Лавров: НАТО обсъжда още военни в България и Румъния

Действията на Алианса в близки региони до Русия били провокация
241
Лавров: НАТО обсъжда още военни в България и Румъния
Снимка: архив, Ройтерс

НАТО обсъжда възможността за разгръщане на военни контингенти в България и Румъния. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров в интервю за в. "Известия", цитирано от ТАСС.

"Действията, извършвани от алианса в близки до руските граници региони, безусловно носят провокационен и дестабилизиращ характер. Това и споменатото разгръщане на допълнителни военни контингенти на блока в Полша и Прибалтика, при това вече се водят дискусии за възможността за аналогично присъствие на съюзниците на територията на други страни в Източна Европа, по-точно в България и Румъния", отбелязва Лавров.

"И последователната реализация от отделни страни членки на блока на национални планове за модернизация на въоръжените сили и строителство на нова военна инфраструктура, както и същественото увеличаване на мащаба и количеството на натовските учения близо до границите ни. Особено безпокойство предизвиква продължаващото строителство на американска противоракетна отбрана в Европа", допълва ръководителят на руската дипломация. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: НАТОСергей Лавров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
5
 
! Отговори
ИНГИЛИЗКИ ВОЙСКИ преди 7 години
е имало в БЪЛГАРИЯ само след Ньойския договор - КАПИТУЛАЦИЯ на БЪЛГАРИЯ. Обаче това е станало след поражение на бойното поле, а не в мирно време след ПРЕДАТЕЛСТВО
96
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен...............докато има православни българи България ще е с Русия!............От кога комунистите русофили станахте православни? И не избиваха ли руснаците православни свои братя в Грузия? Не избиваха ли и не продължават да избиват православниквои братя в Украйна? Това ли е за вас, русофилите православието - да избиваш православните си братя?
95
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е страна от периферията с колониален статут.
94
3
 
2
 
! Отговори
do 95 преди 7 години
До Анонимен : хаха суверенна? И от кога правенето на фел-ио на ге-ете от Брюксел и САЩ се брои за суверенитет?
93
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАТО се гърчи от страх пред модернизираната руска армия!
92
2
 
4
 
! Отговори
НАШИТЕ Н.АДУПЕНИ преди 7 години
управници не смеят и да п.ръднат без да питат амбасадата
91
3
 
4
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Мръсното безродно племе на атакаджиите е некадърно да си изкарва хлеба с честен труд и се надат на нов 9-ти септември. Ама немааа!!
90
3
 
5
 
! Отговори
Екс русофил преди 7 години
За жалост след разцепването на Грузия и Украйна-две "братски православни държави".Номера "братушки" не минва....
89
5
 
5
 
! Отговори
СОРОС К.АПУТ преди 7 години
Това ще се чуе скоро и нас. В родината му УНГАРИЯ вече забраниха всичките му терористични кръжоци. Но там имат независими управници, а не както тук ТИКВАТА се хвали, че се крие под полата на МЕРКЕЛ.
88
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БЪЛГАРИЯ МРАЗИ САЩБългария е нормалните българи не мразим никой. Нито Русия, нито САЩ, нито пък някоя друга държава. А колкото за националните предатели-вие русофилите винаги сте се доказвали като такива. Русофилството е форма на омраза и българофобство.
87
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Базите на НАТО не са проблем за Русия. Ако е необходимо, от Каспийско море ще бъдат унищожени само за няколко минути. Проблем са за България и Румъния.
86
8
 
4
 
! Отговори
До 91 преди 7 години
Абе *** Крим никога не е бил част от Украйна и Крим е с 90 % рускоезично население и то не желае да има нищо общо с Украйна. Скоро и ДНР и ЛНР ще бъдат независими и отделени от Украйна. Държава Украйна не е имало както и Македония. Украйна се командваше от фашисти от САЩ начело с Обама и Хилари. Те наляха с помощта на Сорос 5 милиарда за преврата . Сега вече при Тръмп Украйна умира и собственият и народ ще изгони фашистите като Порошенко, братя Кличко и Яценюк.
85
6
 
6
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Мазните анцузи от АТАКА не могат да се примирят, че българите се погнусиха от тех и сега мечтаят за Кримски сценарий в България.
84
9
 
4
 
! Отговори
ЛАВРОВ Е ГОЛЯМ преди 7 години
руски дипломат и когато каже нещо думите му се чуват. Дано нашите надупени от САЩ управници имат смелостта все пак нещо да им влезе в главите
83
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин, братле пусни им по една топола в задния двор на обратните от Западаща Европа
82
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и още 4 военни бази да изсератв в България, и още американски филми да пуснат, докато има православни българи България ще е с Русия! 500 години - няма да забравим, няма да простим
81
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБългария е суверенна държава. Точка. Ще правим това, което искаме.-----Смех!
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаме си право на отбрана. Ясно е заплахата откъде идва.
79
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин много яко им напука шамарите на триполовите с Крим. Вече три години подскачат, *** и повръщат кръв. Но Крим е руски. И винаги ще бъде руски.
78
0
 
5
 
! Отговори
СУВЕРЕННИТЕ ДЪРЖАВИ преди 7 години
имат правителства, а не генерал-губернатори, назначавани от АМБАСАДАТА, А сетих се имат и ДОСТОНСТВО