64-годишна испанка роди! Момче и момиче – близнаци

Жената забременяла с помощта на ин витро процедура в САЩ
16 фев 2017 12:30,
24
64-годишна испанка роди! Момче и момиче – близнаци
Снимка: Reuters, архив

64-годишна испанка роди близнаци в болница в испанския град Бургос. Бебетата - момиче и момче, са в перфектно здраве, съобщиха лекарите.

Жената е забременяла с помощта на ин витро процедура в САЩ и е родила със секцио.

Тя и децата й ще останат в болницата още няколко дни.

Местни медии съобщават, че преди шест години тя е родила друго момиченце, което й е отнето от социалните работници заради проблеми, свързани с образованието и хигиената на дома й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
ПОЖЕЛАНИЕ преди 7 години
Да, аз и съпругът ми имаме репродуктивен проблем! Да, ние се правим инвитро процедури! НЕ, не страдам от това, че все още нямаме деца! Не страдам, защото знам, че ще имаме! Струвами се, че Вие страдате! Толкова злобни и крайни коментари могат да бъдат написани само от озлобени към живота хора! Чакайте, и може и Вас да Ви пишат из медиите някой ден, че сте родили на възраст за внуци! А за годините на тази жена аз също не съм съгласна!
16
0
 
1
 
! Отговори
грешно заглавие меди преди 7 години
прабабата роди ,да и са честити правнуците за пари монопола медецински и на умрелите ще направят вече инвитро,срам и позор ненаситно око човешко
15
3
 
1
 
! Отговори
мне преди 7 години
До Една обикновена женаАбе, и ти не си много умна като гледам
14
0
 
2
 
! Отговори
До ПОЖЕЛАНИЕ и преди 7 години
До някои други, писали по-долуНе става въпрос за това, да бъдем съдници на непознати хора.Всеки знае себе си и решава сам какво да прави с тялото си, дали да има деца и как да си ги създаде.Интересният въпрос е, дали наистина тази жена преди 6 години е станала майка по естествен начин. От това можем да си направим изводи какви резерви е предвидила природата.Да станеш инкубатор на чужд биологичен материал, когато си вече в напреднала възраст и поставяш в риск собственото си здраве и живот,
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам какво се обяснявате тук - решението дали да имаш или не деца си е лично и никой няма право да държи сметка на друг за него. В Испанията жените на 60 са все още дами, живеят до 85-90 години, т.е. ако родиш на 65 спокойно можеш да отгледаш *** до 18тата му година. След което вече е пълнолетно и не е твоя грижа. И можеш да си умреш на спокойтвие. Виж кой е финансирал начинанието, как и защо е наистина по-интересно. Но дори и да е била сурогатна майка, пак е нейно право.
12
0
 
2
 
! Отговори
15 преди 7 години
звездичките са за с.п.е.р.м.аДали мъж ще е баща на 64 или жена , все едно и също. Жените не го правят, защото са по-отговорни и не очакват друг да им отглежда децата. Почти всички мъже на подобна възраст го правят единствено от суета. Ако са искали да отглеждат деца, е можело да осиновят.
11
1
 
2
 
! Отговори
образвание !!!! преди 7 години
Предполагам, че пишещият тук против инвитро оплождането е мъж, при това с ниски познания за нещата. Все повече нараства процентът на некачествена спeрма на на мъжете, поначало причините са наполовина. Жените и след менопаузата имат яйцеклетки , но поради по-ниското ниво на хормони те остават недоразвити. Има начини за стимулация. За съжаление се използват при много млади жени, които често си продават яйцеклетка....
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПОЖЕЛАНИЕdo 12 tuka stava vypros ne za invitroto, a za godinite na maikite. tia kokundelnizi sa bez mozyk, ama doktorite da gi prebiesh. kakvi shansove na normalen jivot imat tezi dechiza?????
9
0
 
5
 
! Отговори
А?! преди 7 години
А оплювахте нашенката дето роди на 62 години. При това лекарка!
8
2
 
7
 
! Отговори
ПОЖЕЛАНИЕ преди 7 години
Пожелавам на всички пишещи по - долу против забременяването ин нитро да усетят безпомощността от това да не можеш да имаш дете!!! Вие, жалки хорица, нямате никаква представа за какво говорите!
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако в дома на тази жена има толкова сериозни проблеми, свързани с хигиената и образованието, значи тя не е от заможните социални слоеве.Тогава как е успяла да заплати ин витро процедура в САЩ?Изглежда в тази история има важни подробности, които тук не се съобщават.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това дете, преди 6 години, от собствена яйцеклетка ли го е родила? Ако е от собствена, замразена ли е била или тялото й по онова време все още е разполагало със здрави, собствени яйцеклетки?Близнаците, заченати ин витро, от донорска яйцеклетка ли са? Кой е платил начинанието? Това експеримент ли е?Това са важните въпроси, въз основа на чиито отговори можем да си направим извода дали тези деца наистина са нейни или просто е изпълнила ролята на инкубатор за чужд биологичен материал?
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди шест години тя е родила друго момиченце, което й е отнето от социалните работници заради проблеми, свързани с образованието и хигиената на дома й......Тогава от какъв зор е забременяла пак инвитро?
4
3
 
12
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Пенчо, за всипките ни беди сме си виновни ние, освен ако официално не сме държава със 100% медицински имбецилно население, което не може да носи отговорност за себе си.В Европа има много държави, но само ние сме зле. Явно проблема е в нашия телевизор.
3
4
 
18
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
И аз така мисля. Като лекар толкова години просто стигнах до извода, че всичко е Божа работа. А домовете са пълни с деца!Имам няколко пациентки, които опитваха по 5-10-15 години да забременеят и нищо. Осиновиха си и средно до около 2-3 години и родиха всичките.Медицината предполага спокойствоето е причината, но аз мисля, че е от горе.
2
0
 
9
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Пенчо, поеми си въздух, таз бабишкера е испанска.Иначе, да. От 1965г насам има 5.2 млн аборта и 5.1млн раждания.Представи си!
1
1
 
19
 
! Отговори
мейд ин шведен преди 7 години
> Местни медии съобщават, че преди шест години тя е родила друго момиченце, което й е отнето от социалните работници заради проблеми, свързани с образованието и хигиената на дома й.Ама наистина ли е испанка? Или...?