Организатор на 9/11 в писмо до Обама: Главaта на змията!

Атентаторът написал 18 страници писмо, не молел за милост
9 фев 2017 10:10,
126
Организатор на 9/11 в писмо до Обама: Главaта на змията!
Снимка: архив Reuters

Писмо на Халид Шейх Мохамед, смятан за главния организатор на атентатите от 11 септември 2001 г., беше публикувано в САЩ, съобщи вестник "Маями хералд", цитиран от Асошиейтед прес и ТАСС.

В писмото, адресирано до бившия президент Барак Обама, се отправят обвинения към Вашингтон и се обясняват причините за атентатите.

Според публикацията Мохамед е написал писмото още през януари 2015 г., но отначало ръководството на затвора в Гуантанамо отказвало да го изпрати до получателя му, пише БТА. През септември 2015 г. служебният адвокат на затворника подал молба за изпращане на писмото на основание, че обвиняемият има право да се обръща с петиции към върховния главнокомандващ. След година съдия Джеймс Пол разрешил това да стане.

Както посочва "Маями хералд", това станало "практически в момента когато Обама вече е събирал багажа си в Белия дом". Вестникът поискал писмото от адвокатите на Мохамед и след още една установена от съда 30-дневен отсрочка го получил.

Пълният текст на 18-страничното писмо не е поместен, но в публикацията има доста изразителни откъси. Мохамед се обръща към Обама като "главата на змията" и президента "на страната на гнета и тиранията".

"По Вашите ръце все още не е засъхнала кръвта на нашите братя, сестри и деца, убити в Газа", посочва затворникът. По думите на адвокатите му той започнал да пише писмото през 2014 г. по време на военната операция на Израел в ивицата Газа.

По отношение на събитията от 11 септември, показали уязвимостта на Америка и станали повратен момент в най-новата й история, Мохамед пише: "На 11 септември не ние започнахме война срещу вас. Това го направихте самите вие и вашите диктатори в нашата страна". Според публикацията той привежда дълъг списък с военни интервенции на САЩ в чужбина "от Ирак и Иран до Виетнам и Хирошима".

Мохамед заявява, че "никога няма да моли за милост" американците, включително съда им и не го плаши възможността за доживотен затвор, нито смъртно наказание. "С радост ще остана сам в килията да моля Аллах до края на дните си и да се разкайвам за греховете си", пише той. "А ако вашият съд ме осъди на смърт, с още по-голяма радост ще се срещна с Аллах и пророците, ще видя своите добри приятели, които вие несправедливо убивахте по цял свят, ще видя шейх Осама бин Ладен".

Според вестника вчера се е очаквало писмото да бъде публикувано на сайта на Пентагона, но към момента на публикуването му в изданието, това не се е било случило.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГатанкаНелепо щот не ти отърва.....Я ми покажи снимка на руснак, който се радва на съборените Кули?..от изхарчили 5, ама след тва спечелиха от продажба на оръжие 10 пъти по толкова.Тебе и като ти се приходи до тоалетната пак ли Путин ти е виновен?М/ухльо....
78
5
 
12
 
! Отговори
Гатанка преди 7 години
ЦРУ ви будалка,защото подготвя атака срещу Тръмп .И я започва с това псевдо писмо .Няма такова нещо .Идеята.Обама е чист като сълза,американските гласоподаватели сбъркаха ,че избраха лошия Тръмп .Това е идеята на ЦРУ ,винаги в услуга на мафията и ДП на щатите .РП-партията на народа и християните е презряна от неолибералите свързани с комунизма и исляма . ДП има повече общо с Путин ,отколкото с американската политика. За съжаление ЦРУ също .
77
3
 
10
 
! Отговори
до играта преди 7 години
Да ти напомня ли, че през 2001 Русия беше след страхотна икономичческа криза и управление на пияндето Йелцин и не разполагаше с възможности дори да се справи с шепа в Чечня? Какви отмъщения,какви 5 лв ве мурзил?Ти с тоз комплекс за малоценност,брато, можеш да пишеш статии само за варненското Народно Дело.Малдшия щял да почне Русия..Той в Ирак се по.а, че му се смяха и гаргите,та...Е са що не се впусна?4 год бомбандира камили и файда никаква...Ае у лево
76
0
 
4
 
! Отговори
Istinata преди 7 години
Interesno mi e zashto evropeici dori za pari i organizirani ot evreite nr pochnst da se gurmiat sus samoleti.istinata e che mislmanite go jelaiat,mraziat ni i si iskat voina a dali glavnia e evrein budist ili isliamist se taia
75
0
 
