Путин поздрави Тръмп за новия му пост, говориха над час

Телефонният разговор – първа стъпка към добри отношения
Обновена: 29 яну 2017 07:59 | 29 яну 2017 07:55,
81
Путин поздрави Тръмп за новия му пост, говориха над час
Снимка: Reuters

Владимир Путин поздрави американския си колега Доналд Тръмп за официалното му встъпване в длъжност и му пожела успех в работата, съобщи Кремъл, цитиран от ТАСС, след телефонния разговор между двамата президенти.

Путин и Тръмп изразиха готовност за активна обща работа за развитие на сътрудничеството между Русия и САЩ на конструктивна, равноправна и взаимноизгодна основа. Двамата са изтъкнали колко важно е възстановяването на взаимноизгодните търговско-икономически връзки, посочи руското президентство.

Още по темата

Двамата лидери са обсъдили актуални международни проблеми, включително борбата с тероризма, положението в Близкия изток, палестинско-израелския конфликт, стратегическата стабилност, ситуацията около иранската ядрена програма и положението на Корейския полуостров. Засегнати били аспекти от кризата в Украйна. Путин и Тръмп са се договорили за установяване на партньорско сътрудничество по тези и други въпроси, отбеляза Кремъл.

Приоритетна задача според двамата е да се обединят усилията в борбата с главната заплаха - международния тероризъм. Президентите са изразили воля за реално координиране на руските и американските действия за разгром на групировката "Ислямска държава" и другите терористични групировки в Сирия, отбеляза Кремъл.

Двамата лидери се договориха да поддържат редовни лични контакти, допълни пресслужбата на президентството, цитирана от ТАСС.

В изявление на Белия дом телефонният разговор между Тръмп и Путин се определя като позитивен и като първа значителна стъпка към подобряване на отношенията, предаде Франс прес.

"Този полижителен телефонен разговор е първа значителна стъпка за подобряване на отношенията между САЩ и Русия, които имаха нужда от възстановяване", се казва в изявлението.

В него се допълва, че двамата лидери са говорили за това как биха могли да работят заедно за постигане на мир в Сирия и за борба срещу ИД, допълва Ройтерс.

Разговорът е продължил един час.

Отношенията между САЩ и Русия се влошиха след анексията на Крим от Москва и руската намеса в Сирия, както и след обвиненията за пряка намеса на Кремъл в американските избори, припомня Франс прес. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
14
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Ако Тръмп отмени санкциите, значи е враг на Русия... - нали Путин твърди, че санкциите помагат на Русия да бъде силна...
18
7
 
8
 
! Отговори
Минко 47г. ерген преди 7 години
От пресслужбата на Белия дом "неволно" са пропуснали да споменат че Тръмп с дълбока признателност е благодарил на Путин за помощта и съдействието при избирането му за президент на САЩ.
17
10
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
никакво доверие на трьмп заобиколил се е пенсионирани военни убиицисветьт тепьрва ще гори 3 своина е на прага хора бдете
16
35
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Старата лисица Тръмп се гаври с жужето... - това, че му дава някакви илюзорни надежди - нищо не означава... - просто му гледа му сеира и го изчаква да види колко ниско може да падне, колко дълбок поклон е в състояние да направи... - а като гледам - челото му вече почти удря в земята...
15
19
 
3
 
! Отговори
Доналд преди 7 години
Нека поклон ми направи... - па ще видим по-подир...
14
1
 
15
 
! Отговори
гражданин преди 7 години
Че няма кадърни репортери, редактори, журналисти е така, но тази жена, която е написала информацията противоречи сама на себе си и това не се ли вижда от шефовете й. Заглавието на тази жена, че са говорили над час, а накрая казва, че са говорили час, а истината, която всички чуждестранни медии, в т.ч. и руските казват, че разговора е бил дори по-малко от 45 минути. Не знам какво иска да подскаже като преувеличава времето на разговорите? Освен това едно е информацията за медиите, а съвсем друго е какво са си казали по засегнатите теми.
13
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А НАШИО ШОФИОР СЕДИ БЕЗ ВНИМАНИЕ
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименруснаците говорят английски
11
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Големите влизат в сделка. Припомняйте си знанията по руски.
10
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разговор богат-беден
9
32
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАТО Е 17 ПЪТИ ПО-СИЛНО ОТ РУСИЯ.
8
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин предложил на Тръмп да се разберат и всеки да си работи в своята сфера на влияние. Тръмп попитал: А как ще разделим сферите на влияние?Путин отговорил: Предлагам просто решение - кой където има влияние там ще си работи.Тръмп отговорил: Значи там където върви съответната национална валута ще бъде сферата на влияние на съответната държава - отлично предложение, приемам го.
7
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПитали радио Ереван:- Кога ще се срещне Радев с Президент Тръмп? - Най-рано след 5 години.
6
25
 
10
 
! Отговори
бг преди 7 години
Путин трябва да използва сговорчивоста на Тръмп и да даде отбой от националистическата си политика.
5
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странджа, отличен 6 по география ти пиша. Седни си!
4
38
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Подобряване на отношенията: Всеки си запазва териториите, но САЩ има далеч по-голяма територия.
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТРЪМП ВЪВЕДЕ ЗАБРАНА ЗА ЛОБИРАНЕ ЗА ИНТЕРЕСИ НА ЧУЖДИ ПРАВИТЕЛСТВА И 5 ГОДИШНА ЗАБРАНА ЧИНОВНИЦИТЕ ДА ЛОБИРАТ ИЗОБЩО.
2
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай Дончо, който путлерастите сега превъзнасят утреще им стане по-омразен и от Плевнелиев. Но те вече да свикнали бързо да обръщат палачинката, няма да им е за пръв път.
1
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шашкън Петко звъннал на кара Кольо