Тръмп – топ заплаха за мира, лош президент ще е!

Британците не са обнадеждени от американския избор за държавен глава
5 фев 2017 09:50,
41
Тръмп – топ заплаха за мира, лош президент ще е!
Снимка: Reuters, архив

Почти две трети от жителите на Великобритания смятат, че новият президент на САЩ Доналд Тръмп е заплаха за международната стабилност и мнозинството от тях са на мнение, че той ще бъде лош президент, показа социологическо проучване, публикувано днес. Анкетата е по поръчка на в. "Обзървър" е осъществена през бурната втора седмица от мандата му.

Проучването показва, че британците имат преобладавао негативно мнение за американския президент. Освен че според 64 процента Тръмп е заплаха за международната стабилност, думите, които най-обичайно британците асоциират със спорния президент, са "опасен" (50%), "неуравновесен" (39%) и "тесногръд" (35%). Общо 56 на сто от анкетираните твърдят, че той не заслужава доверие. Повече от четирима от десет (44%) са убедени, че Тръмп ще бъде "ужасен президент", един от десет смята, че той ще се представи под средното равнище, а само 6% вярват, че ще е велик президент.

Британците обаче не са толкова единодушни по въпроса за държавната визита на Тръмп в Обединеното кралство. Докато 53 процента смятат, че посещението трябва да бъде отложено или отменено, 36 процента са на обратното мнение.

Парламентът ще проведе дебат по темата на 20 февруари.

Тръмп може да бъде лишен от честта да говори в най-старата сграда на парламента, съобщава в. "Сънди телеграф", като се позовава на организаторите на визитата. Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу изразил опасения от реакцията на депутатите на речта на Тръмп. Сега имало планове събитието да се премести от Уестминстър Хол, основан през 11 век, в Кралската галерия, построена 800 години по-късно. Сградата сега е обвита в скеле за ремонт.

Този ход би се възприел като обида за Тръмп, имайки предвид, че неговият предшественик Барак Обама произнесе словото си пред депутатите и перовете в Уестминстър по време на своята държавна визита. Над 150 депутати - почти всеки четвърти, са подписали декларация, призоваваща на Тръмп да бъде отказано парламентарно обръщение заради кампанията му срещу бежанците от мюсюлмански страни и коментарите му за жените и изтезанията.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
29
 
! Отговори
дон базилио преди 7 години
Избора на Тръмп е първото голямо поражение в живота на Сорос!А той не желае да го приеме,и не мирясва!Просто евреите не приемат,че може да има по-умни и по-кадърни хора от тях!
11
0
 
34
 
! Отговори
Хм преди 7 години
То пък с изперкалата бабичка всичко щеше да цъфне и върже....Ами да бяха избрали Б.Сандърс-щеше да е първият културен американски президент.Впрочем,Тръмп е в самото начало и прави нещата,които е обещал и заради които е избран от АМЕРИКАНЦИТЕ,а не от англичаните и прочее!
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9Много рано започна с щуротиите!
9
34
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си подава оставката и е справедливо да назначат Хилари да управлява а и ние сме в добри отношения с нея
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6Боже боже,тук никой не излиза даже когато гори собствения му дом, за протести срешу Тръм ще излезе.А ина вече къде е е,уважени към избора на народа?С какво е толкова неудобен Тръмп? Чий джоб ще остане празен?
7
15
 
3
 
! Отговори
ето преди 7 години
Комунистите през 70 те са измислили хитър план за унищожаването на запада . Пренасяме парите и технологиите в Китай .Постоянно деиндустриализиране на запада и му внушават,че е деградирал ...Който пък се опълчи като Никсън ,Тръмп и Буш е ку ку или лош човек . Като икономически обосновки постоянно ще изтъкват ,че Китай е напред щото е соц .......И ето ти победа на неомарксизма над запада след като не успяха с ВСВ и със Студената. Затова и много искаха Турция в ЕС ,затова и шпионират в полза на Ру
6
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те самите американци ще му видят сметката щом толкова известни личности призоваха да го взривят сигурно са прави. реално никой не е гласувал за него, путин пусна хакерите и те манипулираха сичко това е истината. и тука трябва да излизат хората на протести срещу тоя тръмп а не да си мълчат само
5
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е Путин ще си почине вече от атаките в медиите! Намериха му достоен заместник.
4
28
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
трьмп е болен и неуправляем светьт ще гори вижте му само екипа от пенсиониранивоенни убиици и зетят евреин и картинката е пьлна
3
2
 
28
 
! Отговори
Спеца преди 7 години
Вярно е че с избора на Тръмп , на англичаните им се падна късата клечка!Досегашната им политика на търсене на врагове и виене в един глас с американската администрация явно е обречена на провал!Но същата политика води и Украйна , и Германия , и Франция и ...бившия ни ***....и много други!Истината е , че света е в очакване на развитието на революцията на Тръмп!
2
4
 
34
 
! Отговори
пълни глупости преди 7 години
Народа си каза думата!
1
39
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да прави са, Тръмп е заплаха и затова трябва да бъде свален по един или друг начин, добре е че европейските политици разбират това и очакваме по активни действия, ако трябва и като в украйна но да се свърши работа.