позволят драстични промени. Приказките по телевизията са едно, това което се случва - друго. Путин ще продължи да изпитва санкции и изолация от САЩ и Европа, както и Русия да обеднява. Сорос си е бизнесмен и нищо повече, така и ще си остане. Много митове ще паднат.
53
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рептил работещ против нациите, финансира миграцията на азиатците и африканцитеза да размие християнска Европа . Този гущер е за смесването на расите, за пропагандата на хомосексуализма, ЗА всичко извратено и против всичко нормално . Изчадие адово
52
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самата му физономия на Сорос е на ЗМИЯ. Погледнете ехидната лукава усмивка....в филм за дявола този ще е на върха сред избраните.Да ,където Сорос има влияние не расте трева...
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен до 53 преди 7 години
Такива като теб бе колега такива като теб с промити мозъци които подкрепят държава която се меси навсякъде.И най вече в България.
50
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иска му се на тоя дърт спекулант и демагог. По-добре влагай пари за карамфили, че скоро ще ти трябват.
49
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива като Сорос са само поредното потвърждение за това, хората по света широк с основание мразят една малка национално-религиозна общност, която си е въобразила, че светът е нейн дом и могат да си правят навсякъде каквото поискат!
48
1
 
37
 
! Отговори
????? преди 7 години
Този ще обиколи всички кръгове на ада и душата му пак няма да намери покой.Сорос ще остане в историята като най мразеният човек в света.След смърта на това изчадие в много страни ще има празници .
47
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НаблюдаващИзперкаха янките, този прагматичен, скърпен от стотици парчета народец, съвсем се сбърка. Грандиозна истерия, ненормално мислене. Защото вижда, че печените ребра и френчфрая му се изплъзват - светът се надигна срещу тяхната експлоатация - разчекнали се над цял сват да го завладеят и изцоцат. И нагло се хвалят, че живеят по-добре от другите народи, командвани от предатели компрадори срещу жалка парса, която соросканибалите им подхвърлят. А сега - цъ... и неистов вой.
46
24
 
7
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Днес да не е почивен ден в централата???Статия за Сорос и само 65 коментара. И нито една заплаха за саморазправа!!!Така надник не се прави, другари!
45
0
 
33
 
! Отговори
дон преди 7 години
тоз ли мисли още да командва светато не бе ромска декадасега за имигрантите се бори дори в България се отнемат 350 милиона кото да за образование и наука и се дават на имигрантите по негово ражданекоя този болен диктарор който вече не може да ръковиди своите постъпкивсички страдаме заради негое след неговата кончина ще го обявят за финансов маниполаторлека му пръст
44
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сорос...Бе Путин тебе ли търсеше жив или мъртав.Скоро ще Гризнеш дръвчето
43
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей не го харесва Сорос, тоя Тръмп. Общо взето еврейските изчадия не го харесват много. Бърка им работата.
42
1
 
31
 
! Отговори
погр ебален агент преди 7 години
Шорош е един финансов фашист!
41
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този като тръгне да умира Сатаната лично ще дойде да го прибере и ще му се поклони дълбоко за туй щото злините които е извършил и сам Лукавия ме би могъл да измисли!
40
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам защо.И двамата са милярдери но Трънп ми е симпатичен а Сорос ми прелича на Изчадие
39
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
призрак от ада, където трябваше да е, ако не си купуваше сърца на донори...кой знае колко свестни хора са умрели, за да живее това нещо на снимката...
38
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Големия кукловод на снимката и бог и крепител на всички неправителствени организации на този свят. Чиляк с влияние и власт.
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЛИСА СИМПСЪН 2000Г.САЩ няма да се разпадне, ако един или два щата, които отдавна искаха самостоятелност, но предишните злокачествени диктатори - президенти, с лъжи, заплахи, скрит терор, унищожаване на символи ги задържаха. Всеки народ, държава, има право на самоопределение. Това е международен принцип, задължителен за политиката. Който го отрича или подминава е дълбок реакционер, тиран и нагъл лъжец. РЕФЕРЕНДУМЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЧИТА, СЕГА ПОДЛИЧКО ГО НЕГЛИЖИРАТ.
36
44
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Времето ще покаже, че господин Сорос е абсолютно прав. Лошо за Америка, но те са си виновни. Както и британците, където нещата също никак не са розови.
35
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Маи Сорос ще загуби защото от Милярдер може да стане милионер а и Свети Петър може да го прибере горе заради злените който е пречинил на човечеството.Далаверите му умират