Путин бил убиец - Кремъл чака извинение от "Фокс нюз"

Москва определи изказването като неприемливо
6 фев 2017 17:15, Елка Василева
219
Путин бил убиец - Кремъл чака извинение от "Фокс нюз"
Снимка: архив, Reuters

Кремъл заяви, че иска извинение от "Фокс нюз" заради изказване на един от водещите на телевизията по адрес на руския президент Владимир Путин, което определи като "неприемливо", предаде Ройтерс.

Водещият от "Фокс нюз" Бил О'Райли нарече Путин "убиец" в интервю с Доналд Тръмп, докато се опитваше да накара американския президент да обясни по-подробно на какво се дължи уважението му към неговия руски колега.

В интервюто Тръмп каза, че уважава Путин, но това не означава, че двамата ще се разбират. "Казвам, че е по-добре да се погаждаме с Русия, отколкото обратното, и ако Русия ни помогне в борбата срещу ИДИЛ, което е голяма битка, и срещу ислямския тероризъм по света. . . ще е хубаво", каза държавният глава на САЩ.

Когато интервюиращият Бил О'Райли го прекъсна, възкликвайки: "Но той все пак е убиец. Путин е убиец", Тръмп отвърна: "Има много убийци. Имаме много убийци. Какво си мислите? Че нашата страна е толкова невинна?".

"Разглеждаме подобни думи от страна на компанията "Фокс ти ви" като неприемливи и обидни и честно казано, бихме искали да получим извинение, тъй като тук става дума за уважавана телевизионна компания", каза на пресконференция говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Фокс нюз" и О'Райли засега не са отговорили на запитванията за коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
7
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
И ние чакаме путин да си изтегли главорезите от украйна, ама нейсе.
50
5
 
11
 
! Отговори
Един дол дренки преди 7 години
Не само Путин и Рогозин е същия - тоя пък искаше да лети над България с бомардировач, щото не му давали Европейска виза. На туй отгоре е Председател на Руския Парламент- Дума. Аман от колхозници и кагебейци, който са взели властта в Русия. Така е след като изтрепаха интелегенцията си още по времето на ВОСР.
49
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо да се извиняват ?Лъжа ли е ?
48
5
 
7
 
! Отговори
18 преди 7 години
Ако убиеш човек ставаш убиец, ако убиеш мнозина - завоевател. А ако убиеш всички - ставаш бог.(Megadeth - Captive Honor) Така че въпрос на гледна точка е. За едни е убиец, за други е велик пълководец.
47
9
 
5
 
! Отговори
един там преди 7 години
До :D,как аджаба разбра, че руснаците са по-бедни от българите? Вярно е, че минималната заплата в някои региони на Русия е 7500рубли, но е вярно, че в почти цяла Русия цените на бензин,ток, парно и доста хранителни стоки също доста по-ниски! Преди няколко дни разглеждах снимки на руски градове в skyscrapercity и останах доста изненадан какви са цената на обяда например в провинциален руски град с размерите на Плевен- 70рубли! Айде кажи ми къде ще обядваш в България за 2.30лв?
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човек и добре да живее, може да срещне американец искащ да го "спасява"!
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само "Фокс нюз" ли трябва да се извинят? То май и събеседникът им каза същото.
44
5
 
9
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: ЗападноевропеецНе им се връзвай. Повечето са платени руски ***. Може би си взимат хонорарите от руския посланик. А може би не? Ако им проследим I.P.-тата сигурно много от тях ще се окажат от центъра в Санкт Петербург?Българинът не мрази Русия, но обича Европа и мрази да му диктуват кого да обича и кого не!
43
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е глу-пак не защити Сърбия нападна Украйна и тръгна да спасява некви араби скоро над Кремъл ще се вее знаме с камила на нeго и тоя камилар бил голем, ай бегайте ве.
42
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп няма да се извини. Въпросът е приключен
41
2
 
5
 
! Отговори
Хааааа преди 7 години
Вчера столицата на СА е била подложена на ракетно нападение от Хуситите,а американските ПРО дори не са се усетили и са проспали ракетите ,стари съветски Вулкан-1.
40
8
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Самият таварисшч Песков е заявил, че Фокс Нюз е една уважавана телевизионна компания... - това по себе си означава, че не би си позволила да излъже...
39
7
 
4
 
! Отговори
Путинка Русева преди 7 години
Франклин Рузвел за никарагуанския диктатор Анастасио Сомоса Гарсия: "Той може да е *** син, но е наш *** син."Доналд Тръмп за руския диктатор Путин, Владимир Владимирович:" Той може за е убиец, но е наш убиец"
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ загуби войната в Сирия. Благодарим на САЩ все пак, че помогнаха на българската оръжейна индустрия.
37
3
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 56Да, хубаво е, но ти не си от тях.Иначе щеше да знаеш, че на български се казва "мнозинство". На руски се казва "большинство". Свърши вече руското робство!
36
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
44. Може да харесваме Кремъл, но да не харесваме жужето вътре на теб какъв ти е проблема ?
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и все пак
34
6
 
6
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Ех, как ми иде и на мен да ревна за героя путин, да заплача за него и за неговите комплекси, които му създават толкова много проблеми, но не съм толкова глупав, колкото повечето тук, че да се връзвам на глупостите на някакво си лилипутче, озлобено и комплексиран от ниския си ръст.
33
1
 
1
 
! Отговори
до 46 преди 7 години
Добре щеше да е войната в Сирия да е приключила вече но тя някак си няма изгледи да приключи и сега заради един диктатор се народиха и терористи и бежанци. Путин можеше да защити една по - справедлива кауза като прекъсне достъпа на НАТО до Сирия и сирийците сами да се разберат вътре с межднародни наблюдатели.
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво е, когато диалогът се води от начетени и разбиращи от политика хора, които имат познания по история.Болшинството не са такива.С такива нямам диалог.Те го знаят, но разчитат на някой пъпчив пубертетник, който ще бъде заразен с лъжа и омраза, благодарение на невежеството и самочувствието му, вдъхновено от простотията на управлението от калинки на последните правителства от кадри, чели по една книга - за винету.