Тръмп vs. медиите: Не отразявали терористичните атаки

А протестите срещу президентството му се преувеличавали
7 фев 2017 08:44,
68
Тръмп vs. медиите: Не отразявали терористичните атаки
Снимка: Reuters, архив

Президентът Доналд Тръмп каза, че медиите не отразяват както трябва екстремистките нападения, предаде Асошиейтед прес.

В речта си вчера в Централното командване на САЩ в щата Флорида Тръмп каза, че медиите не обръщат достатъчно внимание на екстремистки атаки като тези в Сан Бернардино, Калифорния, в Бостън или в Париж.

"Радикалните ислямски терористи са решени да нанасят удари в нашата земя. Стигнали сме дотам, че дори не се съобщава за това. А в доста случаи много, много непочтеният печат дори не иска да пише. Те имат причини и вие сте наясно с това", коментира той.

По-късно на въпрос за изказването на президента прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър отвърна: "Президентът беше съвсем ясен". Според Спайсър Тръмп е на мнение, че "протестите се преувеличават, а нападение или осуетено нападение не се отразява по същия начин".

По-късно Тръмп отправи остри нападки срещу американските медии и специално срещу "Ню Йорк таймс", който написа, че новият президент е в изолация в Белия дом, а неговите служители нямат никакъв опит, предаде ДПА.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: медиитероризъмТръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
До Циник преди 7 години
"Тръмп (за мен) е легално новоизбрания президент на САЩ! ФАКТ!"От време на време прочиташ ли какви шедьоври пишеш? Може би си желал да напишеш "легитимно", но явно толкова са ти възможностите. Да, факт е, че той е легитимно избраният президент, както е и факт, че за него са подадени по-малко гласове, отколкото за Хилъри, според данните на тяхната ЦИК. И не зная защо това вбесява и него и такива, като теб, които може би пропускат да си пият хапчетата.
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тръмп каза, че медиите не обръщат достатъчно внимание на екстремистки атаки като тези в Сан Бернардино, Калифорния, в Бостън или в Париж."Ами то ако се разровят по надълбоко особено в терористичните актове в Бостън и Париж ще стигнат неминуемо до дългата ръка на ФСБ и приятеля на Тръмп вожда Путин
48
0
 
1
 
! Отговори
И още - 2 преди 7 години
Освен това, възниква въпросът, кой финансира всичко това? Да облечеш в еднакви костюми цели тълпи от гетата?Също така, прави впечатление, че целта на повечето от тези протести е да изпотрошат каквото могат и да създават хаос, а не да се борят организирано за постигането на положителни промени.Помни ли изобщо някой извън САЩ как се промени животът на обитателите на гетата вследствие на "Рейгъномиката"- вместо помощи,намериха трудова заетост и на най-неуките сред тях. Днес няма и помен от това!
47
0
 
2
 
! Отговори
И още - 1 преди 7 години
Не само се преувеличава в текстовете, посветени на онези протести.Има и неща, които в САЩ се споменават с половин уста (ако изобщо се споменат), а до нашите медии пък информация за тези подробности съвсем не достига.Става въпрос за това, че участниците в много от сегашните протести не са в обикновено ежедневно облекло, а в еднакви черни костюми и с еднакви шапки.Като се вземе предвид, че са афроамериканци, можете да си представите как изглежда тази тълпа вечер -не можеш да различиш участниците
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Пуне от ГЕРБма мноо си оригинален бе! Това всичкото сам ли го измисли или така ти го дадоха написано от конгреса на бйесйепйету?
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До а/ато само това гледаме последните години : терористични атаки и мерки...и колко са велики касманафтити и Волгин и Митьо Гестапото да обикалят по медиите да обясняват разни работи.
44
0
 
2
 
! Отговори
Ред Неколов преди 7 години
Ами ако наистина спрът да отразяват терористичните изяви на Кебо Баап или Вуайт Трашовски ,то те автоматично ще изчезнат.Закакво ти е да се взривяваш или да стреляш по колеги ако никой няма да пляска или реве по световните медии.
43
0
 
0
 
! Отговори
S преди 7 години
Под "големите нацистчета" в първата част от текста, отнасяща се до много на брой големи компанинии, се имаше предвид, няоки на север от България.
42
0
 
