Департаментът на САЩ отмени визовата забрана

Засегнатите от мярката, които имат валидна виза, могат да пътуват
Обновена: 4 фев 2017 18:38 | 4 фев 2017 18:30, Веселина Йорданова
190
Департаментът на САЩ отмени визовата забрана
Протестът в Париж. Снимка: БТА

Държавният департамент на САЩ съобщи, че отменя временната визова забрана и разрешава на всички пътници с валидни визи да влизат в страната, предадоха световните агенции.

Департаментът уточни, че е взел това решение, след като е бил информиран от министерството на правосъдието за съдебното решение от петък, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Засега хората, засегнати от ограничителната мярка, и притежаващи валидна виза могат да пътуват до САЩ, посочи държавният департамент.

Визите на около 60 000 чужденци от въпросните седем държави (Иран, Ирак, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен) бяха временно анулирани след изпълнителната заповед на Тръмп.

"Отменихме временното анулиране на визите", заяви представител на държавния департамент, цитиран от Ройтерс. "Тези лица с визи, които не са физически отменени, сега могат да пътуват, ако иначе визата е валидна", добави представителят.

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува решението на федерален съдия от Сиатъл, с което временно се преустановява действието на указа му за забрана на имиграцията на граждани от седем мюсюлмански държави, предадоха Франс прес и ДПА.

"Мнението на този така наречен съдия, което в общи линии лишава страната ни от правоохраняване, е смехотворно и ще бъде касирано!", предупреди президентът в Туитър тази сутрин. Робарт е номиниран за съдия от президента републиканец Джордж У. Буш.

"Когато една страна вече не е в състояние да каже кой може и кой не може да влиза и да излиза, особено от съображения за безопасност и сигурност - големи проблеми!", гласи друг туит на Тръмп.

Междувременно хиляда души излязоха днес на протестно шествие в Париж срещу антиимигрантския указ на американския президент Доналд Тръмп, съобщи Франс прес.

"Ние сме тук, за да кажем, че не приемаме омразата", заяви 20-годишният американец Майкъл Джейкъбс, съорганизатор на протеста, който събра мнозина от сънародниците му, както и французи и чужденци от различни националности.

"Тръмп трябва да си ходи!", "Чужденците са добре дошли !" "Народът единен, никога разединен !" бяха лозунгите, скандирани на английски, които най-много бяха подхващани от участниците, отбелязва агенцията.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: САЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
6
 
! Отговори
до 104 преди 7 години
Утре като се събудиш, пусни си Си Ен Ен, и гледай - пак ще е руски...Тя Екатерина Велика не е направила на Хрушчов подарък и Путин им го припомни
59
0
 
1
 
! Отговори
до 94 преди 7 години
Щом Тръмп изгони министъра на правосъдието, значи си хабиш думите напразно!
58
5
 
3
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
чакайте америка да фалира! ХА ха От 70 години се фалира. Руската пропаганда - най добрата пропаганда! По добре пийте одеколона защото Сорос и големите тайкуни движат света и всичкия напредък е благодарение на инвестицийте и технологийте който правят. Лилипутин остана в миналия век. Рашка сама ще се разпадне от мизерията
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
EI POHVALIH VI CHE SOROS VI E IZBRAL OT NAI BALGARSKITE REGIONI MADAN SELATA SELATA OKOLO VELINGRAD BATAK ASENOVGRAD DJEBEL I PAK NE STE DOVOLNI I TRIETE KOMENTARIA
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно затова. Само руснаци могат да се къпят в нашето море, че и да си плащат за това. Одобрявам!
55
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко е една голяма игра! Перчема е кукла на конци! За пари и баба си ще продаде!
54
3
 
2
 
! Отговори
до 96 преди 7 години
Чакай бе до оня ден пеехте, че САЩ са Соросиди сега искате да си затворят портите, кой забърка Пустинна буря и кризата с бежанците и световната криза ? Нали изнасяха демокрация сега се правят на ощипани моми и ще те оставят с една камара бежанци в ръцете.
53
7
 
2
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
ще видите накрая с камъни ще го изгонят този клоун от белия дом. Всичко е просто шоу. Истинските инвестиции се създават такива като Сорос. Това движи прогреса и благоденствието. Докато някой пият одеколон и се кланят на ЛилипутинДа живее САЩ и Клоуна с пръти ще го изгонят скоро!
52
2
 
3
 
! Отговори
до Той преди 7 години
Крим е руски и така ще бъде докато Русия има ядрени глави,а САЩ не са ***, и докато им отърва ще дъвчат Кримската дъвка. Като ни им отърва и ще я изплюят. В случая има само едни *** и те са с жълто син флаг....
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отсега ти казвам, интервюто е на английски, поне за работа.Българинът масово не знае читав английски.Какво ще работи там без английски?Защо просто не опиташ да изкараш едно интервю и да разбереш сам?
50
1
 
2
 
! Отговори
демократическо парти преди 7 години
2-3 милиарда души не могат да влязат в САЩ и да спечелят някой долар заради визи.
49
2
 
4
 
! Отговори
Тя до Той преди 7 години
Благодаря, че ме информира за "страшната глупост". Ако не беше ти да ме просветлиш с констатацията си, щех да си тъна в заблуждение...А сега сериозно, извади си всички НПО-та в Европа финансирани от "инвеститора" Сорос като "отвореното общество", БХК и прочее. Виж кои "ключови фигури" са навързани към тях и ако свържеш схемата коректно, може и да ти светне лампичката....
48
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те имат визи за нас, ние имаме визи за руснаци... всеки гледа да се чисти от ***.
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не за първи път в човешката история тълпата се е радвала на безумни решения и политика.Америка си беше свободна държава преди да дойдат терористите.Преди 9.11 дори не са правели проверки на вътрешните полети.Ходели са с торбите раниците и чантите-кой какво носи малко хора са се интересували.Колкото повече подозрителни пришълци им идват толкова повече ще се ограничава свободата,демокрацията ,свободното придвижване на бежанци,мигранти и тн.Как без граници и контрол ще ограничават терористите?
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп няма да се остави на някакви льохмани да му ревизират решенията. Ще ги смачка като ***! Барабар с ц.иганина сорос.NE OBIJDAITE HAZARCHETO SOROS I MERKEL ZABRAVIHTE I TIA E HAZI I ROTSHILCHETO V UK TOI E TAI TOLERANTEN KAM AFRIKANZI I AZIATZI S CHUJDA PITA POMEN PRAVI ISKA PO 1-2 MILIONA KUMURA DA VKARVA V EVROPA I EVROPEZITE DA GI HRANIAT
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тук само жени се виждат, интересно.
44
0
 
7
 
! Отговори
до 82 преди 7 години
Ти сигурно си се обзавел с любовник новоевропеец, че така да ги хвалиш! Внимавай да не ти резне кратуната, ако много го възбудиш!
43
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ушанке, ушанке... Софийският тролски отряд не е е променил много. Копи-пейст, после някой ви зададе два-три въпроса по същество и веднага оплитате конците.
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Невероятен отпор от медиите. Толкова силно лобираха за Клинтън, сега и това "отразяване" на управлението на Тръмп...Обаче Тръмп е бизнесмен, не е някоя административна мишка. С такава врътка ще им изкочи, че свят ще им се завие.
41
9
 
3
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
какво за ви направили ново-европейците? Дошли са от далеч с древна култура. Докато хан Аспарух ни е събирал от горите и блатата те са имали развита култура. Днес ако не направим нещо след 30 години ще има само старци. Кой ще движи икономиката? Новите европейци носят плодовитост и надежда