Бори ли ЕС мигрантите в Средиземно море? Помага им!

Констатацията е на Германия, организации помагали на трафиканти
Обновена: 7 фев 2017 08:37 | 7 фев 2017 08:27,
23
Бори ли ЕС мигрантите в Средиземно море? Помага им!
Снимка: Reuters, архив

Германското правителство призна, че мисията на Европейския съюз за борба с трафика на мигранти в Средиземно море, наречена "операция София", всъщност помага на трафикантите на хора, предаде ДПА.

Организациите за трафик на хора включват в сметките си присъствието на тези кораби във водите, се казва в отговор на германското правителство на въпрос на партията Левите, цитиран от германски медии. Тези организации знаят, че "международните закони за мореплаване задължават тези кораби да оказват спешна помощ". "Правителството гледа с безпокойство как трафикантите на хора нагаждат своя бизнес модел към този факт", се посочва в отговора на правителството.

Германските ВМС са спасили 9455 мигранти и бежанци в Средиземно море от началото на операцията през юни 2015 г. Още 22 641 души са спасени от другите 24 страни, участващи в операцията, а 351 плавателни съда, принадлежащи на трафиканти, са потопени.

Около 180 000 души са поели от Северна Африка към Европа през Средиземно море през 2016 г. От тях 4500 са загинали при опита да прекосят Средиземно море, напомня ДПА. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
по повод Могерини преди 7 години
Всъщност Могерини признава, че те са инспирирали и предизвикали нашествието! Но и не само това! От много години се толерират мюсюлмани, роми и тем подобни да живеят извън общоприетите норми и закони! За европейските народи остана да учат и работят нонстоп и преко сили до пенсия за да ги издържат! И как да имат повече деца тогава? Истината е, че мсонски общества осъществяват план срещу бялото християнско население!
20
0
 
2
 
! Отговори
БЕЛГИЙСКИ СЪД РЕШАВА преди 7 години
Никакво връщане на мигранти във България! Правилно! Могерини си иска мигрантите! Ще се стигне до там че Белгия, франция, Германия ще се бият кой да вземе повече бъдете сигурни! ЕЕе халал да са им само на нас да не ни ги натрапват.АЗ се чудя защо искат и ние да приемаме мигранти? А сетих се искат като на тях им е добре и на нас да ни е зле! Или пък " не искам на мен да ми е добре искам на Вуте да му е зле! Спасени няма. Ще се спасяваме поединично със зъби и нокти няма да позволим ИСЛЯМИЗАЦИЯ!
19
0
 
1
 
! Отговори
жалко преди 7 години
много жалко че са потънали само 4500 аз мислех че всички не могат да плуват ,ех рибите щяха да напълнеет с тези 180000
18
0
 
2
 
! Отговори
Меркел май се е преди 7 години
уплашила? Как ли пък не. Като й дойдат повечко ще ги шътне на нас.Борисов да каже какви обещания е дал за прием н а мигранти? Но той мълчи! На изборите да изберем достойни хора които няма да се подчиняват на Меркел и Юнкер!Управляващи които милят за българия а не ПРОДАЖНИЦИ!
17
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Доказано ЕС не само не ги "бори" ами ги стимулира!
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Меркел винаги някой друг и е виновен. Нищо че тя поздравяваше диваците с вилкомен и си правеше селфита с тях.
15
0
 
9
 
! Отговори
чичо преди 7 години
добро утро Германио! Разбрахте нещо 1 година след като Орбан ви го каза! И сега какво -баба Ви Меркел губи изборите тотално - само че смукачите на социани помощш,извинете бедните имигранти искат да папат и ще трябва да си ги храните щом сте поканили.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
AI TEZI BELITE MOMCHENZA KATO DOIDAT V EVROPA IM DAVAT TAKIVA PRAVA CHE BEDEN BIAL EVROPEEZ DORI NE MOJE DA GI SANUVA NA TOVA MU VIKAM MODEREN FASHIZAM
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха, добър ден! Това всички го знаехме от самото начало! Само спасителите играха наивници! Засрамете се! Добре, че наближават избори и най-после, поне от популизъм, започнахте да проблясвате!
12
0
 
22
 
! Отговори
ззз преди 7 години
А, стига бе! Верно ли БЕ!Това всички го знаят от години, Новината е че се КАЗВА на всеослушание.Ама к'во да се прави и в Немско идват избори и тябва да се имитира загриженост.Ама споко, след изборите всичко ще се върне по старому.То и за Турция "изтече" секретен доклад, ама к'во от това!
11
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи ако ги няма тези кораби които обикалят за да спасяват, ще бъде по разумно .Те всъщност извършват абсолютно предателство към Европа като я пълнят със целия б**** на света . Това е лудост
10
1
 
40
 
! Отговори
fen преди 7 години
Ше плачете за Кадафито, ама е късно! Краваарските убийци вече минаха от там!
9
1
 
46
 
! Отговори
ined преди 7 години
Преди това обаче трябваше да ликвидират Кадафито, за да не пречи на плановете за заселване на Европа с чepнилки и мюстлита
8
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато хуманитарните кораби бъдат оборудвани с тежкокалибрени оръдия, когато тези оръдия започнат да гърмят на месо и когато спрем да пишем за всяка отделна "трагедия" в новините, проблемът ще се разреши от само себе си.
7
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А на изтерзаните им лица лъщи интелект и неистово желание да подпомогнат генофонда на горката Европа.
6
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Операция София" - в превод буквално "Операция мъдрост" - хахахахахха. Само петнят името на хубавата ни столица.
5
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Маймуни си бяха маймуни си останаха.Толко не успяха да схванат за тия хиляди милиони години,че колко повече деца правят едно че са много грозно второ,че само увеличават нещастието и мизерията на тоя свят.Няма разум в тия същества.Само нужда и нагон.
4
0
 
36
 
! Отговори
Баро Вкаров преди 7 години
Неще Мути ***,иска Халифат!
3
1
 
69
 
! Отговори
Как преди 7 години
пък ги събрахте на снимката толкова инженери и лекари на едно място?
2
2
 
93
 
! Отговори
Циник преди 7 години
НИКОЯ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА В СВЕТА - не праща корабите си пред бреговете на Либия да събират обезяни от най-грозните дупки на Африка, и Арабия! Само ЕС! ЕС Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ТРАФИКАНТ НА ТЪРТЕИ В СВЕТА! Защо Австралия няма бежански проблем?