0
 
! Отговори
Циник до 43 преди 7 години
Убеди ме, че бъркам - и ще съм първият , който охотно ще си признае! Пиша само под статии, които ме интересуват - а и "тънката" ти ирония...всъщност не е от най-тънките! *** така си е "дар-словото" , не се удава на всички.И това, че се опитваш да "извърташ" , че съм "забранявал" на някого да пише - са просто глупости! И тебе никой не те кара...да пишеш...или да ме "харесваш"! Дано съм достатъчно ясен.
41
0
 
0
 
! Отговори
S преди 7 години
До компаниите, обвързани с някои съмнителни държави,така сме чували, че който е отишъл дотам наистина да разследва, така и не се е върнал, ходело се дотам с танк! Отнасяло се най-вече за едни нацистчета.На моменти в България, тръгвало да става отново нещо много черно, но без чак такъв успех, разберете че от Т/ция имат сила да поробват, само когато им се давате.. За да не изглежда като дискриминация, ще посочим , че все пак имало и такива от там.
40
0
 
1
 
! Отговори
до циник до 39 преди 7 години
Не опитвам да налагам мнение, а се опитвам (вече се чудя защо) да го изложа.Когато ти си във форума, правилото е всеки има право на мнение, стига то да съвпада с мнението на Циника.Е, спирам да пиша, мнението ми обижда Циника и за мен това е непоносимо))Чао!
39
0
 
0
 
! Отговори
Циник до 39 преди 7 години
Мне...не е точно дебнене - пък и ти не правиш нищо по-различно - от мен - опитваш се да наложиш "твоето по-правилно мнение" Естествено, че ще коментирам - според мен "неправилните" коментари - какъв е иначе смисъла на този форум?
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предпочиташ да управлява уравновесен лицемер, който няма проблем да те гледа и да те лъже в очите? На мен повече ми харесва истината.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е колко да са некомпетентни Тръмп и хората около него, щом успяха да го издигнат до президент. Значи все нещичко поназнайват. Ако не са им ясни политическите механизми на купуване и продаване на държава, интереси и войно - още по-добре! Поне от хора разбират, щом хората ги подкрепиха.
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** Не търпиш никой, който не мисли като теб.Точно както ти имаш право на мнение, така и другите имат право.Помисли върху това, ако ти е възможно, де. Изживаваш се като съсъд на ИСТИНАТА и само ако някой посмеее да ти противоречи, се сблъсква с Божествиният ти гняв(даже седиш в засада тук и дебнеш грешнициD) Направо си учебникарски пример за ...., няма да го напиша, не това ми е целта. С това поредно мнение те нахраних, нали?
35
1
 
3
 
! Отговори
Циник преди 7 години
За съжаление и у нас има още от "политкоректните хвърлячи на плюшени мечета"Ей ги подредили са се под предните ми коментари!
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-впечатляващото - как бе отразена от българските и западните медии ужасяващата сцена с мусулманката, която се раразхождаше из московските улици с отрязаната глава на малко руско момиченце и крещеше Алах акбар ?Ами с лека ръка и с чиста съвест я изкараха луда, така е по-политически коректно, вместо да отворят корана и да прочетат че неверниците /тоест не-мусулманите/ трябва да бъдат изтребвани по всякакъв начин !!!!Знам, че този пост няма да стои дълго тука
33
1
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Oт сега нататък Тръмп и Жириновски трябва да съобщават новините по света. Между другото ако медиите спрат да съобщават за терористичните атаки на ИД, терактовете ще са по-малко. Идеята на терориста е публичност.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истина е! Медиите на запад са "политкоректни" и по възможност скриват набезите на хората с "мирната религия"...
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Америка е задържала привилегированата си позиция именно защото е била отворена към света, защото изпълнява ролята на световен полицай до момента, защото доларът е основна световна валута и си го печатат както им е кеф. Ако Тръмп промени това, ако се изолират, ми кой тогава ще им търпи мърс..иите на американците, кой ще ги остави да живеят на гърба на останалия свят. Нови съюзи, Китай, Русия, шут в г..а на чичо Сам и на историческото бунище.