5
 
! Отговори
hm преди 7 години
dali izobsto sustestvuva pismo?
74
13
 
4
 
! Отговори
Гатанка преди 7 години
Спомнете си кои се радваха на падането на кулите.Руснаците и ислямистите по света . Просто нелепо до мозъка на костите е да се мисли ,че една страна ще си събори търговския център и ще изхарчи над 5 трилиона долара само и само да си води някаква война.Теориите се появяват по -късно и винаги с политическа цел . Ако Буш и Кисинджър бяха казали ,ето ,Путин ни нападна ,света щеша да го подкрепи .Скриха го и младши си плати с омразата на всички . Дано Тръмп каже истините и ще видите на какво ще стане
73
10
 
1
 
! Отговори
Гатанка преди 7 години
Забележете кога се появи теорията на конспирацията,.2006 .Свързаното с ДП -ЦРУ подготвяше вече сенатора Обама за изненадващ кандидат.И се създад Еверсията как някакви хора на правителството на БУШ гътнали кулите със взривове.Поде с е от медиите свързани с ДП.Теорията си е направо удобна и за ислямските *** ,които много обичат САЩ да е главата на змията ,но винаги са били в услуга на ЦРУ. ИСТИНАТА,ПУТИН НАЕ И ОБУЧИ ИСЛЯМИСТИ ,КОИТО НА 10 Г ОТ ПАДАНЕТО НА ссср СИ ОТМЪСТИХА .
72
0
 
14
 
! Отговори
Спартак преди 7 години
"Писмото на този уж ислямист също е подхвърлено от ЦРУ и има пропагадна цел и тя е срещу Тръмп"_______________________Е що е адресирано до Обама тогава, а? А? Кажи де.
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
organizatora ne becheli ben laden ili pac zbarcaha
70
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В прословутата американска демокрация и писма не може да се изпращат. Толкоз за демокра....пардон декорацията.
69
1
 
5
 
! Отговори
Гатанка преди 7 години
Писмото на този уж ислямист също е подхвърлено от ЦРУ и има пропагадна цел и тя е срещу Тръмп .Инак нямаше да види бял свят такова нещо ,да речем, ако Клинтън бе взела вота.Мислете бе *** ,само да мразите ли знаете.
68
6
 
5
 
! Отговори
Гатанка преди 7 години
ЦРУ изфабрикува теорията на конспирацията за глупаците мразещи САЩ.Така или иначе те за всичко винят САЩ и им се подхвърли кокъла.Иначе трябваше да се бомбардира Москва .
67
3
 
9
 
! Отговори
скандално преди 7 години
Дали е организатор или атентатор ни я не знаем защото това лице се държи в лагера само по подозрения без съд и присъда!това е САЩ в 21 век.
66
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Теорията че са си бутнали сами кулите"---Това не е теория, а очевидност. Но не точно сами. Агенти на Мосад са плантирали взривове в основите дълго време и това е било възможно само с помощта на охранителната фирма. И познайте коя е била тя. Същата, при чиито обекти се случват и други атентати. Чифитата могат да си правят всичко най-нагло, защото техни са медиите. Чрез тях заглушават всеки разумен глас.
65
17
 
2
 
! Отговори
играта преди 7 години
Истината е че 11 септ.беше потулена работа за да не се започне ТСВ с Русия.Кулите бяха отмъщение на КГБ за 1991 г. и разпада на СССР.Буш и Кисинджър потулиха всичко ,инак младши щеше да започне Русия.Е,то и така и така ще стане.Путин трябва си плати за невинните жертви .Теорията че са си бутнали сами кулите иде от ЦРУ,което е под контрола на мафията .
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знаех че анонимния ''писател''(който е известен под името Джордж Буш - Младши,между другото) е поздравил Обама за 11/9
63
0
 
9
 
! Отговори
юсуф преди 7 години
Хубаво му е писал,но истината не е удобна за капитала.САЩ искат и война в Европа и такива подкупени лидери като Качински в Полша и бившите наши ,за власт и пари са готови да им служат.Много жалко но, да не забравяме ,че на всяко действие има противодействие.......
62
5
 
1
 
! Отговори
Гатанка преди 7 години
Стефан Цанев ,ти да мълчиш ,не беше американска ,а руска,това по -ли те устройва комунистически драскачо.
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Обама и т.н. са змиите,то Бойко и т.н. трябва да са глистите...
60
0
 
9
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
Всичко написано със сигерност е вярно,но на дебилиле от САЩ това им е хляба.