Меркел: Силна Европа, ако Германия и Франция преуспяват!

Двете страни искали да бъдат двигател за ЕС
Обновена: 13 фев 2017 21:07 | 13 фев 2017 21:00, Веселина Йорданова
106
Меркел: Силна Европа, ако Германия и Франция преуспяват!
Снимка: БТА

Германската канцлерка Ангела Меркел каза днес, че Европа може да бъде силна само когато Германия и Франция процъфтяват и заяви, че двете страни искат да бъдат двигателят, водещ Европейския съюз напред, предаде Ройтерс.

"Ние ще обменим идеи за икономическата политика. Германия и Франция са взаимно свързани от близки търговски отношения", каза Меркел на пресконференция с френския министър-председател Бернар Казньов в Берлин. "А Европа може да бъде силна само когато и двете страни преуспяват икономически", заяви тя.

Казньов подчерта, че силната солидарност между Париж и Берлин е по-необходима от всякога във време, когато някои размахват призрака на разединение в Европа, когато ситуацията в света се променя и "заедно сме изправени пред големи глобални предизвикателства". Казньов изброи заплахите на тероризма, миграцията, екологичните и политическите предизвикателства, отбелязва Франс прес.

"Общата ни отговорност е да даваме много конкретни отговори на онези, които могат да се усъмнят в добавената стойност на Европа", каза френският премиер. Той посочи, че общ дълг на Франция и Германия да осигурят стабилност и възход на европейската икономика.  (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
11
 
3
 
! Отговори
1453 преди 7 години
До един тамДа най толерантни бяхте през 1989, лека нощ и на теб:-)
32
1
 
7
 
! Отговори
един там преди 7 години
предупреждавани да не предприемат асимилационна политика спрямо турците, останали на територията на България! 2. Местното българско население се отнася много толерантно спрямо турското такова!
31
2
 
8
 
! Отговори
един там преди 7 години
До турчина, За откачените от "Шарли Ебдо" напълно те подкрепям! Само че тези карти, на които част от днешна България, е в границите на Турция, все още ги има в нета!Едно да се разберем- Кърджалийско няма нищо общо с Крим, както разни сънародници седер***сти се опитват да ни убедят! Турците на територията на България не са асимилирани или прогонени за разлика от българите останали след войните на турска територия поради 2 причини:1. назначаваните от Европа управители на България са били...
30
1
 
3
 
! Отговори
1453 преди 7 години
До циникИ си вижте вашите бабки, където постоянно ги мамат ало апашите, моята не е като вашите:-)
29
5
 
4
 
! Отговори
1453 преди 7 години
Попитали баба ви Ванга дали ще има трета световна война, Тя е казала..Още не са вленали в Сирия!Като видят бай *** зора, вместо да обяснат като хората пцоват:-) Най-големия занаят на българина! Лека нощ
28
2
 
8
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
До 1453Атомната бомба я пусна евреинът Труман, уж да им го върне за нападението над Пърл Харбър.
27
3
 
4
 
! Отговори
1453 преди 7 години
До цикъл:-)Ама нали си писал, че всеки терорист е мюсюлманин и за това те питам...хвърлянето на атомната бомба не е тероризъм, така ли?
26
0
 
1
 
! Отговори
banaqga преди 7 години
До пръсване се фашизираха бившите фашистки държави !И не се представяйте от чуждо име ..!
25
3
 
5
 
! Отговори
1453 преди 7 години
Циниче отговори на въпроса, недей да се криеш зад глупости. Атомната бомба, какво беше не беше ли тероризъм. Ама Японците пак успяха да се издигнат и развият. Само ей такива като теб все намират кусури и обвиняват други:-) ***
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми тъй, де... гермаците и сега изсмукват ресурсите на другите... за пример мога да дам резервна част, която се произвежда тук за 50 евро а се продава за 350 в Италия. Това все в една и съща фирма... немска
23
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До месараА бе месара! Ти ли искаш да просперираш, а Германия и Франция в киреча! И ти ли ще им плащаш масрафа?! Засега те плащат и твоя масраф!
22
0
 
3
 
! Отговори
Адам Смит преди 7 години
До ХаХаАбе, татар миризлив, ти нямаш пари и за стоки от Панчистан, ама говориш за бойкоти.Айде парцуца преди лягане за тебе и цялата подобна пасмина
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Анатема!!!
20
2
 
2
 
! Отговори
1453 преди 7 години
"Турците не се ли питат, защо Ердоган забрави европейската ориентация на Ататюрк."Абе одеве си прочел новина цитирана от няква западна медия и си правиш изводи, никой не маха Ататюрк!Но там като махнаха Сталин и Ленин, рева ли много:-):-):-)
19
1
 
11
 
! Отговори
месара преди 7 години
Германия и Франция да преуспяват , а другите да слушкат и изпълняват . това е идеята на меркел за " единна Европа " . ама нещо сметката им почва да се обърква - все повече недоволство и гласове за напускане от тоя измислен ЕС , защото явно че тоя съюз създаден точно от Германия и Франция е опит да наложат диктатура на другите държави членки !
18
0
 
7
 
! Отговори
Чукча преди 7 години
Такааа,ако още някой не го е проумял,Ес е само в полза и благото на големите държави,всичките други,лапаме трохички,големите пари няма да стигнат до нас,
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До турчинаТурците не се ли питат, защо Ердоган забрави европейската ориентация на Ататюрк.
16
3
 
3
 
! Отговори
1453 преди 7 години
До *** ли си цикъл ли си...А атомните бомби от мюсюлманите ли се хвърлиха, това не е ли е един вид тероризъм, която влена в архивите на историята като срам и позор.Недей бъркай тези от ИД, те не са никви мюсюлмани, те просто са провокатори на исляма. Истинските мюсюлмани ги плюят.България няма да се оправи е зариди такива като теб.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи ядрото го уточниха, разбраха се! Остава да са съгласни сателитите, които да им осигурят блаженото царуване! Да, но нещата може и да не станат точно така, ако лелката остане на власт и продължи глу.авата си политика за мигрантите и скоростите! Ще поживеем, ще видим!
14
0
 
7
 
! Отговори
до неразбралите преди 7 години
Ами Шарли е еврейско издание.За *** останалите са гои.