На фокус: Украйна. Германия планира четиристранна среща!

Планира се тя да се проведе на срещата на Г-20 другата седмица
8 фев 2017 22:02,
11
На фокус: Украйна. Германия планира четиристранна среща!
Снимка: архив Reuters

Германия се надява да бъде домакин на среща с Русия, Украйна и Франция за украинската криза, когато външните министри от Г-20 се съберат в Бон следващата седмица, заяви днес германското външно министерство, цитирано от Ройтерс.

"Водим разговори с нашите партньори в Париж, Москва, Киев за полезността, политическата полезност и логистичната изпълнимост на подобна среща", каза говорителят на министерството Мартин Шефер, цитиран от БТА.

По думите му германският външен министър Зигмар Габриел иска да организира скоро среща със своите колеги от Русия, Франция и Украйна, за да даде нов тласък на прилагането на Минското споразумение за прекратяване на огъня.

Германската канцлерка Ангела Меркел призова вчера руския президент Владимир Путин да използва влиянието си върху сепаратистите в Източна Украйна, за да спре насилието в региона.

Украинските сили и проруските сепаратисти се обвиняват взаимно за поредното изостряне на конфликта, отнел живота на 10 000 души от април 2014 г.

Шефер омаловажи засилващия се спор по повод интервю на германския посланик в Украйна Ернст Райхел, в което дипломатът заяви, че е възможно да бъдат произведени избори в Източна Украйна въпреки руското присъствие в региона и намерението на Киев да "издигне украински знамена на всички градски съвети".

Според говорителя коментарът на посланика не бележи отстъпление от позицията на германското правителство или от Минския мирен процес.

Шефер изрази дълбокото съжаление на германското правителство във връзка с действията на украински депутат, "изцапал" парче от Берлинската стена в германското посолство в Киев в знак на протест срещу изказването на Райхел, и определи тази постъпка като "неуместно поведение".

По думите му Германия е първата страна, признала Украйна след обявяването на нейната независимост, и продължава твърдо да подкрепя украинските реформи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия вече нищо не може да планира и организира, защото е васален USA протекторат с халифо-шериатска форма на управление.
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На срещата канцлерът ще издърпа ушите на напослушните.
3
2
 
15
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
Нормално е, германските фашисти да поддържат фашистката хунта в Куев!
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По думите му Германия е първата страна, признала Украйна след обявяването на нейната независимост, и продължава твърдо да подкрепя украинските реформи.Само защо пропускате, че тая независимост е призната от Хитлер през 1941 година. Сега немците нямат армия и само могат да *** докато русите си върнат цяла Украйна, в съюз с Тръмп. А Тръмп ще обяви Германия за 51 щат и ще уволни Ангела с декрет или указ, зависи какво му подготвят юристите.
1
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По думите му Германия е първата страна - организира държавен преврат в украйна!