Скопие с критики към Росен Плевнелиев заради македонизма

Вицепремиерът Попоски зове експрезидента да се учи от Желев
Обновена: 22 яну 2017 22:45 | 22 яну 2017 20:31,
111
Скопие с критики към Росен Плевнелиев заради македонизма
Снимка: архив Reuters

Македония отвърна с критики на призива на вече бившия президент Росен Плевнелиев Скопие да се откаже от македонизма.

Македонският вицепремиер и министър на външните работи Никола Попоски чрез социалните мрежи отговори на коментар от страна на досегашния български държавен глава. Това съобщи Macedonian Information Agency, цитирана от "Фокус".

"Македония остава благодарна на България! Преди около 25 години първото международно признаване на независима Македония дойде от София. Оттогава имахме дълъг списък с приятели в България", пише Попоски.

Той припомня ролята на президента Желю Желев и признава неговата демократична визия и уважение към волята на македонците за независимост.

"Той ни оказа огромна подкрепа в това, което беше много труден момент за нас. Той беше велик човек, който заслужава нашето пълно уважение. Това бяха различни времена, с различни хора. Би било хубаво, ако господин Плевнелиев, който заемаше същия пост като Желев, също да имаше неговата визия и същото ниво на уважение спрямо волята на хората в съседна страна", написа още Попоски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
13
 
! Отговори
А преди 7 години
Това правят сърбите. Те са малко племе и ни завиждат. Русия ги подкрепя в случая. Ние обичаме Русия. Но никой няма интерес от голяма българска държава на Балканите. Българите имат държава от преди 14 000 и повече години. Когато сме имали велики градове, държави и столици, Рим и Париж още не са съществували. А западняците са живели по дърветата. Нашият слънчев ген го няма никой друг народ. Пазете българщината и се гордейте, българи от Македония. Не им обръщайте внимание на глупостите, които говор
61
2
 
8
 
! Отговори
А преди 7 години
Никога не забравяйте, че сме един народ!!! Баба ми и дядо ми говореха западното падното ни наречие - екането и до днес се говори в Македония.Те са от Костенец. В 1939 година за официален български беше прието източното българско наречие - якането. Западното ни наречие - екането и до днес се говори в Македония. Ако беше прието западното ни наречие за официален език з 1939, днес изобщо нямаше да има "македонски" език. Българите са велик и древен народ. Разделят ни, за да ни владеят. Това правят съ
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Македонците говорят на български, па дори и французи да се самоопределят.
59
0
 
6
 
! Отговори
А преди 7 години
Горкият български народ, останал оттатък границата. 15 000 българи, дошли до българската граница не са пуснати тогава в България. Много са се издавили, пресичали Вардар. Ходили са пеша нагоре към Дунава и обратно и са измирали по пътя. Политиката е била да стоят там, да пазят българщината. Окобено много страдат останалите в западните български покрайнини. Имам съученици и състуденти, цели семейства, едва добрали се навремето до България. Това е политиката на "великите сили", не им се връзвайте.
58
0
 
8
 
! Отговори
А преди 7 години
До АнонименИмам две лели и един от чичовците ми са българи от Македония, избягали в България да се спасяват от турците. Живеят в София. И една вуйна, от българско семейство избягало пък от Солун, от гърците и живеят в Несебър. Които са останали в Македония много са страдали и страдат от сърбоманията. Сърбите са строили и пещи, в които са изгаряли наричащите себе си българи. А много младежи българи са избивали и хвърляли по границата, уж убити при опит за бягство. Горкият български народ, остана
57
13
 
2
 
! Отговори
САШО АНТОВСКИ преди 7 години
Горд народ е нашият македонски народ. Македонската история еправилната - българите са смесица от тюркски народи - татари,които живеят от над хиляда години на Балканите иСредноазиатски тюркски племена, които са дошли този пъткато мюсюлмани османци.
56
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Макетата да не се плашат, Плевнев си тръгна вече.
55
0
 
1
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Тия па безродно фашисти там изобщо нямат право да се обаждат.Ако искат да имат думата по български въпроси - да си върнат земята на България.
54
0
 
7
 
! Отговори
Петър Папазов преди 7 години
Македонизъм и Сърбомания е все едно.
53
10
 
12
 
! Отговори
Съюз преди 7 години
Бесепарите се съюзили с македонистите от Скопие против Президента Плевнелиев. Знаех , че бесепарите са предатели , но това преля чашата.
52
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В историята на българите има стотици пъти, когато български племена се обособяват в отделни държави. И всеки път се опитват да забравят, че са българи. Светът би останал шокиран, ако разбере, че в началото на цивилизацията цялата бяла раса е считала себе си за българи!
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Желев сам отчете,че някои негови виждания са бии погрешни,докато беше жив.А и "Скопие 2014"-чийто скулптори бяха произведени в Белград,и който е симвал на "македонизма" и антибългаризма,бе изградено много сед смъртта на Жельо Желев.
50
0
 
25
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
До Анонимен 50Никога не съм харесвал Желю,но заради истината трябва да напомня,че той призна държавата Македония,но не и македонска нация.
49
1
 
2
 
! Отговори
Проба преди 7 години
Желю Желев
48
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До турчина Как си представяш Турция да ни ,,присъедини,, пред погледа на Европа и особено на Русия,точно заради такива мераци на Ердоган,Турция ще бъде разпокъсана от кюрди и съседи.Каквото пожелаваш на другите ,това ще се случи с теб.
47
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до турчинаПич, хората тръгнаха Марс на колонизират ти още ми къцаш с разбирания от 18 век.Хич не ми е, готино като гледам какво става в Турция. За мен е по-добре нашите бездарници отколкото вашия фанатик.Хайде със здраве
46
2
 
9
 
! Отговори
Фреш преди 7 години
До Анонимен "50" Желев не е признавал нито език нито нация, а само държавата, като самостоятелна от Сърбия , тогава все още бе Югославия. За да не стане нахлуване на войски и там. Там командва Путин, държи ги като коз против нас, както Американците държат Украйна против Русия. Тъпо, но такъв е света.
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До турчина От селото до градо, у на турчину ...
44
18
 
4
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Трябва да ви присъединим, вие сте от нашите, вие сте тюрки славяноезични, християни, Турция няма да допусне да останете подвластни на европейските ***, не че и вие сте много,,намаляхте напоследък,
43
16
 
2
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Нашата цел е да приемем всички в империята, ирак, сирия и балканите, иран е наполовина турска....европа пък има милиони,